Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Επιστολή προς ΕΑΑΣ για την ημερίδα «Καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών»

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


 

9 σχόλια:

  1. Ιωάννης Παναγάκος18 Ιουνίου 2022 στις 9:36 π.μ.

    Ομολογώ πως με εκπλήττει η εν θέματι επιστολή του αγαπητού Στρατηγού Δημητρούλη, γιατί παραθέτει κάποιους ισχυρισμούς, αλλά ούτε μια τεκμηρίωση αυτών και, ειλικρινά, δεν μπορώ κι εγώ να βρω κάτι που να τεκμηριώνει και να ενισχύει αυτούς τους ισχυρισμούς.
    Όσον αφορά την ημερίδα θεωρώ ότι, μαζί με άλλες παραπλήσιες και προς τον αυτόν σκοπό ενέργειες, είναι η επιτομή των λόγων και της κύριας αιτίας υπάρξεως της Ε.Α.Α.Σ.
    Ιωάννης Παναγάκος
    Άνχης (ΠΖ) ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον κ Ανχη αλλα θέτω το ερώτημα ως προς τις Ενέργειες της ΕΑΣ κατα τη διάρκεια των διεργασιών της επαίσχυντης συμφωνίας (πλην μιας Χαλαρης κ αχρωμης ομιλίας του τότε προέδρου ) στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Που ηταν τότε το γενναίο κ ηρωικό σώμα των Αξκων ν παραστεί κ να διαδηλώσει μαχητικά κατα της προδοσίας. Φαινεται ηταν κουρασμένοι απο τη διαδήλωση για τις συντάξεις που εμφανίστηκαν όλοι με τα παράσημα λες κ μόνο εμείς είχαμε κ έχουμε περικοπές. Συνταγματάρχης ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Κασσάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον συμμαθητή μου Δημητρουλη και με τον Σχη,και θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι ακαιρη και άσκοπη με δεδομένη την συμπεριφορά και τις προκλήσεις της γείτονος εχθρικής Τουρκίας Μου θυμίζει την παροιμία εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O κ. Δημητρουλης πολυ σωστα εξεφρασε την αντιρηση του. Τι παραπανω επειχειρηματα πρεπει να εχει? Κυκλοφορανε διαφορα που στο συνολο τους φαινεται (αν οχι αποδεικνυεται περιτρανα) οτι αληθευουν. Το ΔΣ της ΕΑΑΣ αποφασιζει κατα πλειοψηφια. Ο Προεδρος εχει μια μονο ψηφο. Λεγεται λοιπον οτι δυο απο τα μελη του ΔΣ της ΕΑΣ, που εχουν πολιτικες φιλοδοξιες προκαλεσαν αυτη την ημεριδα. Ας μην ξεχναμε οτι καποιος πρωην προεδρος της ΕΑΣ (αυτο ειναι σιγουρο) απαιτουσε να μπει στο ψηφοδελτιο επικρατειας μεγαλου κομματος σε προηγουμενες εκλογες διοτι θα εφερνε 100.000 ψηφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυσκολεύομαι, πραγματικά, να πιστέψω ότι, η διατήρηση του εθνικού συμφέροντος και και η προσφορά προς την Πατρίδα, (ως σκοπός του ιδρυτικού νόμου της ΕΑΣ) θα συντελείτο με τις δραστηριότητες για την αύξηση του μερίσματος του ΜΤΣ ή με τις καλύτερες υπηρεσίες του ΝΙΜΤΣ. Εάν δεν έχουν άποψη για τα εθνικά θέματα οι Αξιωματικοί των ΕΔ , τότε ποιοι έχουν; Μόνο οι πολιτικοί; Και σκέπτομαι: Γιατί οι αντιδράσεις στην πρωτοβουλία της ΕΑΣ; Μήπως (λέω) για να μην κακοκαρδίσουμε το ένα ή το άλλο από τα δύο πολιτικά κόμματα που χειρίστηκαν ή χειρίζονται το θέμα; Ελπίζω, πραγματικά, να μην είναι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με την ημερίδα, αλλά διαφωνώ με την επιλογή των ομιλητών. Δεν ξεχνώ την προδοσία της Μακεδονίας μας από ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριοι του ΔΣ της ΕΑΑΣ.
    Το άρθρο του συναδέλφου Δημητρούλη Δημητρίου είναι πολύ εύστοχο, όπως και το προηγηθέν, για το ίδιο θέμα, του αγαπητού συναδέλφου Τσιτσιμπίκου Χαράλαμπου, το οποίο δεν γνωρίζω για ποιό λόγο διεγράφη από το καθημερινό Roukoumoukou της 10-6-2022. Προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις παγκοσμίως μας έχουν διδάξει, ότι βάσει του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης της Βιέννης, η ακύρωση διακρατικών Συμφωνιών δεν είναι εύκολη υπόθεση και πρέπει να συντρέχουν ιδιαίτεροι σοβαροί λόγοι που να το επιτρέπουν. Ανεξάρτητα όμως από τις προυποθέσεις και τη δυνατότητα ή μη ακύρωσης της εν λόγω Συμφωνίας, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σας , που επιφέρει και οικονομικό κόστος στην Ένωση, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες σας, όπως ορθώς επισημαίνεται στα προμνημονευθέντα άρθρα των δύο συναδέλφων. Με δεδομένο ότι δεν υπήρξε κοινή πρωτοβουλία και σύμπραξη με τις Ενώσεις Αποστράτων των άλλων Κλάδων των ΕΔ για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, που θα έδινε μια άλλη διάσταση και βαρύτητα, αλλά και από τον τρόπο/χρόνο που ελήφθη η απόφαση, εικάζω ότι οι σκοποί σας είναι άλλοι, σχετίζονται ενδεχομένως με προσωπικές φιλοδοξίες και κατ ουδένα τρόπο εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ένωσης. Καλό θα ήταν αντ'αυτού να ενσκύψετε με μεγαλύτερο ζήλο στα κάθε μορφής και φύσεως προβλήματα των αποστράτων, που δυστυχώς είναι αρκετά και ουσιώδη, όπως ενεργούν τα ΔΣ των Ενώσεων Αποστράτων των άλλων Κλάδων, γιατί από αυτό κρίνεστε και όχι από πρωτοβουλίες, όπως αυτή που πήρατε, που κατά την άποψή μου είναι άσκοπη, άκαιρη, διχαστική, αναποτελεσματική και γενικά βλάπτει τα συμφέροντα της Ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειλικρινά έμεινα έκπληκτος με τα αναγραφόμενα από τον συνάδελφο για την ενέργεια ρης ΕΑΑΣ, την οποία συγχαίρω και λέγω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για αυτή την εκδήλωση.. Διαφωνώ πλήρως με τα αναγραφόμενα διότι μάλλον υποστηρίζουν την επιστολή των Κατρούγκαλου, Δρίτσα και Τσίπρα Γεωργίου. Είναι απαράδεκτο ΄το αναγραφόμενο ότι δεν ενισχύουν το εθνικό φρόνημα των μελών της ΕΑΑΣ. Να μας γράψει ο συνάδελφος ποιές ενέργειες της ΕΑΑΣ βοηθούν τη συσπείρωση, την ομόνοια, το φρόνημα κλπ των μελών της αν αυτή η εκδήλωση για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών ήταν ζημιογόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή