Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί απλά μπορώ…


ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ
Γιατί απλά μπορώ…
Από parallaxi
    Οι εικόνες του δημάρχου της Αθήνας στη συναυλία της Άννας Βίσση στο Γκάζι μιλούν από μόνες τους. Είναι ενδεικτικές του τι σημαίνει δεν έχω καμία συναίσθηση του ότι είμαι ο πρώτος πολίτης με 197 κρούσματα σε μια μέρα, που οφείλω να πειθαρχώ σε κανόνες, νόμους, που οφείλω να δίνω το παράδειγμα σε όλους όσους είναι γύρω μου. Άλλωστε το είχε δείξει έμπρακτα και στην περίπτωση των εγκαινίων της πλατείας Ομονοίας.
    Ναι όπως μεταδίδουν τα διάφορα site πέρασε μια υπέροχη νύχτα στην καλλιτέχνιδα ο δήμαρχος με την παρέα του και χαλάρωσε από τα προβλήματα, όμως ξέχασε να βάλει μασκούλα.
    Η σελίδα της συναυλίας στην Τεχνόπολη είναι σαφής:
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο-έξοδο στον χώρο και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Απαγορεύεται η έξοδος και οι άσκοπες μετακινήσεις από τον χώρο κατά την διάρκεια της συναυλίας.
    Οι εικόνες του πλήθους δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι τη φορούν. Ακόμα όμως και να μην ήταν υποχρεωτική θα έπρεπε να είναι παραδειγματική, σε μια πόλη που όχι απλά είναι στα κόκκινα αλλά που λίγες ώρες μετά τη διασκεδαστική βραδιά του δημάρχου της μπήκε σε νέους αυστηρούς περιορισμούς.
    Δυο σκέψεις κάντε απλά:
    Τι θα έλεγε ο ΣΚΑΙ, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του οποίου παρουσιάζει η σύζυγος του δημάρχου αν ο φακός συνελάμβανε χωρίς μάσκα αντί για τον Κ. Μπακογιάννη ας πούμε για τον Παύλο Πολάκη. Μπορείτε να φανταστείτε το ολοήμερο πάρτι στο κανάλι
    Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πολιτισμένου κόσμου η αδιαφορία απέναντι στην υποχρέωση μάσκας με τέτοιο επιδεικτικό τρόπο θα είχε προκαλέσει την επόμενη μέρα έστω μία συγνώμη. Εδώ όμως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου