Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Συνάντηση της ΠΟΣ με Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


 

5 σχόλια:

  1. Tο καπέλωμα των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων από την ΠΟΣ έχει θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ;;;;;;;;. Και μη πει κάποιος ότι είναι θέμα ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ. Είναι απλώς θέμα τίτλου. Η ομοσπονδία είναι ανώτερη απο την ένωση διότι περιλαμβάνει πολλές ενώσεις. Κατά συνέπεια περισσότερους ψηφοφόρους. Και οι πολιτικοί μόνο τη γλώσσα των αριθμών γνωρίζουν. Το ερώτημα περιμένει τεκμηριωμένη απάντηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που λέτε δεν ισχύει καθόσον η ΕΑΑΣ, έχει πολλά περισσότερα μέλη από την ΠΟΣ. Η ΠΟΣ δεν καπελωνει κανέναν και απλώς κάνει το έργο για το οποίο δημιουργήθηκε και υπάρχει. Την εκτίμηση των συναδέλφων την κέρδισε με την αποτελεσματικότητα της τα 12 δύσκολα χρόνια λειτουργίας της και την σοβαρότητα και ικανότητα που χειριστηκε τα πάμπολα προβλήματα μας. Το τι επιπτώσεις η λειτουργία της μπορεί ευκολα ο καθένας να το δει, ψάχνοντας λίγο την ιστοσελίδα της και το διαδίκτυο. Ελπίζω να βοήθησα. Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    2. Πιστεύετε αγαπητέ Συνάδεφε ότι αυτά που λέτε ότι έκανε η ΠΟΣ δεν μπορούσαν να τα κάνουν οι ΕΑΑ και έπρεπε να δημιουργηθεί η ΠΟΣ;;;;;;.Αντιμετωπίσατε το ενδεχόμενο κάποιοι να ήθελαν να διασπάσουν το αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας των ΕΑΑ, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίζουν και τα στελέχη των Ε.Δ.όπως ακριβώς αντιμετωπίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους;;;;Κρίνοντας από την ένταξή μας στην κοινωνική ασφάλιση πέτυχαν το στόχο τους. Η θέση μου είναι: Συμπεριφέρεσαι ως δημόσιος υπάλληλος, αντιμετωπίζεσαι ως δημόσιος υπάλληλος.

      Διαγραφή
    3. Όντως οι ΕΑΑ δεν μπορούσαν να τα κάνουν, γι'αυτό προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας φορέων αποστράτων που ήταν ΝΠΙΔ, για να καλύψουν το κενό που δημιουργούσε το αναχρονιστικό πλαίσιο λειτουργίας και εξάρτησης των ΕΑΑ. Είναι πασίγνωστο ότι ανέλαβαν κάποια δράση μόνο μετα από πίεση των υπολοίπων φορέων, που είχαν βγει μπροστά. Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο παραδείγματα αλλά δεν νομίζω ότι απαιτείται, καθόσον τα γνωρίζουν όσοι ενεπλάκησαν και υποστήριξαν τις προσπάθειες και στους οποίους χρωστάμε ότι δεν είδαμε και τα χειρότερα. Γιατί πάθαμε πολλά άλλα αποσοβηθηκαν και πολλά.Συγγνωμη αν σας κούρασα.

      Διαγραφή
  2. Συμφωνω και επαυξανω με το σχολιο του "Κωνσταντινου".Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή