Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Καλά νέα για όσους προτιμούν τα καυτερά

 

ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ

Καλά νέα για όσους προτιμούν τα καυτερά


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

https://thessbomb.blogspot.com

    Ιατρικοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση κόκκινων πιπεριών chili συνδέεται με μια μείωση 13% θνησιμότητας, κυρίως σε θανάτους που οφείλονται σε καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Αν αγαπάτε τις καυτερές πιπεριές, τότε σύμφωνα με μελέτη, το προσδόκιμο ζωής σας μπορεί να αυξηθεί.
    Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση
PLoS One επιβεβαιώνει τα ευρήματα μιας προηγουμένης έρευνας για τα πικάντικα τρόφιμα που διεξήχθη στην Κίνα και συσχετίζει τις πιπεριές chili με 13% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου.  Εδώ και αιώνες οι πιπεριές και τα μπαχαρικά θεωρούνται ευεργετικά στη θεραπεία διάφορων ασθενειών, αλλά η προηγούμενη μελέτη των Κινέζων ήταν η πρώτη που εξέτασε το πώς και αν επηρεάζει η κατανάλωση καυτερής πιπεριάς τη θνησιμότητα.
    Ερευνητές στο Larner College of Medicine του Πανεπιστημίου του Vermont ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 16.000 Αμερικανούς χρησιμοποιώντας δεδομένα από το
ΝHANES. Το  NHANES είναι μια ετήσια έρευνα που διεξάγεται  από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η οποία συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την υγεία και τις διατροφικές συνήθειες των Αμερικανών. Κατά τη διάρκεια των 23 χρόνων της έρευνας, σημειώθηκαν 4.946 θάνατοι.  Αφού εξέτασαν τα στοιχεία  για την ηλικία, το φύλο, το κάπνισμα, την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη, το διαβήτη και άλλα χαρακτηριστικά, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έτρωγαν καυτερή πιπεριά είχαν 13% μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν νωρίς.
    Οι συγγραφείς της μελέτης δεν είχαν πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες των πιπεριών που έτρωγαν οι άνθρωποι. Η μελέτη ήταν παρατηρητική και ως εκ τούτου δεν υπήρχε αιτιώδης σύνδεση που μπορεί να αποδειχθεί. Η δική τους άποψη είναι ότι επειδή η καψαϊκίνη, η κύρια ουσία στις πιπεριές, έχει αντι-μικροβιακές, αντι-φλεγμονώδεις και κατά της παχυσαρκίας ιδιότητες, μπορεί να συνδέεται με την πρόληψη των ασθενειών και την μακροβιότητα. Οι αντι-μικροβιακές ειδικά ιδιότητες της καψαϊκίνης «
μπορεί να επηρεάσουν έμμεσα τον ξενιστή με την αλλαγή της μικροχλωρίδας του εντέρου».
    Η επιστημονική ομάδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι: "
Δεδομένης της παρατηρητικής φύσης και των δύο ερευνών, η αιτιότητα μπορεί μόνο να υποτεθεί καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί. Περαιτέρω μελέτες θα πρέπει να στοχεύουν στη διερεύνηση των πλεονεκτημάτων και άλλων μπαχαρικών και των διαφορικών επιπτώσεων ορισμένων τύπων καυτερής πιπεριάς. Τέτοια στοιχεία μπορεί να μας οδηγήσουν σε νέα δεδομένα σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ της διατροφής και της υγείας, σε νέες διατροφικές συστάσεις, καθώς και στην ανάπτυξη νέων θεραπειών".  Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης τα άτομα με γαστρεντερικά προβλήματα να αποφεύγουν την κατανάλωση καυτερών φαγητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου