Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Κηρύξαμε πόλεμο;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

12 σχόλια:

  1. Λυπάμαι για τον αρθρογράφο, τον οποίο παρακολουθούσα, για την ενασχόληση για ένα τόσο σοβαρό Εθνικό θέμα με τόση προχειρότητα ξεπερνώντας και την ανεύθυνη καφενειακή συζήτηση για να περνάει η ώρα. Είναι ελεύθερος ο καθένας να εκφέρει την άποψη του αλλά με κάποια ευπρέπεια και αλήθεια σε καιρούς κρίσιμους, όπως αναφέρει με το όνομά της την Τουρκία, και μάλιστα ως ανώτατος Αξιωματικός έχει βαρύνουσα ευθύνη αλήθειας και τονώσεως του ηθικού ένστολων και πολιτών και όχι να καλλιεργεί την απαξία των υπευθύνων για την ασφάλεια της εθνικής κυριαρχία και τη μή παραχώρηση ούτε σπιθαμής Εθνικού εδάφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ...ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ......ΚΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα!!! Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που διαβάζω γραφόμενα από κάποιον που φέρει τίτλους που του απονεμήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία και δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτό το ύφος. Όχι και τέτοιος ξεπεσμός, για ΚΑΝΕΝΑ λόγο. Χάνεται το όποιο δίκιο του γράφοντος. Τι τον έκανε να χάσει το μέτρο;
    Δεν τον δικαιολογεί η φιλοπατρία να ξεφεύγει τόσο. Ας το ξανασκεφτεί και ίσως μια συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρώ απολύτως ορθή την τοποθέτηση του Στρατηγού Ταμουρίδη. Επιτέλους εκφράζει κάποιος απόψεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι το τυφλό κομματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους ένας ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ που δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους, να ασκήσει κριτική και να εκφράσει απόψεις με κριτήριο το εθνικό συμφέρον και μόνο.
    Μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διάβασα τώρα το άρθρο και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα γραφόμενα του Στρατηγού. Η άσκηση προσωπικής και όχι εθνικής εξωτερικής πολιτικής που βλέπουμε να ασκεί ο νυν πρωθυπουργός, θέτει σε κίνδυνο τη χώρα και αποτελεί ένδειξη προχειρότητας και ανικανότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν ο κ.Ταμουρίδης, -που αφυπηρετήσας , αναφέρει τους στρατιωτικούς βαθμούς και τους τίτλους του -γράφει τόσο αιχμηρό άρθρο εναντίον του πρωθυπουργού αυτής της κυβερνήσεως της Πατριωτικής Παρατάξεως - , με τίτλο που διάβασε σε κάποιον ιστότοπο -ο οποίος ΟΜΩΣ αναφέρθηκε σε δήλωσή του σε συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στον Bloombergτην 22 Σεπτεμβρίου ,την οποίαν ευτυχώς παραθέτει αυτολεξεί σε παρένθεση και η οποία είναι '' Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία'',
    ΤΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.
    Ο ίδιος δεν μπορεί ,αλλά θα μπορούσε να πείσει την αντιπολίτευση να υποβάλλει πρόταση μομφής εναντίον του πρωθυπουργού ,ο οποίος ΠΑΝΤΩΣ έχει την αποδοχή των περισσότερων Ελλήνων ,που σίγουρα δεν είναι φιλοπόλεμοι.
    Υ.Γ Για τις Συνταγματικές προβλέψεις και έννοιες θα μπορούσε να αποτανθεί σε συνταγματολόγο καθηγητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να χαρακτηρίζει κάποιος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ την παράταξη της οποίας ηγείται ο νυν πρωθυπουργός, δείχνει καθαρά ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. Πατριωτική και εθνική είναι η ελεύθερη άποψη που εκφράζει ο Στρατηγός Ταμουρίδης.

      Διαγραφή
  8. Βγάλτε τα κομματικά γυαλιά για να δείτε καθαρά. Ο αρθρογράφος δεν έχει μόνο τις ιδιότητες που αναφέρει. Όλους μας, πρέπει να μας ενώνει το συμφέρον της Πατρίδας μας, όχι προσωπικές ιδιοτέλειες, που δυστυχώς διαφαίνονται και στους σχολιάζοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΛΕΙΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ......ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙ ΤΙΜΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟ.....ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΤΕ Η Ν.Δ ΟΥΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. στην Ευελπιδων με μεσο μπηκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαφωνώ με τα εκφρασθέντα αρνητικά σχόλια για το άρθρο του Στρατηγού. Θεωρώ ότι εκφράζει ελεύθερα, χωρίς φόβο, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις απόψεις με μοναδικό κίνητρο το εθνικό συμφέρον. Θεωρώ ότι όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται. Εμείς οι στρατιωτικοί δεν πρέπει να είμαστε προσδεδεμένοι σε ένα κόμα που τελικά μας θεωρεί δεδομένους και αγνοεί και τις ανάγκες του προσωπικού των Ε.Δ. αλλά και ασκεί "αμυντική πολιτική" με προμήθειες οπλικών συστημάτων ερήμην των ειδικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή