Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Μπουκίτσες (Μέρος Α΄)

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

1 σχόλιο:

  1. Rafale ή ΜΕΘ;

    (Γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης)


    Το ερώτημα του τίτλου του σημερινού μου άρθρου, έχει τεθεί και κατά το παρελθόν και για άλλα οπλικά συστήματα που προμηθευόταν η χώρα όπως ένα τεθωρακισμένο ή μια φρεγάτα λιγότερα, για τον εξοπλισμό μιας πτέρυγας ενός υγειονομικού καταστήματος ή πτέρυγας πανεπιστημίου κλπ.
    Με την ίδια φιλοσοφία τίθεται και το ερώτημα εδώ και χρόνια: Ποια είναι η προτεραιότητα; Υγεία , παιδεία ή άμυνα;
    Οπωσδήποτε η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό αλλά και η προστασία της χώρας και του πληθυσμού που ζει σ’ αυτήν από κάθε κακόβουλο εχθρό που εποφθαλμιά τη στέρηση της ελευθερίας είναι εξ ίσου αναγκαία προϋπόθεση για την ασφάλεια.
    ‘’ Εάν θέλεις ειρήνη παρασκευάσου για πόλεμο (Si vis pacem, para bellum) μας υπενθυμίζει το Λατινικό ρητό εδώ και αιώνες.
    Όλες οι ευνομούμενες και σύγχρονες χώρες, πλην εξαιρέσεων, διαθέτουν ένοπλες δυνάμεις για την διασφάλιση της ελευθερίας των πολιτών τους .
    Εφ όσον η ελευθερία μας είναι εξασφαλισμένη με την καλή προπαρασκευή για πολεμική σύρραξη τότε μόνον θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για διάθεση χρημάτων για την υγεία και την παιδεία. Το σύνθημα ‘’ψωμί –παιδεία –ελευθερία’’ εμπεριέχει μια μεγάλη φιλοσοφία που ανήκει στη σφαίρα του επιθυμητού αλλά πρωτίστως απαιτεί ελευθερία που επιτυγχάνεται μόνον με προετοιμασία προς πόλεμο και αποτροπή του κάθε αντιπάλου από την επιβουλή του πατρώου εδάφους. Η ελευθερία πρωτίστως και στη συνέχεια η υγεία και η παιδεία κατακτώνται με τη συστηματική οργάνωση του κράτους και όχι με γαρύφαλλα και θεωρητικές προσεγγίσεις.
    Συμπερασματικά όταν έχεις ισχυρό και εξοπλισμένο στρατό, ναυτικό και αεροπορία προβληματίζεις τον κακό γείτονα από τυχόν κακόβουλες .σκέψεις. Αν επιτρέψεις στον κακό γείτονα να αισθανθεί ότι εξοπλιστικά είσαι αδύναμος και σου κηρύξει πόλεμο τότε θα χρειαστείς πολύ περισσότερες ΜΕΘ προκειμένου να περιθάλψεις τους τραυματίες από τυχόν πολεμική σύρραξη.
    Επομένως η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου του σχολίου είναι σαφώς πρώτα προμήθεια RAFALE και στη συνέχεια δημιουργία περισσοτέρων ΜΕΘ, διότι ‘’λεφτά ……υπάρχουν’’, αρκεί μια σωστή διαχείριση, από τους εκάστοτε κυβερνώντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή