Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Το Πεζικό, ή πως υπονομεύουμε τον ελληνικό Στρατό

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

5 σχόλια:

  1. Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ30 Δεκεμβρίου 2022 στις 9:43 π.μ.

    Συγχαρητήρια για το εύστοχο άρθρο που χρήζει αποκωδικοποιήσεως και δράσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποστράτηγος ε.α. Νικόλαος Ζαρκάδας.30 Δεκεμβρίου 2022 στις 10:46 π.μ.

    Συγχαρητήρια.Ένα κείμενο ευσύνοπτο και λίαν περιγραφικό για το Πεζικό,το [[όπλο της θυσίας και του αίματος ]] και σήμερα εν πολλοίς της παραμέλησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά συγχαρητήρια στο Στρατηγό τον κ. Γκαρτζονίκα, διότι αν και προέρχεται από το όπλο των Τ/Θ, έχει αντιληφθεί σε όλη την έκταση, ότι το όπλο του Πεζικού έχει εγκληματικά απαξιωθεί και ότι Στρατός Ξηράς δεν υφίσταται χωρίς αξιόμαχο Πεζικό.Ασφαλώς την μεγάλη ευθύνη φέρει η πολιτική ηγεσία , διότι με τον υφιστάμενο στρατολογικό νόμο (9 μήνες θητεία ) , το προεδρικό διάταγμα 11/2014 περι σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων, και τις άλλες ισχύουσες ρουσφετολογικές στρεβλώσεις(κατανομή στρατευσίμων στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων,απονομή ειδικοτήτων, τοποθετήσεις στις Μονάδες , μεταθέσεις και αποσπάσεις) ,για την Ελληνική πραγματικότητα αξιόμαχες Μονάδες Πεζικού δεν υπάρχουν.Εγώ όμως διερωτώμαι η Στρατιωτική ηγεσία δεν βλέπει την απαξίωση του Πεζικού;Δεν διάβασε και δεν άκουσε ότι το 1974 κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο,ολόκληρα τάγματα διαλύθηκαν, διότι τα μικρά κλιμάκια των ταγμάτων Πεζικού(διμοιρίες- ομάδες), είχαν κακή στελέχωση και επάνδρωση και κατ επέκταση και όχι ικανοποιητική εκπαίδευση; Ερωτώ τους αρμοδίους στο ΓΕΣ. προβλέπεται από τους υπαξιωματικούς του ΠΖ εκ της ΣΜΥ να εκτελούν χρόνο Διοικήσεως ως ομαδάρχες στιςΟμάδες Μάχης (Τ/Φ).; Επι τέλους πρέπει να γίνει αντιληπτό , πως η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με Αεροπορία , Ναυτικό και ειδικές δυνάμεις.
    Αντιστράτηγος ε.α Αγρόδημος Ηλίας πρώην Διευθυντής Π/Ζ/ΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλές είναι οι επισημάνσεις και τα σχόλια. Ετοιμάστε και τα μνημόνια σας γιατί καραδοκούν κάτι αυτοπροβαλλόμενοι σπεσιαλίστες στα επιχειρησιακά τηλεπαρουσιαστές να σας καλέσουν να τα πείτε και στις εκπομπές τους όπως ήδη κάνουν ηδονιζόμενοι πολλοί ακόμη και διατελέσαντες Αρχηγοί. Εκ των υστέρων όλοι τα ξέρομε. Οταν προωθούνταν τα νομοθετήματα όλοι οι γνωμοδοτήσαντες έσπευσαν να παράσχουν την συγκατάθεσή τους ενυπόγραφα. Εμείς δηλαδή, Ανώτατοι και κατώτεροι και του Πεζικού οπωσδήποτε, αυλοκόλακες και οσφυοκάμπτες στις ανίερες και ψηφοθηρικές θελήσεις κομματικών παρατάξεων αλλά και προϊσταμένων της Στρατιωτικής ιεραρχίας. Οταν διαφημιζόταν στα προεκλογικά προγράμματα και ψηφίζονταν αβρόχοις ποσι, στροθοκαμηλίζαμε ενώ ξέραμε τις σοβαρές επιπτώσεις. Αλλά βολευόμαστε με το ''Τι μπορούσαμε να κάνομε εμείς ?". Ολοκληρη ΕΑΑΣ ανάλωνει καθε τετραετή θητείας της αγωνιζόμενη να πείσει πως θα πείσει τον αρμόδιο Υπουργό για τα οικονομικά μας ακόμα και διαδηλώνοντας παρέα με μειωψηφίες που δεδηλωμένα απεργάζονται την αποδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά για υπεύθυνη θέση εκπεφρασμένη με αντίστοιχες μελέτες και παραστάσεις ή ακόμη και Παραιτήσεις ολόκληρων Συμβουλίων πουθενά. Και σκούζομε εκ των υστέρων ανώδυνα για να ξεσπάμε γιατί δεν παραιτούνται οι Αρχηγοί και τα συναφή ενώ όταν τρώγαμε στη μούρη τις αδυναμίες των Μονάδων που Διοικούσαμε υπερηφανευόμασταν ότι τα βγάζαμε πέρα. δεν είναι καιρός για τέτοιες δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα σχετικά sites ας το λάβουν υπόψιν τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ κύριε Πέτρου (εγώ σας θυμάμαι πολύ καλά). Ενώ στα περισσότερα που γράφετε έχετε δίκαιο, όμως κάνετε κάποια λάθη στο σχόλιο σας:
    α. Τοποθετείτε όλους τους Αξιωματικούς στο ίδιο τσουβάλι. Ο κάθε Αξιωματικός έχει γράψει την δική του ιστορία.
    β. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ,ότι το κάθε κόμμα που κυβερνούσε προωθούσε στην ιεραρχία και τοποθευούσε σε θέσεις κλειδιά τους δικούς του αξιωματικούς για να μη έχει προβλήματα από απόψεως πολιτικού κόστους και πάρα τις πολλές αντιδράσεις των άλλων Αξιωματικών δεν γίνονταν γνωστές.
    γ.Έχουμε χρέος προς τους πεσόντες για την πατρίδα ( η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει στο Πεζικό),αλλά και προς αυτούς που θα κληθούν αύριο να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή ,να θίγουμε τα κακώς κείμενα,ακόμα και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,όταν αποτυγχάνουν οι άλλοι τρόποι.
    δ.Παλαιότερα όταν εμείς υπηρετούσαμε παρά τις και τότε αδυναμίες , η κατάσταση στις Μονάδες ΠΖ, ήταν διαχειρίσιμη, με 20 μήνες θητεία και πολύ περισσότερες γεννήσεις.
    Εάν από την Ηπειρο όπου μένετε σας φέρει ο δρόμος προς τη Θεσσαλονίκη ελάτε να τα πούμε πιο αναλυτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή