Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό Su-30 στα 15 μέτρα από P-8A Poseidon του USN



Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό Su-30 στα 15 μέτρα από P-8A Poseidon του USN
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ένα αεροσκάφος ναυτικής επιτήρησης P-8A Poseidon του αμερικανικού ναυτικού αναχαιτίσθηκε από ρωσικό μαχητικό Su-30 στη Μαύρη Θάλασσα. Το αμερικανικό Πεντάγωνο χαρακτήρισε την εμπλοκή ως «μη ασφαλή», αλλά η Μόσχα από την πλευρά της μιλά για «προβοκατόρικες πτήσεις».
    Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε πως το ρωσικό μαχητικό πλησίασε περίπου στα 15 μέτρα από το αμερικανικό αεροσκάφος που πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο. Το
P-8 Poseidon είναι το νέας γενιάς αμερικανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) και ανθυποβρυχιακού αγώνα, ενώ διαθέτει και ικανότητα εξαπόλυσης πλήγματος κατά στόχων επιφανείας.
    Διαθέτει ενεργό πολυστατικό και παθητικό ακουστικό σύστημα, συνθετικό, διαφραγματικό ραντάρ, βελτιωμένα ηλεκτρονικά συστήματα, νέους ηλεκτροπτικούς και υπέρυθρους αισθητήρες και ψηφιακό-μαγνητικό σύστημα αποφυγής ανωμαλιών εδάφους.
    Πιθανότατα αποστολή του αεροσκάφους ήταν η συλλογή στοιχείων για τα νέα ρωσικά υποβρύχια της κλάσης
Varshavyanka (Project 636.3). Τα εν λόγω συμβατικά υποβρύχια αποτελούν βελτιωμένη έκδοση των σκαφών της κλάσης Kilo. Έξι από αυτά έχουν ήδη κατασκευαστεί για τον ρωσικό στόλο Μαύρης Θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου