Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις αναδρομικων για 2015 και 2016

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


 

4 σχόλια:

  1. Κύριε συνάδελφε, οι δύο τελευταίες γραμμές δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέτε. Δηλαδή, ο φόρος κλίμακας του 2016 (πάνω από τις 20.000 Ευρώ) είναι διαφορετικός(πολύ μεγαλύτερος) από τον αντίστοιχο του 2015.Σαν παραπληροφόρηση μοιάζει το σημείωμά σας αυτό και νομίζω ότι πρέπει να πείτε τα πράγματα με το ''όνομά τους''γιατί σας διαβάζω καθημερινά.Θα κλάψουν μανούλες μόλις δούμε τι φόρο θα πληρώσουμε για αυτά τα λίγα αναδρομικά που πήραμε.Να μας τα έδινε πίσω,έστω, με το νόμιμο τόκο, θα΄λεγα ''ας το πάρει το ποτάμι''. Τώρα όμως, εκεί που μας χρωστούσε η κυβέρνηση, μας ζητάει και το βόδι. Αυτό θα΄θελα να σχολιάσετε με ένα ''πύρινο'' σημείωμά σας, ώστε να προετοιμάσετε τους συναδέλφους για το σοκ που μας περιμένει,ώστε να το ξεπεράσουμε ομαλά. Δώστε και ένα παραδειγμα προς εμπέδοση του μαθήματος με υποτιθέμενα ποσά αναδρομικών (αναγόμενα στο 2015 & 2016) και τότε πιστεύω ότι η ενημέρωσή μας θα είναι πλήρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον θέλεις παράδειγμα,θα σου δώσω.
      Αναδρομικά 2016:949,55. Φόρος 297,87
      Αναδρομικά 2015:623,54. Φόρος 114,39
      ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΣ!

      Διαγραφή
  2. @spirit
    Αν κάνετε τον κόπο να προχωρήσετε στην συμπλήρωση της τροποποιητικής και πριν την οριστικοποιήσετε, θα δείτε τον συνολικό φόρο που προκύπτει για την δήλωσή σας του 2015 ή του 2016.

    Τα ποσά των αναδρομικών συμπληρώνονται αυτόματα και, για να δείτε τον φόρο που ΤΕΛΙΚΑ θα πληρώσετε, θα πρέπει από τον φόρο που θα εμφανιστεί να αφαιρέσετε τον φόρο που ήδη έχετε πληρώσει και εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σας (Ε) του 2015 και του 2016.

    Η φορολογική κλίμακα που εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση είναι αυτή που ίσχυε για τα εισοδήματα 2015 και 2016.

    Σαφώς και θα μπορούσε το μηχανογραφικό (η πλατφόρμα) να κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς παρακράτησης φόρων ώστε να μην χρειάζεται τροποποιητική αλλά η βελτίωση της πλατφόρμας απαιτεί πολύ χρόνο και προσωπικό.
    Δυστυχώς, στην εποχή της ταχύτητας εμείς μετακινούμαστε ακόμα με το γαϊδουράκι . . .

    Κων. Παπανικολάου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγράφω από την «ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΟΡΟΥ ME BAΣH THN 1η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ» για το Φορ. Έτος 2015 που υπέβαλα οριστικά σήμερα (17/7).

      «ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΦΕΙΛΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ.»
      «ΑΡΧΙΚΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ 201,65»
      «ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ 418,85»

      Αντίστοιχα, από την «ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΟΡΟΥ ME BAΣH THN 1η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ» για το Φορ. Έτος 2016 που υπέβαλα οριστικά σήμερα (17/7), τα ποσά είναι:
      «ΑΡΧΙΚΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ 573,06»
      «ΝΕΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ 727,18»

      Η όποια "Διαφορά" στα χρεωστικά έχει να κάνει με το ποσό των αναδρομικών που ο καθένας έχει λάβει, καθώς και με το σύνολο του φορολογητέου εισοδήματος που συγκεντρώνει ο υπόχρεος και το κλιμάκιο της φορολογίας στο οποίο τελικά καταλήγει.

      Κατά τα λοιπά, αναμένω την έκδοση της Εκκαθαριστικής Πράξης (Ε) προκειμένου να επιβεβαιώσω την ολοκληρωμένη διαδικασία υποβολής – εκκαθάρισης των τροποποιητικών.

      Ανδρέα, θα σου στείλω όλα τα σχετικά μόλις τα έχω για ενημέρωση οποιουδήποτε ενδιαφερομένου.

      Κων. Παπανικολάου

      Διαγραφή