Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Κρίση στη Παγκόσμια Γεωπολιτική Σκακιέρα- Ουκρανία- Ευρασία- Ανατολική Μεσόγειος

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ



 

1 σχόλιο:

  1. Με κάλυψαν πλήρως οι απαντήσεις του καθηγητού κ. Μαργαρίτη στην αναδρομή των γεγονότων του παρελθόντος για να αποδείξει την δήθεν ανασφάλεια της Ρωσίας ο καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων κ.Γρίβας ,η οποία Ρωσία έχει δύο Μεγάλους -Πέτρο και Αικατερίνη- ήταν μία των τριών Μεγάλων Δυνάμεων επί Τουρκοκρατίας και μέχρι το 1945 και γιαυτό πρέπει να αποκλείουμε τελείως την θέση του κ.Γρίβα για ανασφάλεια της Ρωσίας διαχρονικά.
    Τώρα μάλιστα με τον Πούτιν απέκτησε πρωτοκαθεδρία και όσο βλέπει την Δύση διασπασμένη και χωρίς ικανούς και πατριώτες ηγέτες και με υποδειγματικό και ετοιμόλεμο το στρατιωτικό της προσωπικό αισθάνεται υπέρτερη των Δυτικών γεωπολιτικών ανταγωνιστών της .Το πραγματικό θέμα το έθεσε ο συμπατριώτης μας από την Ουκρανία , που είναι -όπως σε όλες τις κρατικές οντότητες- η ομιλούμενη κοινή γλώσσα και εδώ η Ρωσία με την γλώσσα της και την Ορθοδοξία έχει και θα έχει ''το επάνω χέρι'' σε όλα τα γειτονικά της κράτη ,τα οποία μέχρι το 1990 μάθαιναν και ομιλούσαν μόνο τα Ρώσικα.
    Και να μη ξεχνάμε πως όλες οι πολυεθνικές Αυτοκρατορίες βασίσθηκαν και διήρκεσαν όσο είχαν κοινή γλώσσα και διαλύθηκαν όταν οι εθνότητες-λαότητες τους αποσχίσθηκαν γιατί μιλούσαν δική τους γλώσσα.
    Έτσι χάσαμε την Αίγυπτο ,την Μέση Ανατολή και κρατήσαμε με το Βυζάντιο χίλια χρόνια όσα μέρη μιλούσαν την ελληνική γλώσσα. Τούτων δοθέντων όσο οι πρώην λαοί των δορυφόρων κρατών επί Σοβιετικής Ενώσεως ομιλούν τα ρώσικα θα είναι διεκδικήσιμες περιοχές ,όπως έκανε ο Πανσλαβισμός στην Βόρειο Ελλάδα ,που είχαμε δίγλωσσους και διεκδίκησε την Βόρειο Ελλάδα από το 1870 μέχρι το 1949.

    ΑπάντησηΔιαγραφή