Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Θεός να την συγχωρέσει – Με δική της έγκριση απαγχονίστηκαν δεκάδες Έλληνες Κύπριοι της ΕΟΚΑ…

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ


 

1 σχόλιο:

  1. Με αφορμη την απώλεια της βασιλισσας της Αγγλίας Ελισσαβετ, δέστε τι συνεβει στην Ελλάδα όταν η ΕΟΚΑ διεξηγε την ιερο αγώνα της απελευθερωσης της μαρτυρικης Μεγαλονησου και της Ενωσης ης με την μητερα Ελλάδα.
    Στις 9 Μαιου 1956 , Χιλιάδες Αθηναίοι συγκεντρώθηκαν στο συλλαλητήριο που έγινε στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Διαδήλωναν υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα και υπέρ των ηρώων του ΕΟΚΑ, Μιχάλη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου που θα εκτελούνταν την επόμενη ημέρα, στις 10 Μαΐου 1956, από τη βρετανική κυβέρνηση. Το παλλαϊκό ειρηνικό συλλαλητήριο πνίγηκε στο αίμα … και γρήγορα εξελίχτηκε σε πεδίο μάχης που είχε ως αποτέλεσμα να ΣΚΟΤΏΘΟΥΝ ΤΡΕΊΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΈΝΑΣ ΑΣΤΥΝΙΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΟΥΝ συνολικά 265 ΆΤΟΜΑ ΑΠΌ ΣΦΑΊΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ οι οποίοι είχαν εντολές να διαλύσουν έστω και με την βία τούς χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές κατά των … συμμάχων τους δόλιων Άγγλων.
    ΜΟΝΟΝ ο απλός Ελληνικός λαός συμπαραστεκόταν στην πολύπαθη ελληνική Κύπρο και προ του 1950 και το 55-59 και το 63-64-67 και το 1974 σε αντίθεση με τους ταγούς του. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ τότε ΉΤΑΝ ο μετεπειτα "ΕΘΝΑΡΧΗΣ"!??? ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!
    Η αντιπολίτευση κατήγγειλε την ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, δηλώνοντας σύσσωμη πως “η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΑΊΜΑΤΟΣ πρέπει να φύγει αμέσως” και καλούσε τον Καραμανλή σε άμεση παραίτηση.

    Εν συνεχεία… Δέστε και κρινετε, τι ελεγαν οι Ενδοτικοι πολιτικοι που κυβερνουσαν την Ελλάδα την εποχή εκεινη!!!

    ΝΙΚΌΛΑΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή όπως η Ελληνική Κυβέρνηση αναλάβει πρωτοβουλία λύσεως του Κυπριακού!» «Υπομονή και τήρηση εφεκτικής (επιφυλακτικής), στάσης για να μην συγκρουσθώμεν με τους Άγγλους συμμάχους!»

    ΣΟΦΟΚΛΉΣ ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ: «Δια τους γνωστούς διεθνείς λόγους δεν δυνάμεθα να ζητήσωμεν την ευόδωση και επίλυση της Πανελλήνιας αυτής αξίωσης!» (Ένωσης)

    Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ( Πρωθυπουργος): «Το Κυπριακό έχει μεταβληθεί σε εθνική γάγγραινα και αποτελεί εθνική περιπέτεια στην οποία σύρεται η Ελλάς και η μόνη λύση που απομένει είναι μια απ' ευθείας συνεννόηση με τους Τούρκους.» (Κοινοβουλευτικη ομάδα 14-12-1958.)
    Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ :
    Ποτέ στα άγια αιματόβρεχτα χώματα της Ελληνικής Κύπρου δεν πάτησε το πόδι, να καταθέσει ένα στεφανι στα φυλακισμένα μνήματα και στους χιλιάδες νεκρούς Κυπρίους και Ελλαδίτες αδελφούς του 1974, για να τους τιμήσει, να προσκυνήσει και εξιλεωθεί … για τον …ξεριζωμό της γάγγραινας. ΠΟΤΕ!!!!

    Η αρχή του τέλους. 1959-1960 Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου….

    Και ακολούθησαν οι ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΖΥΡΊΧΗΣ και ΛΟΝΔΙΝΟΥ, μετά από ένα νικηφόρο αγώνα κατά τον οποίον θυσιάστηκαν δεκάδες αγωνιστές υπέρ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΕΝΩΣΗΣ και μας εξανάγκασαν να «συνθηκολογήσουμε» και να βάλουμε ασήκωτη ταφόπλακα στο εθνικά μας οράματα, διότι ΟΛΟΙ ήθελαν να απαλλαγούν από αυτή την «γάγγραινα και τον μπελά» των απροσκύνητων Ελλήνων Κυπρίων….

    Ήταν η αρχή όλων των δεινών μας… και αυτό απεδείχθη όταν ο Μακάριος αργά αντελήφθη ότι έπρεπε να ανατρέψει με την κατάργηση των 13 σημείων που ευνοούσαν κατάφωρα τους Τουρκοκυπρίους…. Και ακολούθησε η αιματοβαμμένη εξέγερση των εξτρεμιστών ΤΚ με δάκτυλο της Τουρκίας 1963, 1964, 1967, 15η Ιουλίου το άφρων και προδοτικό πραξικόπημα τής Δικτατοριας και το τέλος η 20η Ιουλίου 1974 μέχρι 15 Αυγουστου 1974 πάλι με Πρωθυπουργο τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, η εισβολή των Βαρβάρων, 6000 και 1619 αγνοούμενοι, 250-300.000 εκτοπισμένοι, 800 όμηροι γυναίκες από 12 έως 82 ετών κακοποιημένες, το 37% των πατρίων εδαφών κατεχόμενο ελληνικό έδαφος της Κύπρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή