Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Η ΠΟΣ στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Η τοποθέτηση και οι απόψεις της ΠΟΣ, που εκφράσθηκαν δια του Προέδρου της, φαίνονται στο παρακάτω link:

    https://www.youtube.com/watch?v=LdtchSufz0U

 

4 σχόλια:

  1. Δύο απορίες σχετικά με την κλήση της ΠΟΣ και τρείς παρατηρήσεις σχετικά με την τοποθέτησή της επί της παρ 3 του άρθρου 7 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου. Απορίες: 1η. Γιατί κλήθηκε η ΠΟΣ και όχι ο πρόεδρος του συντονιστικού των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, οι οποίες εκπροσωπούν το σύνολο των εν αποστρατεία Αξιωματικών και όχι μέρος αυτών, όπως συμβαίνει με την ΠΟΣ!!!!!!!!!. 2η. Και γιατί η ΠΟΣ και όχι κάποια άλλη από αυτές, που σαν μανιτάρια φυτρώνουν κάθε μέρα και προσπαθούν να κομματικοποιήσουν τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνοχή τους και την αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων τους!!!! Παρατηρήσεις: 1η. Η ΠΟΣ δεν έλαβε υπόψη της την τοποθέτηση του ΥΕΘΑ στη συνεδρίαση της ίδιας επιτροπής, την αμέσως προηγουμένη (16-5-2024), όπου αποκάλυψε ότι το ΝΠΔΔ που θα παραχωρήσει ακίνητο της ιδιοκτησίας του, είναι το ΜΤΣ. Έτσι αντί να υπερασπιστεί με σειρά επιχειρημάτων τα συμφέροντα του ΜΤΣ, αρκέστηκε σε γενικόλογα περί ΤΕΘΑ, απώλεια εσόδων κλπ. 2η. Έδωσε έμφαση μόνο στην οικονομική διάσταση του εν λόγω θέματος, αδιαφορώντας για τη θεσμική διάσταση αυτού, όταν στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ (Δελτία τύπου,ανακοινώσεις κλπ) περιγράφονται με λεπτομέρεια τα όσα παράνομα,παράτυπα και προσβλητικά για τους θεσμούς ,προηγήθησαν της εν λόγω συνεδρίασης μεταξύ του ΣΓ/ΥΦΕΘΑ και του ΜΤΣ. 3η. Δεν έκανε καμία πρόταση, δεν υπέβαλε κανένα αίτημα όπως πχ να διαγραφεί τελείως η φράση που αναφέρεται σε εποπτευόμενο ΝΠΔΔ ή στην εν λόγω φράση να προστεθεί μία μόνο λέξη ΟΜΟΦΩΝΗ και να γίνει ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ. Άξιος ο μισθός της!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η ΠΟΣ υπάρχει για να υπάρχει! Μην την εκθειάζετε πλέον, διότι όλο το έργο το επιτελεί, για τον ΣΞ, η ΕΑΑΣ. Τελεία και παύλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέραν των άλλων δεν είναι εις θέσιν να συνταξουν ένα άρτιο κείμενο και να το αναγνώσουν με έναν πειστικό και αξιοπρόσεκτο τρόπο. Συμπέρασμα :ούτε να συνταξουν ούτε να αναγνώσουν ένα κείμενο δύνανται, πολλώ δε μάλλον να πείσουν.
    Παναγιώτης Κωστόπουλος ΣΣΕ-1969.
    pkostopoulos1@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαράδεκτη και απαγοητευτική εμφάνιση με εμφανή την προχειρότητα και την έλλειψη στοιχειώδους προετοιμασίας. Το ίδιο θα έλεγα και για την παρουσίαση απο τον εκπροσωπούντα την ΕΑΑΣ. Αντίθετα η παρουσίαση των προέδρων των λοιπών Ενώσεων (ΠΝ-ΠΝ) αρκούντως προετοιμασμένων εντυπωσίασαν και εν πολλοίς κάλυψαν και την ΕΑΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή