Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

1.Το νέο σύμβολο της Θεσσαλονίκης... πωλείται για 10 ευρώ!

1.Το νέο σύμβολο της Θεσσαλονίκης... πωλείται για 10 ευρώ!
ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΕΧΕΙ ???????
Παλι καλα που δεν εβαλαν τον…ΦΑΛΟ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ του…( αν γράψω αυτό που θέλω, θα με πάνε ‘’μέσα’’ )
    Ποιος Λευκός Πύργος, ποια Καμάρα και ποια Κάστρα! Το νέο σύμβολο της Θεσσαλονίκης είναι πλέον οι περίφημες «Ομπρέλες» στη Νέα Παραλία, οι οποίες μάλιστα πωλούνται…
    Από την ημέρα που το αναπλασμένο παραλιακό μέτωπο παραδόθηκε στους πολίτες, εκατοντάδες Θεσσαλονικείς και επισκέπτες φωτογραφίζονται μέρα και νύχτα με φόντο τις «Ομπρέλες», το εντυπωσιακό έργο του γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου, στο ύψος πριν από το Μακεδονία Παλλάς. Το έργο είχε τοποθετηθεί το 1997 σε διαφορετικό σημείο της Νέας Παραλίας, ωστόσο μετά την πρόσφατη ανάπλαση αποτελεί το νέο σήμα κατατεθέν της πόλης. Κατέστη μάλιστα τόσο δημοφιλές, ώστε σε αυτό ποζάρουν ως και νεόνυμφοι για τις αναμνηστικές γαμήλιες φωτογραφίες τους.

    Την ίδια ώρα, ένας Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης διαπίστωσε και την οικονομική δυναμική που εκπέμπουν οι περίφημες «Ομπρέλες». Έτσι, κατασκεύασε με σύρμα μικρά ομοιώματα του γλυπτού, τα οποία πουλά στον πάγκο που έχει στήσει ακριβώς μπροστά σε αυτό. Το νέο σύμβολο της Θεσσαλονίκης πωλείται από 8 έως 12 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος του τουριστικού αναμνηστικού. Όπως περιγράφει ο καλλιτέχνης, η ζήτηση από τον κόσμο είναι πολύ μεγάλη. Μάλιστα, για να προμοτάρει το νέο προϊόν του σκέφτεται, όπως λέει, να κάνει δώρο μία μινιατούρα σε κάθε νύφη που θα φωτογραφίζεται κάτω από τις «Ομπρέλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου