Τρίτη 16 Μαΐου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (14/5/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ)

     Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) αρνήθηκε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις διέρρηξαν τις ρωσικές γραμμές στις περιοχές του Κουπιάνσκ και του Λίμαν στις 11 Μαΐου, ισχυριζόμενο ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανικές Ομάδες Αναγνωρίσεως και Δολιοφθοράς κοντά στην Κοτλιαρίνκα (25 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβυ) στην περιοχή του Χαρκόβου.

Περιοχή της Κρεμίνα (65 χλμ. ΒΑ  Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ)

         Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD)  οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανικές Ομάδες Αναγνωρίσεως και Δολιοφθοράς κοντά στην Ντίμπροβα (5 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα) και στην πόλη της Κρεμίνα. Επίσης δημοσίευσε κινηματογραφικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο, ρωσικές Δυνάμεις με Άρματα Μάχης Τ-72 B3 και Οχήματα Μάχης Πεζικού BMP-2 επιτέθηκαν κοντά στο Σπίρνε (26 χλμ. Νως της Κρεμίνα), όπου σημείωσαν μικρής εκτάσεως επιτυχία, δυτικά του Σπίρνε.

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν  στην δασική περιοχή της Σερεμπριάνκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα), χωρίς να σημειώσουν επιτυχία. Σύμφωνα με ρωσικό ιστότοπο, ανεπιτυχείς ήταν και οι επιθέσεις των Ρώσων προς Στελμακχίβκα (15 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβυ), Τέρνυ (16 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα) και Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα).

-----------------------------------------------------------------------

Συνδυασμένες Επιχειρήσεις ρωσικών Τεθωρακισμένων με drone αυτοκτονίας στο Σπίρνε (26 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα)

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/syndyasmenes-epixeiriseis-rosikon-tethorakismenon-me-drone-aytoktonias-vinteo/

-----------------------------------------------------------------------

 «Κόλαση» στο δάσος της Κρεμίνα: Με εμπρηστικά βλήματα κτυπούν οι Ρώσοι τους Ουκρανούς

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/kolasi-sto-dasos-tis-kreminas-me-empristika-vlimata-ktypoun-oi-rosoi-tous-oukranous-vinteo/

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

         Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται τόσο μέσα στην πόλη του Μπαχμούτ, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, εναντίον των θέσεων στις οποίες εκδηλώθηκαν οι τοπικές αντεπιθέσεις των Ουκρανών.

          Στην πόλη του Μπάκχμουτ, οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν προχωρήσει στην περιοχή μεταξύ των οδών Μάρσαλ Τολμπύκιν και Ιρίνα Λεβτσένκο στο βορειοδυτικό τμήμα την πόλεως. Επίσης προωθήθηκαν και κατά μήκος των οδών Λαρίσα Σεπίτκο, Σίγκμουντ Λεβανέφσκυ και Ζακούσνικυ. Όλες βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα την πόλεως. Προωθήθηκαν επίσης και απωθούν τις ουκρανικές Δυνάμεις κατά μήκος της οδού Πιότρ Τσαϊκόφσυ, στο κέντρο της πόλεως.

          Οι Μαχητές της Wagner κατέλαβαν 220 μέτρα εδάφους και επιτίθενται εναντίον τριών οχυρών θέσεων στο βορειοδυτικό τμήμα την πόλεως. Ο Πριγκόζιν ισχυρίστηκε ότι το έδαφος που κατέχει η Ουκρανία στην πόλη του Μπάκχμουτ είναι 2,18 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν  προς Στούποτσκυ (11 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ) ακριβώς νότια του αυτοκινητοδρόμου T0504 Κωνστιαντίβκα – Τσάσιβ Γιάρ – Μπάκχμουτ), στο Ορίχοβο - Βασιλίβκα (11 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), και την Χριχορίβκα (9 χλμ. ΒΔ Μπάκχμουτ).

          Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδος Δυνάμεων, Συνταγματάρχης Σερχίϋ Τσερεβάτυ δήλωσε ότι από σημειώθηκαν περισσότερες από 40 συγκρούσεις στην περιοχή του Μπάκχμουτ και ότι η κατάσταση για τις ρωσικές Δυνάμεις επιδεινώνεται επειδή οι Βάγκνερ αντικαθίστανται από Μηχανοκίνητες Μονάδες και Μονάδες Αλεξιπτωτιστών το προσωπικό των οποίων είναι ανεπαρκώς εκπαιδευμένο και δεν έχει κίνητρο να πολεμήσει.

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένης εκτάσεως τοπικές αντεπιθέσεις στην περιοχή του ποταμού Σιβέρσκυ-Ντονετς, δυτικά της Κλιστσίϊβκα (6 χλμ Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ) και της τεχνητής λίμνης Μπερκίβκα, προκειμένου να καταλάβουν πλεονεκτικές θέσεις.

          Στην περιοχή του Σολεντάρ, οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν 26 επιθέσεις σε όλο το μήκος της Γραμμής Επαφής, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 άνδρες, 40 Άρματα Μάχης, καθώς και άλλος στρατιωτικός και ειδικός εξοπλισμός. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, όλες οι αντεπιθέσεις αποκρούσθηκαν.    

-----------------------------------------------------------------------

Το Ρωσικό ΥΠΑΜ διαψεύδει την απώλεια εδαφών στο Μπάκχμουτ – Oι Ρώσοι με αιφνιδιαστική επίθεση ανέτρεψαν την ουκρανική άμυνα στο Σπίρνε

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/rosiko-ypam-oi-isxyrismoi-tou-kievou-oti-katelavan-rosikes-theseis-amynas-einai-pseydeis/

-----------------------------------------------------------------------

Με Πυραύλους-«δόλωμα» ADM-160 MALD, οι Ουκρανοί διαπέρασαν την ρωσική Αντιαεροπορική Άμυνα στο Λουχάνκ– Αναφορές για πρώτη χρησιμοποίηση των βρετανικών Πυραύλων «Storm Shadow»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/oukranikoi-pyrayloi-ktypisan-tin-poli-louxansk-plirofories-oti-flegetai-apothiki-kaysimon-vinteo/

-----------------------------------------------------------------------

Πυραυλικές επιθέσεις των Ουκρανών στο Λουχάνσκ – Πιθανή χρησιμοποίηση των βρετανικών Πυραύλων «Storm Shadow»

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/678055/simantiki-ekseliksi-pyravlikes-epitheseis-ton-oukranon-sto-lugansk-pithani-xrisi-ton-vretanikon-pyraylon-storm-shadow

ΣΧΟΛΙΟ: Λόγω του ότι οι Ουκρανοί προσέβαλαν στόχους στην πόλη του Λουχάνσκ που απέχει περίπου 80-100 χιλιόμετρα από την Γραμμή Επαφής πολλοί υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιήθηκαν είτε  Πύραυλοι Κρουζ είτε οι  νεοπαραδοθέντες Πύραυλοι «Storm Shadow». Είναι όμως πολύ νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα ποιο όπλο χρησιμοποίησαν οι ουκρανικές Δυνάμεις.  Το σίγουρο είναι πως έχουν αποκτήσει την δυνατότητα να πραγματοποιούν προσβολές σε βάθος, τουλάχιστον στην περιφέρεια του Λουχάνσκ.

-----------------------------------------------------------------------

Έφθασε στο μέτωπο το επίλεκτο 96 Σύνταγμα της ρωσικής φρουράς από την Τσετσενία

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7168051_o-fobos-kai-tromos-ton-oykranon-kateftase-sto-metopo-epilekto-96o

-----------------------------------------------------------------------

Akhmat (Τσετσένοι): Οι Ουκρανοί είναι πιο ενεργοί αλλά μόνο σε ορισμένα σημεία του μετώπου

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/678163/akhmat-tsetsenoi-oi-oukranoi-einai-pio-energoi-alla-se-orismena-simeia-tou-metopou

-----------------------------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)

          Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής της πόλης Avdiivka-Donetsk στις 12 Μαΐου.

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι τα ρωσικά Στρατεύματα πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθετικές ενέργειες κοντά στην Αβντίϊβκα και στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλεως του Ντόνετσκ κοντά στην Μαρίϊνκα  και την Νοβομιχαϊλιφκα (36 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα)

          Οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν προελάσει 2 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά της Αβντίϊβκα. Από ρωσική ιστοσελίδα προέρχεται η πληροφορία ότι οι ρωσικές Δυνάμεις άλλαξαν τον Άξονα Προελάσεως και επιτίθενται στην  Αβντίϊβκα από Ανατολικά προσπαθώντας να εισέλθουν στην πόλη από την Περιοχή της Κρούτκα Μπαλκά (17 χλμ. Βως, Β Ακως της Αβντίϊβκα)

-----------------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Βιομηχανική Ζώνη της Αβντίιβκα – Μπάκχμουτ: Με την υποστήριξη της Αεροπορίας απωθούνται οι Ουκρανοί 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-rosikes-dynameis-katelavan-tin-viomixaniki-zoni-tis-avntiivka-mpakxmout-me-ypostiriksi-epithetikon-elikopteron-apothountai-oi-oukranoi/

-----------------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι με τη βοήθεια Αρμάτων Μάχης κατέλαβαν σημαντική οχυρή θέση των Ουκρανών στον οικισμό Σπόρνογιε του Νόνετσκ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/678050/oi-rosoi-me-ti-voitheia-armaton-maxis-katelavan-simantiko-propyrgio-ton-oukranon-sto-spornoye-tou-donetsk

          Οι ρωσικές Δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή του Ούγκλενταρ (30 χλμ. ΝΔ της πόλεως του Ντονέτσκ), χωρίς να εκδηλώσουν χερσαία επίθεση.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Χερσώνας

         Ο επικεφαλής της Περιφέρειας Χερσώνας Βλαντιμίρ Σάλντο ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση κατά μήκος της Γραμμής Επαφής κοντά στον ποταμό Δνείπερο είναι σταθερή.

          Ρωσική ιστοσελίδα αναφέρει ότι παρατηρείται συγκέντρωση ουκρανικών Δυνάμεων στις περιφέρειες της Χερσώνας και του Μικολάϊφ, ενώ μία άλλη ισχυρίστηκε ότι, κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι ουκρανικές Δυνάμεις συσσωρεύουν βάρκες στην δυτική (δεξιά) όχθη του Δνειπέρου ποταμού. Επίσης ότι, οι ρωσικές Δυνάμεις απώθησαν ουκρανικές Δυνάμεις σε μία μη καθοριζομένη περιοχή της ανατολικής (αριστερής) όχθης του Δνειπέρου ποταμού.

Περιοχή Ζαπορίζια

         Ρωσική  ιστοσελίδα ισχυρίστηκε ότι οι αναφορές για ουκρανική δραστηριότητα στην περιοχή Χουλιαϊπολη – Πολόχυ στην ανατολική περιοχή της Ζαπορίζια, είναι ψευδείς. Δημοσίευσε επίσης και κινηματογραφικό υλικό από ρωσικές αεροπορικές προσβολές στόχων στην περιοχή της Χουλιαϊπολη.

          Ο βουλευτής της Περιφέρειας της Ζαπορίζια, Βλαντιμίρ Ρόγκοφ δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν την πλήρη Αντεπίθεσή τους στην περιοχή της Ζαπορίζια.

-----------------------------------------------------------------------

Πληροφορίες για έκρηξη στην Μελιτόπολη – Πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/plirofories-gia-ekriksi-stin-melitopoli-polles-perioxes-xoris-reyma/

-----------------------------------------------------------------------

Θέμα ημερών η συμφωνία για τον Πυρηνικό Σταθμό στη Ζαπορίζια

https://www.iefimerida.gr/kosmos/oykrania-rosia-symfonia-zaporizia

-----------------------------------------------------------------------

 «Κόλαση» στην Κμελνίτσκα: Ρωσικοί Πύραυλοι έπληξαν μεγάλη αποθήκη Πυρομαχικών και οπλικών Συστημάτων

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/kolasi-stin-kmelnitska-rosikoi-pyrayloi-epliksan-megali-apothiki-pyromaxikon-kai-oplikon-systimaton-vinteo/

ΣΧΟΛΙΟ:  Η πόλη βρίσκεται 210 χλμ. Νοτιοανατολικά του Λβιβ και 600 χλμ. ΒΔ της Ζαπορίζια. Το κτύπημα σημειώθηκε στο εργοστάσιο Kation, το οποίο ειδικεύεται στην παραγωγή βιομηχανικών ηλεκτρονικών, αλλά τους τελευταίους μήνες χρησίμευε ως αποθήκη Πυρομαχικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Φιλοξενούσε άγνωστο αριθμό νατοϊκών οπλικών Συστημάτων.

-----------------------------------------------------------------------

Μεγάλη ρωσική πυραυλική επίθεση με Kalibr και Kinzhal στην Δυτική Ουκρανία: Εκρήξεις σε Κίεβο, Τερνοπίλ και Λβιβ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ekrikseis-stin-ternopol-tis-dytikis-oukranias-pyrayloi-kateythynontai-kai-stin-lviv/

ΣΧΟΛΙΟ: Η Τερνοπίλ βρίσκεται 80 χλμ. Βορειοδυτικά της Κμελνίτσκα και 130 από το Λβιβ. Εκτιμάται πως η Ρωσία, προσπαθεί να αποτρέψει ή να αποδυναμώσει την ουκρανική Αντεπίθεση. Για τον λόγο αυτόν βομβαρδίζει αποθήκες με δυτικό οπλισμό, δεξαμενές καυσίμων και Αποθήκες  Πυρομαχικών. Εφόσον θα υπάρξει έλλειψη υλικών και δυσχέρεια να εφοδιασθούν οι  Δυνάμεις της πρώτης γραμμής, θα καθυστερήσει η έναρξη της μεγάλης ουκρανικής Αντεπιθέσεως. Οι τοπικές αντεπιθέσεις αντιμετωπίζονται από τους Ρώσους και δεν τους δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

-----------------------------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Η Ρωσία οχυρώνει ισχυρά την Κριμαία Σχηματίστηκε νέα Μονάδα Προειδοποιήσεως για την προστασία του Στόλου

https://www.pentapostagma.gr/videos/7168221_i-rosia-ohyronei-baria-tin-krimaia-shimatistike-nea-monada-proeidopoiisis-gia

-----------------------------------------------------------------------

Υπερεξοπλίζεται το ρωσικό Ναυτικό Ενισχύονονται οι άμυνες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας- Συνεχής επαγρύπνηση στην Κριμαία

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7168318_yperoplizetai-rosiko-naytiko-atsalonontai-oi-amynes-toy-stoloy-tis?utm_source=push_notification&utm_medium=website&utm_campaign=article

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Το Reuters μίλησε με Ρώσους που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας

https://athina984.gr/2023/05/11/to-reuters-milise-me-rosoys-poy-polemoyn-sto-pleyro-tis-oykranias/

-----------------------------------------------------------------------

Ταυτοποιήθηκαν 22.644 ονόματα νεκρών Ρώσων Στρατιωτών

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/678038/oukrania-taftopoiithikan-22-644-onomata-nekron-roson-stratioton

-----------------------------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί το λένε ανοιχτά στη Δύση: Η Αντεπίθεση δεν θα φέρει την ήττα των Ρώσων – Ετοιμαστείτε για την συνέχιση του πολέμου

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/677916/oi-oukranoi-to-lene-anoixta-sti-dysi-i-antepithesi-den-tha-ferei-tin-itta-ton-roson-etoimasteite

-----------------------------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί, δεν ικανοποιούνται ούτε με τους Πυραύλους «STORM SHADOW» - Θέλουν F-16

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/677959/adifagoi-oi-oukranoi-den-ikanopoioyntai-oyte-me-tous-storm-shadow-theloun-f-16

-----------------------------------------------------------------------

 «Η κόκκινη γραμμή έχει ξεπεραστεί»- Οι Ρώσοι απειλούν ευθέως την Βρετανία μετά την παράδοση πυραύλων Κρουζ

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7168112_i-kokkini-grammi-ehei-xeperastei-oi-rosoi-apeiloyn-eytheos-tin

ΣΧΟΛΙΑ: Είναι γεγονός ότι η Βρετανία, σταδιακά, αυξάνει το επίπεδο της εντάσεως. Πριν λίγες ημέρες χορήγησε στην Ουκρανία βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου για τα πυροβόλα των Αρμάτων Μάχης. Τώρα, διαθέτει τους Πυραύλους «STORM SHADOW»,από το δικό της και πάλι οπλοστάσιο, προφανώς με την συναίνεση και των υπολοίπων κρατών της Δύσεως.   

Επί του παρόντος, το όπλα αυτά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο πεδίο της μάχης, οπότε οι αντιδράσεις της Ρωσίας, είναι συγκρατημένες και περιορίζονται, γενικά και αόριστα, σε φραστικές προειδοποιήσεις και απειλές. Άλλωστε, όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι, το 2018, κατέρριψαν τέτοιους Πυραύλους, στην Συρία. Ουδείς όμως γνωρίζει τι θα συμβεί όταν τα προαναφερθέντα όπλα χρησιμοποιηθούν όταν οι Επιχειρήσεις αποκτήσουν ολοκληρωτικό χαρακτήρα. Πολύ δε περισσότερο, εάν τα όπλα αυτά δημιουργήσουν τακτικό πρόβλημα στις ρωσικές Δυνάμεις και επηρεάσουν εις βάρος τους την εξέλιξη των Επιχειρήσεων.

Είναι αναμενόμενο ότι οι Ρώσοι, σε πρώτη φάση, θα προσπαθήσουν να προσβάλουν τους Χώρους ή τις θέσεις Εκτοξεύσεως, αλλά και τους χώρους αποθηκεύσεως των Πυραύλων. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν προσβολές σε βάθος, κυρίως στην περιοχή του Λβιβ αλλά και τα σύνορα με την Πολωνία, από την οποία εισέρχονται στην Ουκρανία τα όπλα που στέλνει η Δύση. Συνεπώς, υπάρχει ο κίνδυνος να προσβληθεί και έδαφος της Πολωνίας. Στην περίπτωση αυτή, η πίεση θα μεταφερθεί στην πλευρά του ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερα εάν οι Ρώσοι χρησιμοποιήσουν Τακτικά Πυρηνικά όπλα.  Βεβαίως, από τεχνικής απόψεως, η υλοποίηση μίας τέτοιας αποφάσεως έχει πολλούς περιορισμούς και προϋποθέσεις και πρέπει να ληφθούν υπόψιν πολλοί παράγοντες, Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας η σαφής θέση της Ρωσίας ότι μία πυρηνική Δύναμη, δεν μπορεί να ηττηθεί.     

-----------------------------------------------------------------------

Οι πύραυλοι «Storm Shadow» άνοιξαν την «όρεξη» του Ζελένσκυ: Ζητά άδεια για να χτυπήσει στόχους μέσα στην Ρωσία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-pyrayloi-storm-shadow-anoiksan-tin-oreksi-tou-v-zelenski-zita-adeia-gia-na-xtypisei-stoxous-mesa-stin-rosia/

-----------------------------------------------------------------------

Ο Ζελένσκυ στην Γερμανία

https://www.dw.com/el/%CE%BF-%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CF%83%CE%BA%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1/a-65609701?maca=gri-rss-gre-all-1483-rdf

-----------------------------------------------------------------------

Spiegel: Η Γερμανία ετοίμασε τη μεγαλύτερη παράδοση Στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία - Αξίας 2,7 δισ. ευρώ

https://www.insider.gr/politiki/275077/spiegel-i-germania-etoimase-ti-megalyteri-paradosi-stratiotikoy-ylikoy-stin

-----------------------------------------------------------------------

Οι ΗΠΑ δεσμεύονται: Θα κάνουμε τα πάντα, ακόμα και υπερωρίες, για να έχουν όπλα οι Ουκρανοί

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/677911/oi-ipa-desmeyontai-tha-kanoume-ta-panta-akoma-kai-yperories-gia-na-exoun-opla-oi-oukranoi

-----------------------------------------------------------------------

Συνταγματάρχης ε.α. Ντ.ΜακΓκρέγκορ: «Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που ο Πούτιν είναι συγκρατημένος – Φοβάμαι μην κάνουμε εμείς κάτι ηλίθιο»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/syntagmatarxis-e-a-nt-makgkregkor-prepei-na-eimaste-eygnomones-pou-o-v-poutin-einai-sygkratimenos-fovamai-min-kanoume-emeis-kati-ilithio/

-----------------------------------------------------------------------

Γιώργος Ρωμανός: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις με ντοκουμέντα. Τα τελευταία γεγονότα του πολέμου

https://www.youtube.com/watch?v=RDANwBy73I8

-----------------------------------------------------------------------

 «Ευχαριστώ» Μπάιντεν στον Σάντσεθ για τη σύσφιξη των αμυντικών σχέσεων με τις ΗΠΑ και τη στήριξη της Ισπανίας στην Ουκρανία

https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/eyxaristo-mpainten-ston-santseth-gia-ti-sysfiksi-ton-amyntikon-sxeseon-me-tis-ipa-kai-ti-stiriksi-tis-ispanias-stin-oukrania/

-----------------------------------------------------------------------

Πού το πάει ο Πριγκόζιν και γιατί συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας

https://economico.gr/polemos-sti-oukrania-pou-to-paei-o-prigkozin-kai-giati-synechizei-tis-epitheseis-tou-kata-tou-rosikou-ypourgeiou-amynas/

Η Δύση δεν μπορεί να νικήσει στρατιωτικά τους Wagner και αναζητάει νέες μεθόδους…

          Η Δύση συνεχίζει τις προσπάθειές της να πολεμήσει τους Ρώσους με τις  παραδοσιακές μεθόδους της. Αυτή τη φορά, ο στόχος ήταν η Wagner PMC.
          Οι Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να κηρύξει την Wagner PMC τρομοκρατική οργάνωση.Μια τέτοια απόφαση φέρεται να αποσκοπεί στην αύξηση της πιέσεως στη Ρωσία.
          Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στην ΕΕ, όπου η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καλεί τις αρχές της χώρας και την Ευρωπαϊκή Ένωση να κηρύξουν επίσης τους Wagner τρομοκρατική οργάνωση.
          Το 2022, και οι ΗΠΑ εξέτασαν μια τέτοια απόφαση.

          Η ένταξη των Wagner στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι η Δύση αποφασίζει αυθαίρετα ποιοι είναι και ποιοι δεν είναι τρομοκράτες, και αυτές οι αποφάσεις είναι εντελώς πολιτικά προκατειλημμένες. Τρομοκράτες είναι πλέον όλοι αυτοί που απλά φοβάται η Δύση.

          Ο επικεφαλής της Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin έχει επανειλημμένα απαντήσει στις επιθέσεις των δυτικών ηγετών. Ισχυρίζεται ότι οι Wagner «σε οποιεσδήποτε από τις ενέργειές τους προστατεύουν τα ιερά συμφέροντα της Ρωσίας, τηρώντας παράλληλα όλους τους κανόνες ηθικής».
          Οι Wagner σταμάτησαν τη γενοκτονία του ρωσικού πληθυσμού στο Donbass, νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία το 2015-2017, απέτρεψαν πραξικόπημα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, κατέστρεψαν χιλιάδες τρομοκράτες του ISIS, της Αλ Κάιντα και πολλά άλλα..
          Ταυτόχρονα, οι Wagner ενεργούν πάντα σύμφωνα με τους νόμους των κρατών στα οποία δραστηριοποιούνται προς το συμφέρον των επισήμων κυβερνήσεων, σώζοντας ανθρώπους από τρομοκράτες.
          Σε απάντηση στις κατηγορίες της Γαλλίας, ο Prigozhin υπενθύμισε τα εγκλήματα των Γάλλων Στρατιωτών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

          «Όταν ήρθαμε στην Κεντρική Αφρική, οι Γάλλοι Στρατιώτες έφερναν σκυλιά στα δωμάτια με παιδιά, 12χρονα κορίτσια. Και τα σκυλιά βίαζαν αυτά τα κορίτσια. Σώσαμε ολόκληρη αυτή τη χώρα γνωστή ως Κεντρική Αφρική. Σώθηκαν δεκάδες χιλιάδες ζωές από ληστές, τρομοκράτες και, το πιο σημαντικό, από τους Γάλλους, που απλώς τους κορόιδευαν».

          Οι Στρατιώτες της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων υιοθέτησαν την τοπική μέθοδο βασανισμού ανθρώπων, δίνοντας τα παιδιά σε σκύλους ενώ κέρδιζαν χρήματα στις μαύρες αγορές οργάνων ήταν ευρέως γνωστά, αλλά τα έκρυβε σκληρά η δυτική προπαγάνδα.

-----------------------------------------------------------------------

Πολύ χαμηλά το ηθικό του ουκρανικού Στρατού λέει Αιχμάλωτος Πολέμου- Επιστρατεύουν βιαίως άνδρες ηλικιών 18 έως και 60 ετών

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7168251_theloyn-na-teleiosei-sta-patomata-ithiko-toy-oykranikoy-stratoy?ref=storyteller

-----------------------------------------------------------------------

Μόνο 150.000 από τους 300.000 Ρώσους Εφέδρους έχουν μεταφερθεί στην Ουκρανία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/mono-150-000-apo-tous-300-000-rosous-efedrous-exoun-metaferthei-stin-oukrania/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

-----------------------------------------------------------------------

Πασινιάν: Εάν η Ρωσία χάσει από την Ουκρανία «η Αρμενία θα αντιμετωπίσει την επανάληψη των γεγονότων πριν από εκατό χρόνια και την απώλεια της ανεξαρτησίας»

https://www.viadiplomacy.gr/pasinian-ean-i-rosia-chasei-apo-tin-oykrania-i-armenia-tha-antimetopisei-tin-epanalipsi-ton-gegonoton-prin-apo-ekato-chronia-kai-tin-apoleia-tis-anexartisias/

-----------------------------------------------------------------------

Το Βέλγιο θα στηρίξει την Ουκρανία με τους φόρους που έχει εισπράξει από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

https://www.news.gr/kosmos/article/3275194/to-velgio-tha-stirixi-tin-oukrania-me-tous-forous-pou-echi-ispraxi-apo-desmevmena-rosika-periousiaka-stichia.html

-----------------------------------------------------------------------

Ουγγαρία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμποδίσει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

https://www.skai.gr/news/world/ouggaria-endexetai-na-empodisei-tis-nees-kyroseis-tis-ee-sti-rosia

-----------------------------------------------------------------------

Επίθεση Όρμπαν στην Ε.Ε.: Συνέκρινε το σχέδιο ευρωπαϊκής ολοκληρώσεως με τις επιδιώξεις του Χίτλερ

https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1470791/epithesi-ormpan-stin-e-e-synekrine-to-schedio-eyropaikis-oloklirosis-me-tis-epidioxeis-toy-chitler/

-----------------------------------------------------------------------

Οι Βρυξέλλες θέλουν ήττα του Ρ.Τ.Ερντογάν: «Έχει φτιάξει μεγάλη Αμυντική Βιομηχανία και δεν βοηθάει την Ουκρανία»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/oi-vrykselles-theloun-itta-tou-r-t-erntogan-exethi-ftiaksei-megali-amyntiki-viomixania-kai-den-voithaei-stin-oukrania/

-----------------------------------------------------------------------

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έκανε το Ισραήλ πλουσιότερο κατά 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια

https://www.youtube.com/watch?v=RDANwBy73I8

-----------------------------------------------------------------------

Περιβόητες σπείρες της Δυτικής Ευρώπης διακινούν ακόμη και Αντιαρματικούς Πυραύλους από την Ουκρανία-Σκηνές «αλά Γιουγκοσλαβία»

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7168216_piastikan-sta-prasa-periboites-speires-tis-dytikis-eyropis

-----------------------------------------------------------------------

Ο Ζελένσκυ ξεπουλάει την Ουκρανία σε Vanguard και BlackRock

https://www.newsbreak.gr/kosmos/467260/o-zelenski-xepoylaei-tin-oykrania-se-monsanto-vanguard-kai-blackrock/

-----------------------------------------------------------------------

Το Κογκρέσο για πρώτη φορά στην Ιστορία των ΗΠΑ ζητά την αποπομπή του Υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν – Εικόνες «εμφυλίου»

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/to-kogkreso-kineitai-nomika-kata-tou-amerikanou-ypeks-a-mplinken-den-parousiase-to-eggrafo-me-tin-diatagi-apoxorisis-apo-to-afganistan/

-----------------------------------------------------------------------

Παράταση 60 ημερών στα σιτηρά – Πιθανές ανακοινώσεις από Ερντογάν

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/677913/tourkia-paratasi-60-imeron-sta-sitira-pithanes-anakoinoseis-apo-erdogan

-----------------------------------------------------------------------

Νότια Αφρική: Παραμένουμε “ενεργά αδέσμευτοι” απέναντι στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

https://www.circogreco.gr/2023/05/13/notia-afriki-paramenoume-energa-adesmeftoi-apenanti-stin-rosiki-eisvoli-stin-oukrania/

-----------------------------------------------------------------------

Κέβιν Μακάρθι: «Οι ΗΠΑ οδεύουν προς την πρώτη τους χρεοκοπία» – Χωρίς συμφωνία κατέληξε η συνάντηση με τον Τ.Μπάιντεν

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/ektakto-k-makarthi-oi-ipa-odeyoun-pros-tin-proti-tous-xreokopia-xoris-symfonia-katelikse-i-synantisi-me-ton-t-mpainten/

-----------------------------------------------------------------------

Παρατείνεται η αγωνία στις ΗΠΑ – Αναβλήθηκε η συνάντηση του Biden με τους ηγέτες του Κογκρέσου για το όριο δανεισμού

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/677905/parateinetai-i-agonia-stis-ipa-anavlithike-i-synantisi-tou-biden-me-tous-igetes-tou-kogkresou-gia-to-orio-daneismoy

-----------------------------------------------------------------------

Τι θα προκαλούσε μία χρεοκοπία των ΗΠΑ: Οι αμερικανικές τράπεζες είναι «φορτωμένες» με κρατικά ομόλογα

https://www.pronews.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/ti-tha-prokalouse-mia-xreokopia-ton-ipa-oi-amerikanikes-trapezes-einai-fortomenes-me-kratika-omologa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου