Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Εκλογές εν όψει!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

5 σχόλια:

  1. 'Έχουν γίνει κατά καιρούς διάφορα εγχειρήματα, αλλά κανένα από αυτά δεν απέδωσε αξιόλογα αποτελέσματα. Άρα η λύση δεν φαίνεται να υπάρχει στην αναζήτηση νέων πολιτικών σχηματισμών.
    Η πλαισίωση των κυρίαρχων κομμάτων με ικανούς, ανιδιοτελείς και μη πωρωμένους ανθρώπους θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα της πολιτικής, προς όφελος της Πατρίδας μας.
    Είναι πολλά τα προβλήματα της Πατρίδας μας, με το κυριότερο την έλλειψη παιδείας και φιλοπατρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φιλόπατρις και ικανός συνθλίβεται και εξαφανίζεται στους μηχανισμούς των κυρίαρχων κομμάτων.
      Η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να είναι μακράν η πλέον ακατάλληλη να υπερασπίσει τα συμφέροντα των πολιτών. Αδειάζει τις τσέπες των πολλών και τα δίνει στους λίγους. Τα παιδιά μας φεύγουν γιατί δεν αντέχουν την αναξιοκρατία. Πώς λοιπόν να εμπιστευτεί κανείς τα υπάρχοντα μεγάλα κόμματα;

      Διαγραφή
  2. Ο ΑΞΙΟΣ και ΙΚΑΝΟΣ, αν δεν είναι πωρωμένος σε παράλογες δοξασίες, ούτε συνθλίβεται ούτε εξαφανίζεται. Βρίσκει τον τρόπο να προσελκύσει στη Λογική τους παράλογους να συνθλίψει το ψέμα με καθαρή Αλήθεια, να προωθήσει τις πραγματικές αξίες που μας δίδαξαν οι Πρόγονοί μας και να εξαφανίσει τους ανίκανους, τους απάτριδες, τους φαύλους κλπ.
    Δεν χρειάζεται να εμπιστευτεί τα κόμματα, αλλά μέσα από αυτά (αναγκαίο κακό) να στρέψει τη στόχευσή τους στη σωστή κατεύθυνση.( Η επιλογή είναι κατ΄ανάγκην "το μη χείρον ,Βέλτιστον"). Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από μέσα.
    Η αναξιοκρατία είναι γάγγραινα, κατάλοιπο της τουρκοκρατίας βολική για τους ισχυρούς, αλλά είναι υποκρισία όταν πολεμάμε όσους προσπάθησαν να καθιερώσουν αξιολόγηση, ξεκινώντας από το Δημόσιο.
    Τα κυρίαρχα κόμματα στην Ελλάδα είναι πάνω κάτω αυτά που κυριαρχούν παγκοσμίως. Ας το λαμβάνουμε υπόψη στο Δημόσιο λόγο και αντί αφορισμών ή γενικεύσεων να τεκμηριώνουμε τις απόψεις μας με στοιχεία. Διαφορετικά γινόμαστε ίδιοι μ΄αυτούς που κατηγορούμε.
    Και τέλος ο πολιτισμένος κόσμος και ιδιαίτερα η Πατρίδα μας πρώτη κινδυνεύει με αλλοίωση του πληθυσμού της. Αυτό πρέπει να γίνει πρώτη προτεραιότητα ΟΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή