Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

2.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 20ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

2.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 20ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ανήλικος διακινούσε ηρωίνη στα Ιωάννινα
ProtoThema.gr
    Ένα ανήλικο παιδί από την Αλβανία είχε αναλάβει να διακινεί μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων! Μάλιστα, χρησιμοποιούσε ως «βαποράκια» του ένα ζευγάρι Ελλήνων, η σύλληψη των οποίων μετά από πληροφορίες οδήγησε και στα δικά του ίχνη.
    Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν ο 33χρονος Έλληνας και η 27χρονη φίλη του και τους συνέλαβαν να έχουν μαζί τους 12 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου», την οποία ομολόγησαν πως είχαν προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 17χρονο Αλβανό. Ο ανήλικος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και στο σπίτι του, το οποίο χρησιμοποιούσε ως «καβάντζα», βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες «σκληρών» ναρκωτικών.
    Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 837 γραμμαρίων, μια συσκευασία που περιείχε βουπρενορφίνη βάρους 0,20 γραμμαρίου, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές και 355 ευρώ που προέρχονταν από τη διακίνηση. Το ζευγάρι και ο προμηθευτής τους παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων με κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Παππούς καλλιεργούσε... χασισόδεντρα στη Θεσσαλονίκη
ProtoThema.gr
    Είχε παιδιά και εγγόνια, αλλά δεν έλεγε να εγκαταλείψει το... χόμπι του που ήταν η καλλιέργεια κάνναβης!   Μάλιστα, εκτός από τα χασισόδεντρα που καλλιεργούσε στο σπίτι του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο 71χρονος παππούς είχε εθιστεί και στην χρήση κοκαΐνης!
    Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στην κατοικία του ηλικιωμένου χασισοκαλλιεργητή, βρήκαν 14 δενδρύλλια φυτεμένα σε γλάστρες αλλά και εννέα μικρά δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 171,3 γραμμαρίων που πιστεύουν ότι σκόπευε να διακινήσει! Ο 71χρονος είχε και 12 γραμμάρια σπόρους που δεν είχε προλάβει να φυτέψει, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη μια συσκευασία με κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό βάρους 12 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 0,9 γραμμαρίου και ένα κομμάτι χαρτί εμποτισμένο με κοκαΐνη.
Ακόμα ένας ‘’καλλιεργητής’’
ProtoThema.gr
Σε ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο με πυκνή βλάστηση στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων καλλιεργούσε τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,70 μέτρων ένας 25χρονος, ο οποίος συνελήφθη. Στο σπίτι του κατασχέθηκαν 605 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 8,5 γραμμάρια «φούντας», ένα ψαλίδι κλαδέματος και δύο μπιτόνια τα οποία χρησιμοποιούσε για το πότισμα των δενδρυλλίων.
Έφερναν γυναίκες από το εξωτερικό και τις "μοίραζαν" σε οίκους ανοχής
Newsit.gr
     Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με τη σύλληψη τεσσάρων μελών της, που κατηγορούνται για σωματεμπορία και σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.Ύστερα από καταγγελία 23χρονης από τη Μολδαβία και διερεύνηση της υπόθεσης από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, εξακριβώθηκε ότι μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν αλλοδαπές γυναίκες στις χώρες προέλευσής τους και εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάστασή τους, με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα.
    Στη συνέχεια, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής, παρακρατώντας, σε πολλές περιπτώσεις,  το σύνολο των εισπράξεών τους.
    Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Άργος, εντοπίσθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες. Πρόκειται για έναν Ρουμάνο 32 ετών, μία γυναίκα 31 ετών από τη Μολδαβία, έναν 52χρονο και μία 60χρονη. Επίσης, αναζητούνται δύο άτομα, ενώ, στο κύκλωμα συμμετείχε ένας 27χρονος Ρουμάνος, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.
    Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της αρπαγής, της απειλής, της οπλοκατοχής και της πλαστογραφίας.
    Παράλληλα, διενεργήθηκε έλεγχος σε οίκο ανοχής στο Άργος και προσήχθησαν δύο γυναίκες από τη Μολδαβία, θύματα της οργάνωσης.
    Στις παθούσες αλλοδαπές παρασχέθηκε, άμεσα, αρωγή και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και φιλοξενούνται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σχετικό αίτημα χαρακτηρισμού τους ως θυμάτων εμπορίας ανθρώπων θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Κέρκυρα
ProtoThema.gr
    Σε τέσσερις συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών Κέρκυρας.
    Αρχικά συνελήφθη 32χρονος για μικροποσότητα ηρωίνης, ο οποίος υπέδειξε ως προμηθευτή του 42χρονο Κερκυραίο επιχειρηματία. Ακολούθησε έρευνα στην επιχείρηση και την οικία του 42χρονου, ο οποίος, επίσης, συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν, κρυμμένες σε διάφορα σημεία, συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 47 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 29 γραμμαρίων, δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 62 εκατοστών, 64 δισκία απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, δύο κυνηγετικά όπλα χωρίς νόμιμη άδεια κατοχής, ένας σιγαστήρας κυνηγετικού όπλου και μία ζυγαριά ακριβείας.
    Στο μεταξύ, το βράδυ της Τετάρτης, εντοπίστηκε, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν μία 29χρονη και ένας 33χρονος, που μετέφεραν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 41 γραμμαρίων.
    Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 370 γραμμαρίων, μικροποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, 18 δισκία απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και μία ζυγαριά ακριβείας.
    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου