Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ… (Μικρασιατική Καταστροφή)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ 


 

4 σχόλια:

  1. Νικόλαος Ζαρκάδας.5 Οκτωβρίου 2022 στις 11:11 π.μ.

    Δημήτρη,καλημέρα..Οι ποιητικοί σου στίχοι είναι εντυπωσιακοί για το περιεχόμενό τους,την δομή την ευρύτητα των νοημάτων και την επικαιρότητα της εκατόχρονης Μικρασιατικής καταστροφής.Παρά του ότι είναι Φθινόπωρο ευωδιάζουν ως άνθη της Άνοιξης και ξυπνούν μνήμες της πικραμένης μνήμες της πικραμένης γης της Ιωνίας και του Πόντου.Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Νίκο, πάντοτε με συγκινούν τα καλά σου λόγια,με την αγνότητα και την ειλικρίνεια των εκφράσεών σου, ακριβώς όπως σε πρωτογνώρισα από την πρώτη μέρα στην ΣΣΕ. Περιττό να σου επαναλάβω ότι πάντοτε διαβάζω όλες τις δημοσιεύσεις σου οι οποίες είναι από τις ελάχιστες που προσφέρουν γνωστική πληρότητα των αντικειμένων που επιλαμβάνεσαι. Σ' ευχαριστώ από καρδιάς και σου εύχομαι υγεία και μακροζωία.

      Διαγραφή
  2. Θερμά συγχαρητήρια κ.Τόρβα, ο ποιητής ,διατυπώνει την διαμαρτυρία του για τα Εθνικά και κοινωνικά δρώμενα με μια γραφή αυθόρμητη, οργισμένη, εκρηκτική . Μια αγνότητα στο πνευματικό δημιούργημα ,ένας πόνος για τις δυστυχίες του κόσμου και πολύ εύγλωττα εκφράζεται χωρίς ρητορισμούς και οι στοχασμοί του είναι κραυγές αγωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ θερμότατα, αν και δεν τυχαίνει να σας γνωρίζω, ΌΜΩΣ η πνευματική "κοινωνία" είναι σαν την Άγια μετάληψη από το ίδιο Δισκοπότηρο των Αχράντων Μυστηρίων του Έθνους μας, ΚΑΙ σαν τέτοια την απολαμβάνω μέσα από την συμπυκνωμένη κριτική πληρότητα που πρυτανεύει στο υπέροχο σχόλιό σας για την ταπεινή ποιητική μου σύνθεση. Ομολογώ ότι οι τρεις γραμμές που γράψατε, "προδίδουν", κατ εμέ, κραυγαλέα, το εύρος και το βάθος του λογοτεχνικού σας background, που σας επιτρέπει να περιλάβετε ένα ολόκληρο ποιητικό κόσμο σε δύο προτάσεις των δυόμισι σειρών. Και πώς να μην είστε έτσι αφού είστε "Εργαστήριο ορθού λόγου; Και πάλι σας υπερευχαριστώ. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή