Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΟΡΤΕΣ ΓΡΑΜΜΟΥ – ΒΙΤΣΙ


ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΕΟΡΤΕΣ ΓΡΑΜΜΟΥ – ΒΙΤΣΙ
Παναγιώτης Ζάρας
              Μετά από πρόταση της ΕΑΑΣ αποδέχθηκα να είμαι ο κεντρικός ομιλητής κατά τις εκδηλώσεις μνήμης της μάχης ΓΡΑΜΜΟΥ – ΒΙΤΤΣΙ  για το τρέχον έτος. Εξ’ αρχής η ΕΑΑΣ  μου συνέστησε  ν’ αποφύγω ακραίους χαρακτηρισμούς  που   πιθανόν να προκαλέσουν  αντιδράσεις, μου διατίθετο δε χρόνος 15’.  Κατά τις συζητήσεις που ακολούθησαν διαβεβαίωσα την ΕΑΑΣ ότι θα εστιάσω την  ομιλία μου κυρίως στα αποτελέσματα των ανταρσιών του ΚΚΕ και στην σημασία της μεγίστης νίκης του Εθνικού Στρατού σε χρόνο 25’ περίπου.
            Όταν ανακοινώθηκε η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης  κ. Στεφανή η ΕΑΑΣ μου ζήτησε να μεταβώ στα  γραφεία της για να τροποποιηθεί το κείμενο της ομιλίας, όπου απαιτηθεί, ο δε χρόνος περιοριζόταν  στα 10’. Απήντησα οτι αυτό με προσβάλλει και φαντάζομαι οτι κανένας ,εφ’όσον σέβεται τον εαυτόν του, δεν θα δέχοταν τέτοια πρόταση. Είπα ακόμη οτι τα 10’ δεν αρκούν και ότι αυτό  το θεωρώ «ξεπέταμα» για μία τόσο σοβαρή επέτειο.           
            Κατόπιν αυτών το Δ.Σ. της ΕΑΑΣ αποφάσισε την μη διεξαγωγή της ομιλίας μου. Εν τω μεταξύ, λόγω του θορύβου που προκάλεσαν αυτοί που φοβούνται τις αλήθειες, δεν παρέστη ούτε ο κ. Υφυπουργός.      
            Στο ίδιο έργο θεατές. Οι νικητές των ανταρσιών δεν τόλμησαν και εξακολουθούν να μην τολμούν να αντιμετωπίσουν πολιτικά την αριστερά για τα τραγικά γεγονότα της δεκαετίας του 40. Αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το καταστροφικό και προδοτικό ρόλο των ηγεσιών του ΚΚΕ με  αποτέλεσμα να έχουν «απαλλαγεί» απο το βάρος των ειδεχθών εγκλημάτων τους και το χειρότερο να μην τους αποδίδεται καμμία ευθύνη για την απώλεια από την χώρα μας του στρατηγικού της χρόνου,των δικαιωμάτων του νικητή του πολέμου και του πακτωλού των χρημάτων του σχεδίου Μάρσαλ. Ήδη δύο γενιές έχουν εκμαυλισθεί. Η αριστεροί λοιπόν κόβουν και ράβουν την ιστορία της περιόδου αυτής στα μέτρα τους και εγκαλούν τους άλλους για προσπάθεια αποϊδεολογικοποίησης, για παραποίηση της Ιστορίας, για εορτές μίσους ενώ οι δικές τους χαρακτηρίζονται εορτές μνήμης. Ξεπερνώντας μάλιστα κάθε όριο θράσους ομιλούν για «ηθικό πλεονέκτημα» το οποίο γίνεται αποδεκτό από ανιστόριτους συνοδοιπόρους και μη.
            Ο κομμουνισμός χρεοκόπησε και καταδικάστηκε σε όλο τον πλανήτη, στη χώρα μας έφθασε στην εξουσία.  Πουλώντας άφθονο παραλογισμό και ψεύδος οι ανερμάτιστοι ηγέτες της αριστεράς εκμεταλλεύτηκαν την δειλία και τον εφησυχασμό των νικητών, παρουσιάζονται σήμερα ως να είναι οι ίδιοι «νικητές» και υπερήφανοι για τις καταστροφές που προκάλεσαν.
            Ευελπιστώ αυτή η νοοτροπία να μην επικρατεί στην ΕΑΑΣ. Προσωπικά θλίβομαι για την όλη κατάσταση.
     Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
      Παν. Ζάρας
      Αντ/γος ε.α.            

3 σχόλια:

  1. ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΆΣΗ ΣΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΆΦΕΤΑΙ ΟΎΤΕ ΞΑΝΑΓΡΆΦΕΤΑΙ. ΕΎΓΕ
    .!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκανες αυτό που έπρεπε να κάνει ένας αξιοπρεπής Αξιωματικός, που τίμησε τη στολή του επί 40 χρόνια και όχι ένας "διαδρομιστής" και "δημοσιοσχετίστας".
    Δυστυχώς η ενοχική στάση της "δεξιάς" απέναντι στους ξενοκίνητους συμμορίτες, έδωσε σ' αυτούς το δικαίωμα να ομιλούν για "ηθικό πλεονέκτημα" και να θεωρούν τιμή τους τον "Μελιγαλά". Τα ορφανά του Άρη (όχι της Θεσσαλονίκης, εκείνον με τον νεαρό σύντροφο), έχουν δικαίωμα να οργανώνουν εβδομαδιαίες εκδηλώσεις, η δεξιά του Κούλη φέρεται σαν ντροπαλή κορασίδα. Υπομονή, έρχεται η πολυπολιτισμικότητα.
    ΥΓ. Πάνο, είμαι περήφανος που είμαστε φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Παναγιώτη, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από εσένα. Εξάλλου η τόλμη σου να παρουσιάσεις τα αληθή γεγονότα της εποχής με το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο σου, δεν επέτρεπε να τα στρογγυλευσεις προς χάριν των παρακολουθούντων την εκδήλωση κονδυλοφορων.Η ΕΑΑΣ όταν αποφασίζει να τιμήσει τους πεσόντες Αξκους και οπλίτες του Εθνικού στρατού πρέπει να το κάνει αδιαφορώντας για τις κραυγές των αριστερών που στόχος τους είναι η λήθη των εγκλημάτων τους.
    Σε συγχαίρω για την στάση σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή