Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

ΜΤΣ: Να σταματήσει η “Ομηρία” των Μερισματούχων του ΣΞ. Η Ώρα των Αποφάσεων για Όλους Ήλθε!

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


 

12 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.........ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ....[ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Αντγός ε. α.3 Ιουνίου 2022 στις 7:58 μ.μ.

    Νομίζω οτι το έγγραφο έχει πολύ ευγενικό υφος το οποίον οι πολιτικοί ΔΕΝ το αντιλαμβάνονται εύκολα.
    Μάλιστα το θεωρούν ΑΔΥΝΑΜΙΑ. Πρέπει ν' αλλάξουμε ύφος ώστε να το καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμπεριστατωμένη και κατανοητή ανάλυση του προβλήματος.Συγχαρητήρια στον πρόεδρο για την προσπάθεια ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ΕΘ.ΑΜ.Πολύ φοβάμαι ότι θα μείνει πάλι στο συρτάρι. Η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται πως έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στην συλλογή ψήφων και κανρίς δεν θέλει να τους δυσαρεστήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απόστρατος Αξιωματικός ΣΞού Ξηράς4 Ιουνίου 2022 στις 5:49 μ.μ.

    Συγχαρητήρια σε όσους Αποστράτους Άξκούς του ΔΣ της ΕΑΑΣ υπόγραψαν αυτή την Απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατ' αρχήν συγχαρητήρια στους συντάξαντες τη μελέτη. Δυστυχώς πιστεύω ότι δεν πρόκειται να περάσει τίποτα διότι όλοι οι βουλευτές και οι Υπουργοί έχουν 2-3 αστυνομικούς ασφάλεια ή οδηγούς και όπως όλοι γνωρίζουμε οι οδηγοί είναι οι καλύτεροι συζητητές του προσώπου που μεταφέρουν. Να είστε σίγουροι ότι αν συνέφερε την ΕΛΑΣ σε μια νύχτα θα είχε περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιστράτηγος Αναστασόπουλος Ν.(ΣΣΕ 1963)4 Ιουνίου 2022 στις 11:21 μ.μ.

    Επειδή -λόγω της θέσεως μου εκείνη τη χρονική περίοδο -γνωρίζω από "πρώτο χέρι" το γεγονός ,θα ήθελα, να δηλώσω ότι έχω την ίδια γνώμη με το ΔΣ της ΕΑΑΣ και εκφράζω τα συγχαρητήριά μου για την Απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η παραπάνω Απόφαση - πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ (Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού- Πρόεδρος Αντιστράτηγος εα (ΠΖ- ΣΣΕ 1978 ) Κουτρής Σταύρος) με βρίσκει σύμφωνο. Επόμενο είναι, αφού με το θέμα -όπως είναι γνωστόν- ασχολούμαι συνεχώς κατά τη διάρκεια των 30 ετών της ενημερωτικής μου «πορείας» . Μάλιστα ο πρώην Υπουργός Εθνικής Αμυνας κ.Βαρβιτσιώτης Ιωάννης απέστειλε επιστολή -τον Απρίλιο του 2011-στην εφημερίδα που επιμελούμην ,δηλαδή στην "Φλόγα της Μακεδονίας" ,με την οποία επιστολή εξηγούσε τους λόγους ,για τους οποίους δεν υλοποιήθηκε μέχρι τότε ο ψηφισθείς νόμος του 1990 ,που προέβλεπε τον διαχωρισμό του Μετοχικού Ταμείου Στρατού σε δύο Ταμεία, ένα του Σ.Ξ. και ένα της ΕΛ.ΑΣ. , καταλήγοντας ότι αν γινόταν ο διαχωρισμός αυτός ,θα ήταν προς όφελος και των Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς αλλά και των Αποστράτων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και δεν θα οδηγείτο το Ταμείο σε "πτώχευση" και η εκτίμηση του αυτή επαληθεύτηκε. Η επιστολή δημοσιεύτηκε σαν πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα με εισαγωγικά σχόλια που αφορούσαν τη συμπεριφορά του πολιτικού προσωπικού. Πλέον αυτού Σύνδεσμοι του Στρατού με αδειάστητα στοιχεία χρησιμοποιώντας και την επιστολή του πρώην ΥΠΕΘΑ προσέφυγαν το 2011 στο Συμβούλιο Επικρατείας για τη μη εφαρμογή του σχετικού νόμου 1911/1990 και ακόμα δεν έχει εκδοθεί (!!) η Απόφαση. Επίσης για το όλο θέμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ-Πρόεδρος Ταξίαρχος εα (ΑΣ-ΣΣΕ 1978) Νικολόπουλος Βασίλειος ) έχει στο blog της (https://www.hellasmil.gr/ ) σχετικές διαμαρτυρίες/ανακοινώσεις (υπ' αριθμ. 2 και 3) και σε αυτές υπάρχουν μάλιστα στοιχεία από την αναλογιστική Έκθεση της Εταιρείας Deloitte που σύμφωνα με αυτή το 2010 το Μετοχικό Ταμείο Στρατού -λόγω του μη διαχωρισμού του - έχασε ένα ποσό της τάξεως των 700 εκατομμύρια ευρώ (!!!!) κλπ,κλπ. Κατόπιν των ανωτέρω θεωρώ ,ότι όσοι έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τους 28.000 Αποστράτους Αξιωματικούς Στρατού Ξηράς και τις Oικογένειες θανόντων Συναδέλφων , καλό θα είναι ,να καταχωρήσουν στην Στήλη "σχόλια" του "Ρουκουμούκου" την γνώμη τους επωνύμως ή ανωνύμως για το θέμα -ήδη το έχουν πράξει έξη -έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί μία έρευνα ,δηλαδή τρόπο τινά ένα μικρό "Δημοψήφισμα" προς υποστήριξη της Απόφασης-πρότασης της ΕΑΑΣ ,του οποίου τα αποτελέσματα θα μπορούσαν , να κοινοποιηθούν στους αρμόδιους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό , θα καταχωρήσω με λεπτομέρειες σε ένα επόμενο Εκτακτο "ΦΛΟΓΟβόλο" :
    α.Την Απόφαση-πρόταση του ΔΣ της ΕΑΑΣ.
    β.Την σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση του "Ρουκουμούκου" για να καταχωρηθούν οποιαδήποτε σχόλια σε οποιοδήποτε χρόνο ,αφού σαν αναρτημένο στο Διαδίκτυο έχει μακρόχρονη παραμονή.
    γ.Την επιστολή του πρώην ΥΠΕΘΑ κ.Βαρβιτσιώτη Ιωάννη.
    δ.Τις αναρτήσεις της ΠΟΣ και στοιχεία από την αναλογιστική Έκθεση της Εταιρείας Deloitte και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με το θέμα.

    ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΑΟΥΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΤΘ-ΣΣΕ 1960) ,email: makfloga@yahoo.gr,WIND *797291

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει και η λύση να καλυφθεί η διαφορά από το δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχης εα Κοσκέρης Γρηγόριος .Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΑΑΥΣ (τ ΧΗς SXH5 Ιουνίου 2022 στις 11:46 π.μ.

    Η απόφαση του ΔΣ της ΕΑΑΣ είναι πράγματι εξαίρετη από πάσης πλευράς και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των Συναδέλφων και εύχομαι η πρότασή του προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας κ.Παναγιωτόπουλο Ν.να υλοποιηθεί.Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην συνέχεια του παραπάνω χθεσινού "σχολίου μου απευθυνόμενος στον αγαπητό Συνάδελφο -bloger,αρθρογράφο και συγγραφέα- και σε άλλα άτομα συνεχίζω για το ΜΤΣ ,επεκτεινόμενος και σε άλλα παρεμφερή θέματα:


    Αγαπητέ Σάββα Καλεντερίδη ,Συνάδελφε "εν Οπλοις", νομίζω ότι πρέπει και εσύ κάτι να γράψεις στα Σχόλια του "ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ" για την απόφαση του ΔΣ της ΕΑΑΣ ,αφενός μεν για να αναδείξουμε το θέμα και να υποστηρίξουμε την πρότασή του και αφετέρου για να δείξουμε, ότι υπάρχει σύμπνοια ,συνεργασία και συναδελφική συμπαράσταση αλλά και αγανάκτηση λόγω του γεγονότος ότι καταπατώνται άμεσα επί δεκάδες χρόνια συμφέροντά μας ,μη εφαρμόζοντας αποφάσεις και νόμους της ελληνικής Βουλής. Αλλωστε από τον μη διαχωρισμό του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και την απώλεια των χρημάτων των 700 εκατομμυρίων ευρώ το 2010 σύμφωνα με την αναλογιστική Εκθεση της Εταιρείας DELOITE,υπολογίζεται, ότι μέχρι τώρα έχει χάσει το ΜΤΣ ποσό , που πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ (!!!). Αυτό σημαίνει -πλέον των άλλων-ότι κάθε μερισματούχος του Στρατού Ξηράς έχει χάσει 30.000-40.000 ευρώ , με τα οποία θα μπορούσε,να αγοράσει μία εξοχική κατοικία πλάι στη θάλασσα και να μη χρειάζεται μέσω της ΕΑΑΣ ,να ζητάει, να παραθερίσει για 10-15 ημέρες σε ένα ΚΑΑΥ.Στον επόμενο "ΦΛΟΓΟβόλο" που θα επανέλθουμε για το θέμα του ΜΤΣ με λοιπά στοιχεία ,θα αναφερθούμε και στην ανάγκη αλλαγής της διαδικασίας εκλογής του ΔΣ της ΕΑΑΣ που δημιουργεί το πρόβλημα ,αλλά και στην αναγκαιότητα επιδείξεως ανάλογης μαχητικότητας του ΔΣ της ΕΑΑΣ και για τον ΑΟΟΑ και τον ΟΣΜΑΕΣ που στο ΔΣ δεν υπάρχει Απόστρατος Αξκός (!!) ,για τον νόμο λειτουργίας της ΕΑΑΣ και για άλλα θέματα ,που "ταλανίζουν" την τάξη των Αποστράτων Αξκών εδώ και πολλά χρόνια. Ν.Ν.

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

    α.Η παραπάνω πρόσκληση -για καταχώρηση σχολίων στο παρακάτω "σύνδεσμο" του "ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ"- απευθύνθηκε και πάλι -σε BCC (ιδιαίτερη κοινοποίηση) - σε όλους τους Προέδρους Ενώσεων και Συνδέσμων Αποστράτων Αξκών Στρατού ,αλλά και σε όλους τους αγαπητούς Συναδέλφους ΣΞ και στις Οικογένειες θανόντων Συναδέλφων ,για να ενισχύσουμε την φωνή της τάξεώς μας , η οποία σεντόρια θα πρέπει ,να φθάσει στους αρμοδίους ,οι οποίοι θα πρέπει, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες .Το καλύτερο βέβαια θα ήταν-κατά την γνώμη μου-για να μη μπλέξουμε στο μέλλον σε "διανομές" δαπανών-ποσών κατά κατηγορία για το μέρισμα του ΜΤΣ, που δύσκολα θα τις αποφάσιζαν οι αρμόδιοι και θα τις αποδέχονταν οι "ενδιαφερόμενοι" - να εφαρμοσθεί εδώ και τώρα ,ό,τι προβλέπει ο νόμος του 1990 για τον διαχωρισμό του ΜΤΣ , που σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΕΘΑ αλλά την γνώμη Αποστράτων Αξκών και οικονομολόγων θα ήταν προς όφελος και των Αποστράτων του Στρατού αλλά και της ΕΛΑΣ. Ετσι καμία άσκοπη συναδελφική "αντιπαλότητα" και "διένεξη" δεν θα υπήρχε ,αλλά και το κυριότερο δεν θα υπήρχε καμία δυσκολία άμεσης εφαρμογής ενός ήδη μελετηθέντος και εγκριθέντος νόμου ,που μερικώς θα μπορούσε μελλοντικά , να συμπληρωθεί ,αφού θα ήταν -όπως εκτιμάται εκ του αναμενομένου οικονομικού αποτελέσματος -ικανοποιημένες και οι δύο "πλευρές".

    ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΝΑΟΥΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ( ΤΘ-ΣΣΕ 1960) email: makfloga@yahoo.gr, WIND *797291

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καιρός είναι να τελειώνει μια εκκρεμότητα και διαμάχη η οποία κρατάει περισσότερα από τριάντα χρόνια.Προτείνεται ως οριστική λύση η ίδρυση δύο ανεξάρτητων Μετοχικών Ταμείων,ένα Ενόπλων Δυνάμεων και ένα Σωμάτων Ασφαλείας.Λεπτομέρειες οργάνωσης ,συγκρότησης,λειτουργίας και λοιπές περιουσίας να καθορισθούν με Προεδρικό διάταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή