Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Κύπρος 1974: “Αποστολή Λεμεσός”, το ταξίδι και οι ήρωες καπετάνιοι (2 από 2)

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


 

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΝΑΥΑΡΧΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΗΣΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΞΕΤΕΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΝΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΟΙ ΣΗΜΙΤΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ κλπ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Κ(Υ)ΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ) ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗΣ ΤΟ 1940-41 ΕΕΕΣ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΩΣ ΠτΔ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΓΑΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΗ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΥΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ Ο ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ ΕΛΛΗΝ. ΝΑΥΑΡΧΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΗΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΒΙΒΛΙΟ. ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ. ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τη χαίρονται οι Κύπριοι την κυβέρνησή τους μαζί και το Μακάριό τους τον Εθνάρχη!
    Έπρεπε να φύγουν από την Ελλάδα 4 εμπορικά πλοία φορτωμένα πυρομαχικά σπάζοντας με χίλιους μύριους κινδύνους τον Τουρκικό αποκλεισμό? Ξέμειναν από πυρομαχικό από την πρώτη ημέρα αγώνα?
    Και που οι βασικοί φόρτοι, που τα πολεμικά αποθέματα για αγώνα τουλάχιστον 2 μηνών? Που οι διαδοχικές οχυρωσεις βάθους από μια άμυνα που στερείται Αεροπορίας και Ναυτικού?
    Μακάρι να άφηναν τότε το Υ/Β να κάνει τη δουλειά του στα ύδατα της Κερύνειας, θα είχε γραφεί αλλιώς η Ιστορία.
    Ας γραφεί επιτέλους η αληθινή ιστορία να γνωρίσει ο κόσμος τους κανονικούς προδότες του Ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή