Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Ο αλησμόνητος Στρατηγός Ευάγγελος Φλωράκης.(14/2/1943 – 10/7/2002 )



Ο αλησμόνητος Στρατηγός Ευάγγελος Φλωράκης.(14/2/1943 – 10/7/2002 )
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ.
    Προχτές 10 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον τραγικό θάνατο ενός μεγάλου Άνδρα που αποτελεί το καμάρι και το υπόδειγμα για όλον τον Ελληνικό Στρατό. Είχα την μεγάλη τιμή να υπηρετήσω ως υποδιοικητής του στο 519 ΤΠ από το 1984 έως το 1986.
    Δυο χρόνια δίπλα του γνώρισα καλά τον άνθρωπο, τον αξιωματικό, τον διοικητή. Υπήρξε ένα ξεχωριστό υπόδειγμα αρετής, ευψυχίας, ανθρωπιάς κι ευσυνείδητης, ανιδιοτελούς και, προπάντων, αποτελεσματικής υπηρεσίας σε όλα τα καθήκοντά του. Στην πρώτη συγκέντρωση Αξιωματικών συστήθηκε: "Φλωράκης, καμμία σχέση με τον Χαρίλαο".
    Ευάγγελος Φλωράκης  από την Άρτα της Ηπείρου μας. Νυμφευμένος με την Πάφια κα Αθηνά, την οποία είχα επίσης την τιμή να γνωρίσω. Αντιστράτηγος, Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, από την Παρασκευή 19η Μαΐου 2000 ως τα ολέθρια χαράματα της Τετάρτης 10ης Ιουλίου 2002, που θυσιάστηκε στα Κούκλια της Πάφου: Σε νυκτερινή αποστολή με το ελικόπτερο Μπελ-206 της ΕΦ. Μαζί με τους αλησμόνητους αετούς του:  
    Τον Διοικητή Αεροπορίας της ΕΦ ταξίαρχο Στέλιο Δεμέναγα,
    τον υπασπιστή του, υποπλοίαρχο Νίκο Γεωργίου και τους πιλότους του,
    σμηναγό Πάρι Αθανασιάδη και
    υποσμηναγό Μιχάλη Σιακαλλή.
    Είκοσι χρόνια από τότε, σε καιρούς γενικότερης απαξίωσης των θεσμών και εξαθλίωσης του λαού, είναι ενθαρρυντικό πόσοι θυμούνται έντονα και αισθάνονται προσωπικό τους το χρέος να διαδώσουν στους υπόλοιπους τη μνήμη του Βαγγέλη Φλωράκη.
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ.
 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ εα-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Είκοσι χρόνια χωρίς τον Τζουμερκιώτη Αρχηγό
    Επιβαλλόμενο μικρό ΑΦΙΕΡΩΜΑ για τον "Ηπειρώτη στρατιωτικό ο οποίος ταύτισε τη ζωή του με τον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία και δικαίωση".
    Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, με αφορμή αυτής της επετείου που βύθισε στο πένθος και τα Τζουμέρκα έκανε την παρακάτω δήλωση:
    "Η συμπλήρωση σήμερα 20 χρόνων, από τον απρόσμενο, βίαιο και τραγικό θάνατο του Τζουμερκιώτη στη καταγωγή, αρχηγού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, μας βρίσκει σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και το έθνος μας.
    Όμως σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο, η ανάμνηση και η απόδοση της επιβαλλόμενης τιμής σ’ έναν εξαιρετικό άνθρωπο και ικανότατο στρατιωτικό, είναι σήμερα ιδιαίτερα σημαντική.
    Ο Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης με την επιβλητική του προσωπικότητα είχε καταφέρει να γίνει απόλυτα αποδεκτός και ενέπνεε σεβασμό και κύρος στην Κυπριακή κοινωνία. Ήταν μια προσωπικότητα που κατάφερε να δώσει το αίσθημα της ασφαλείας σε έναν χιλιοβασανισμένο και χιλιοπροδομένο λαό
    Έτσι, σε ένδειξη τιμής προς τον αντιστράτηγο Φλωράκη, τον Τζουμερκιώτη αξιωματικό, ο οποίος αγάπησε και αγαπήθηκε από τους Κύπριους όσο λίγοι, η κυπριακή κυβέρνηση, αποφάσισε εκτός των άλλων τιμών που έκανε στο πρόσωπό του, ήταν να μετονομάσει τη ναυτική βάση στο Ζύγι της Λεμεσού σε ναύσταθμο "Ευάγγελος Φλωράκης"…
    Μια ναυτική βάση που όπως γνωρίζουμε, ανατινάχτηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όπως αδιευκρίνιστες είναι και οι συνθήκες της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε εκείνο το πρωινό της 10ης Ιουλίου του 2002.
    Σημειώνουμε επίσης ότι το «ατύχημα» αυτό της ναυτικής βάσης αποτελεί για πολλούς την κορυφή του παγόβουνου. Τότε έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και 59 τραυματίσθηκαν. Προηγούμενα και σε διάστημα περίπου 10 χρόνων έχουν καταγραφεί ατυχήματα στην Εθνική Φρουρά από τα οποία έχασαν τη ζωή τους 11 άτομα, ενώ άλλα 4 τραυματίστηκαν. Η αρχή των μεγάλων τραγωδιών από το
2002 είχε ξεκινήσει στην Εθνική Φρουρά, με τον Αρχηγό Ευάγγελο Φλωράκη να είναι στα πρώτα θύματα
    Ως Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, αυτή την θλιβερή επέτειο, τόσο για τα Τζουμέρκα όσο και για την Κύπρο, αισθάνομαι την ανάγκη να υπογραμμίσω ότι άνθρωποι σαν τον
Ευάγγελο Φλωράκη, οι οποίοι έχουν έμφυτη την ελληνική λεβεντιά στην ψυχή και στο μυαλό τους, δεν ξεχνιούνται εύκολα και η μνήμη τους σίγουρα μας καθοδηγεί, ώστε σε τέτοιες τραγωδίες και συγκυρίες να τις αντιμετωπίζουμε περισσότερο οργανωμένα ως κοινωνία και όχι ως άτομα". 
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
    Ξημερώματα της 10ης Ιουλίου 2002 συνετρίβη το μοιραίο ελικόπτερο Βell-206 της Εθνικής Φρουράς, με αποτέλεσμα το τραγικό θάνατο του τότε Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, του Ταξιάρχου Στυλιανού Δεμέναγα, του Υποπλοιάρχου Νικόλαου Σεργίου, και των μελών του πληρώματος, Σμηναγού Πάρη Αθανασιάδη και Υποσμηναγού Μιχάλη Σιακαλλή.
    Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Λακατάμιας στη Λευκωσία με κατεύθυνση την αεροπορική βάση Πάφου για τη παρακολούθηση νυκτερινής εκπαιδευτικής δραστηριότητας από τον Α/ΓΕΕΦ, που δεν ήταν άλλη από πτήσεις επιθετικών ελικοπτέρων
Mi-35 τα οποία είχαν παραληφθεί με άκρα μυστικότητα το 2001 και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά την ημέρα της κηδείας του Στρατηγού Φλωράκη.
    Το ελικόπτερο κατέπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στις
4.20 της 11ης Ιουλίου 2002 περίπου δύο χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση Πάφου, κοντά στο χωριό Κούκλια, συγκλονίζοντας Ελλάδα και Κύπρο.
    Η παρουσία του εκλιπόντος στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς αποτέλεσε κινητήριο δύναμη για την αναδιοργάνωση και την ενίσχυσή της. Σημειώνεται ότι επί ηγεσίας του Στρατηγού Φλωράκη πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το αεροναυτικό σκέλος της ΤΑΜΣ “Νικηφόρος-Τοξότης 2000″ με σμήνη μαχητικών αεροσκαφών F-16C και Α-7E της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταγωγικό αεροσκάφος C-130Η με αλεξιπτωτιστές της 1ης ΜΑΛ και του ΕΤΑ, τις φρεγάτες ΑΙΓΑΙΟΝ και ΣΑΛΑΜΙΣ, το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ και τις πυραυλακάτους ΜΠΛΕΣΣΑΣ και ΣΤΑΡΑΚΗΣ του ΠΝ.
    Ήταν ίσως η πλέον ρεαλιστική άσκηση που έγινε ποτέ στη Κυπριακή Δημοκρατία (
παράλληλη διεξαγωγή των ΤΑΜΣ “Βεργίνα- Ναυαγός” και “Νίκη 2000″, εγκλωβισμός ζεύγους αναγνωριστικών RF-4E της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας από αντιαεροπορικά TOR-M1 που προσπάθησαν να φωτογραφίσουν την αεροπορική βάση Πάφου, παρουσία του αεροπλανοφόρου CVN73 George Washington του Αμερικανικού Ναυτικού στα ανοιχτά της ΝΑ Μεσογείου).
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:  
   
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής στο μνημόσυνο που είχε γίνει στα Κούκλια της Πάφου τόνισε ότι «ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ και οι άλλοι τέσσερις αξιωματικοί μαρτύρησαν με αυτή τη θυσία, την αδάμαστη θέληση του Ελληνισμού να αγωνιστεί ασταμάτητα ως την ώρα τερματισμού της τουρκικής κατοχής, της απελευθέρωσης και της ενότητας της πατρίδας μας».
    Σημείωσε ότι «
σύμβολο πατριωτισμού, αυτοθυσίας και απόλυτης αφοσίωσης στον αγώνα για την ελευθερία υπήρξε ολόκληρη η ζωή του Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη που σφραγίστηκε με το μαρτυρικό του θάνατο στα χώματα της Πάφου».
    Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ο Ευάγγελος Φλωράκης, «
άνθρωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ηπειρώτης στρατιωτικός ταύτισε τη ζωή του με τον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία και δικαίωση».
    Πρόσθεσε ότι «
είχα το προνόμιο να τον γνωρίσω ως Υπουργός Αμυνας και ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας και να εκτιμήσω τα ξεχωριστά του χαρίσματα. Κορυφαίο όλων η γνήσια και αδιαπραγμάτευτη φιλοπατρία του».
    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής επίσης υπογράμμισε ότι «
ο μαρτυρικός θάνατος των πέντε παλικαριών αναδεικνύει ένα αυτονόητο και κορυφαίο συμβολισμό, ότι η κοινή θυσία Ελλαδιτών και Κυπρίων συμβολίζει την κοινή πορεία του Ελληνισμού ως αδιάσπαστης εθνικής και φυλετικής ενότητας μέσα στην πορεία του χρόνου».
    Πρόσθεσε ότι «
αποτελεί ακόμα αμάχητο τεκμήριο, ανεξίτηλη σφραγίδα και ακατάλυτο αρραβώνα των κοινών αγώνων και της κοινής μοίρας του έθνους».  
    Οπως είπε, «σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι των εθνικών μας πεπρωμένων με το βάρος της προσφοράς των ηρώων που τιμούμε και με συνείδηση της ευθύνης μας, δηλώνουμε παρόντες, μάχιμοι και αποφασιστικοί. Κοιτάζουμε μπροστά με αυτοπεποίθηση». 
Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
    Ο Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης γεννήθηκε στην Άρτα στις 14 Φεβρουαρίου 1943, στο χωριό Άγναντα των Τζουμέρκων. Εισάχθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1962, απ’ όπου αποφοίτησε το 1966 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και τοποθετήθηκε στο Πεζικό, έβδομος κατά σειρά αρχαιότητας από τους 120 μαθητές της τάξεώς του. Φοίτησε στη Σχολή Πεζικού, το Σχολείο Διοικητών Μονάδων, τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών, τη Στρατιωτική Σχολή Σωματικής Αγωγής, το Σχολείο Ανορθόδοξου Πολέμου, τη Σχολή Ειδικών Δυνάμεων, την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Από το Πεζικό τοποθετήθηκε στις Ειδικές Δυνάμεις (Καταδρομές).
    Υπηρέτησε σε πολλές Μονάδες στην Ελλάδα και την Κύπρο, διοίκησε Υπομονάδες και Μονάδες του Όπλου του για μεγάλο χρονικό διάστημα και υπηρέτησε ως επιτελής σε Σχηματισμό. Υπήρξε επίσης διοικητής του 31ου Συντάγματος Πεζικού στον Έβρο. Στην Κύπρο υπηρέτησε άλλες δύο φορές, ως Αξιωματικός Επιτελής της ΕΛΔΥΚ, όταν ήταν κατώτερος Αξιωματικός (
1977), και ως Α’ Βοηθός Επιτελάρχη, στο βαθμό του Συνταγματάρχη.
    Το
1994 προάχθηκε στο βαθμό του Ταξίαρχου και υπηρέτησε ως Υποδιοικητής της XV Μεραρχίας Πεζικού και ως Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Πεζικού. Με την προαγωγή του σε Υποστράτηγο το 1996 διορίστηκε ως Διοικητής της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, επίσης στον Έβρο, και στη συνέχεια Διοικητής της Ανώτατης Σχολής Πολέμου στη Θεσσαλονίκη.
    Το
1999 του ανατέθηκε η διοίκηση του Β’ Σώματος Στρατού, κατέχοντας το βαθμό του Αντιστράτηγου. Αφού κρίθηκε στις 2 Μαΐου 00 από το ΣΑΓΕ ως «ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του», ανακλήθηκε ταυτόχρονα στην ενεργό υπηρεσία και στις 20 Μαΐου 2000 διορίστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία ως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, σε αντικατάσταση του Αντιστράτηγου Δημήτριου Δήμου.
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑΣ ΔΚΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
    Ο Ταξίαρχος Στυλιανός Δεμέναγας γεννήθηκε το 1952 στο νησί Κέα, στις Κυκλάδες. Κατατάχθηκε στη Σχολή Ικάρων το 1970, απ’ όπου αποφοίτησε το 1974 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού (45η Σειρά Ιπταμένων).
    Το
1974 τοποθετήθηκε σε Τακτική Μοίρα Αναχαίτισης της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου υπηρέτησε σαν κυβερνήτης και συγκυβερνήτης αεροσκαφών για 23 χρόνια και συμπλήρωσε περισσότερες από 4500 ώρες πτήσεως σε μαχητικά αεροσκάφη.
    Υπηρέτησε για περισσότερα από 10 χρόνια σε θέσεις υψηλής ευθύνης, όπως Αξιωματικός Επιχειρήσεων Πολεμικής Μοίρας (Υποδιοικητής), Διοικητής Πολεμικής Μοίρας, Υποδιοικητής και Διοικητής Σμηναρχίας Μάχης.
    Επιπλέον, υπηρέτησε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ως επικεφαλής του Τμήματος Προγραμματισμού Επιχειρήσεων και Άμυνας.
    Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, παρακολούθησε Σχολεία ειδικότητας της Αεροπορίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων το Σχολείο Όπλων και Τακτικής της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το Σχολείο Ασφαλείας Πτήσεων, το Σχολείο Τρωτότητας Στόχων, το Σχολείο Επιτελών και τη Σχολή Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας.
    Ο Ταξίαρχος Δεμέναγας τιμήθηκε επανειλημμένα από αθλητικά σωματεία (
όπως τον ΟΦΗ) για τις διευκολύνσεις που τους παρείχε, ενώ βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τις Αερολέσχες Ηρακλείου και Κρητικής.
    Στις
12 Σεπ 1999, ο Σμήναρχος (Ι) Δεμέναγας παρέδωσε την 126 Σμηναρχία Μάχης Ηράκλειου στο Σμήναρχο (Ι) Γιάννη Ιωάννου. Διατέλεσε τρία χρόνια Υποδιοικητής και τρία χρόνια Διοικητής, αποτελώντας το μακροβιότερο από τους διοικητές της Σμηναρχίας.
    Το
Μάιο του 2000 προάχθηκε σε Ταξίαρχο και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Οργανισμού Εκμετάλλευσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ως Γενικός Επιθεωρητής του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
    Τον Ιούλιο του
2001 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς.
ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΡΙΣ ΥΔΚΤΗΣ 449 ΜΑΕ – ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Ε/Π
    Ο Σμηναγός Πάρις Αθανασιάδης του Παναγιώτη και της Αίγλης γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1969 στην Αμμόχωστο. Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1987 απ’ όπου και αποφοίτησε στις 30 Μαΐου 1991 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού Ιπτάμενου (63η σειρά Ιπταμένων).
    Ακολούθως, τοποθετήθηκε στη Μοίρα Ελικοπτέρων-Αεροσκαφών, στην Αεροπορική Βάση «Ανθσγού Νικόλαου Α. Λοΐζου» στη Λακατάμεια. Στις
6 Δεκεμβρίου 1994 προάχθηκε στο βαθμό του Υποσμηναγού και στις 31 Δεκεμβρίου 1998 στο βαθμό του Σμηναγού. Φοίτησε επιτυχώς στη Σχολή Όπλων και Τακτικής.
    Υπηρετούσε ως κυβερνήτης – χειριστής Ελικοπτέρου Bell και
Gazelle στη Μοίρα Ελικοπτέρων-Αεροσκαφών της Διοίκησης Αεροπορίας, ενώ ορίστηκε Αξκός Επιχειρήσεων (Υποδιοικητής) της 449 ΜΑΕ (νέα ονομασία της Μ. Ε/Π – Α/Φ). Είχε περισσότερες από 2500 ώρες πτήσης σε Ε/Π Bell 206L JetRanger III, Gazelle SA 342 L1 και στα Α/Φ PC-9.
ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΑΡΧΗΓΟΥ
    Ο Υποπλοίαρχος Νικόλας Γεωργίου του Πέτρου και της Ελένης γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1971 στο Καμερούν.
    Σε ηλικία 3 ετών η οικογένεια του επέστρεψε στην Κύπρο. Κατατάχθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το
1988, απ’ όπου και αποφοίτησε στις 19 Ιουνίου 1992 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου.
    Μετά την αποφοίτηση του από την ΣΝΔ φοίτησε στη Σχολή Εξασκήσεως Ναυτικής Τακτικής και στη συνέχεια υπηρέτησε ευδόκιμα σε Μονάδες και Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Στις 15 Δεκεμβρίου 1995 προάχθηκε στο βαθμό του Ανθυποπλοίαρχου και στις
27 Δεκεμβρίου 1999 στο βαθμό του Υποπλοιάρχου.
    Στην Κύπρο υπηρέτησε στη Μοίρα Περιπολικών, στο Περιπολικό Πλοίο «
Σαλαμίς», στη Ναυτική Βάση Ζυγίου, στο Ναυτικό Κλιμάκιο Αμμοχώστου και στην Επάκτια Συστοιχία 2.
    Στις
12 Αυγούστου 1999 μετατέθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (7ο Επιτελικό Γραφείο) ως Επιτελής και από 6 Σεπτεμβρίου 2000 εκτελούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή Επιτελικού Γραφείου Κου Α/ΓΕΕΦ. Ήταν απόφοιτος της Σχολής Αλεξιπτωτιστών.
ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ ΣΙΑΚΑΛΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Ε/Π
Ο Υποσμηναγός Σιακαλλής Μιχάλης του Νίκου και της Νίκης γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1976 στη Λευκωσία. Εισάχθηκε στη Σχολή Ικάρων το 1994 απ’ όπου και αποφοίτησε στις 12 Ιουλίου 1998 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού Ιπτάμενου (70η σειρά Ιπταμένων).
    Στις
31 Δεκεμβρίου 2001 προάχθηκε στο βαθμό του Υποσμηναγού. Υπηρετούσε ως συγκυβερνήτης – χειριστής Ελικοπτέρου Bell στη Μοίρα Ελικοπτέρων – Αεροσκαφών της Διοίκησης Αεροπορίας και, με τη μετονομασία της σε 449 Μοίρα Αντιαρματικών Ελικοπτέρων, συνέχισε να υπηρετεί εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου