Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (21/12/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Με Πυροβολικό και Drones επιτέθηκαν οι Ουκρανοί στο Μπέλγκοροντ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/711270/me-pyrovoliko-kai-drones-epitethikan-oi-oukranoi-sto-belgorod

------------------------------------------------------------------------

Η Ουκρανία επιχείρησε μαζική επίθεση με 33 Drone εναντίον της Αεροπορικής Βάσεως των Mig-31 που εκτόξευσαν τους Πυραύλους Kinzhal

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/i-oukrania-epixeirise-maziki-epithesi-me-33-drone-enantion-tis-vasis-pou-apogeiothikan-ta-mig-31-pou-ektokseysan-tous-kinzhal/

------------------------------------------------------------------------

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Μπριάνσκ - Καταρρίφθηκε Drone που επιχείρησε να επιτεθεί στους Ρώσους

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/711758/ekrikseis-simeiothikan-stin-perioxi-bryansk-skoni-drone-pou-epixeirise-na-epitethei-stous-rosous

------------------------------------------------------------------------

Περιοχή του Χαρκόβου (100 χλμ. ΒΔ, Κουπιάνσκ) 

    Δεν σημειώθηκε αξιόλογη Επιχειρησιακή δραστηριότητα

------------------------------------------------------------------------

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ. Βως  Μπάκχμουτ) 

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στην κατεύθυνση κοντά στην Σινκίβκα  (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ), την Στελμαχίβκα (30 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ) και Ανατολικά της Πετροπαβλίβκα (7 χλμ. Ακώς του Κουπιάνσκ).

    Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο, οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν Δυτικά του Γιαχίντνε (22 χλμ. Νοτιοανατολικά του Κουπάινσκ). Ο ιστότοπος επιβεβαίωσε την Προέλαση των ρωσικών Δυνάμεων στην Σινκίβκα  και ανέφερε ουκρανική Αντεπίθεση στην ίδια περιοχή.

------------------------------------------------------------------------

Περιοχή της Κρεμίνα (65 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ)

    Οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στην Μακίϊβκα (22 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Κρεμίνα) και της δασικής περιοχής της Σερεμπριάνσκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα) και Ανατολικά του Τέρνυ (17 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα).

Οι Ρώσοι απέκρουσαν επίθεση των ουκρανικών Eιδικών Δυνάμεων Νοτιοανατολικά του χωριού Κουζμίνο (5 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα)    

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/711435/oi-rosoi-apekrousan-epithesi-ton-oukranikon-eidikon-dynameon-sto-krasny-liman

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

80.000 Ρώσοι Στρατιώτες περικυκλώνουν το Αρχηγείο των ουκρανικών ΕΔ στο Τσάσιβ Γιαρ: Γενική επίθεση πλάγια και Δυτικά του Μπάχμουτ- Διέσπασαν την Αμυντική Διάταξη των ουκρανικών Δυνάμεων

https://warnews247.gr/80-000-rosoi-stratiotes-perikyklonoun-to-archigeio-ton-oukranikon-ed-sto-tsasiv-giar-geniki-epithesi-plagia-kai-dytika-tou-bachmout-diespasan-tis-amynes-tou-kievou/

------------------------------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)      

          Οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν σημειώσει μικρή προώθηση στην περιοχή του λατομείου Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα.

          Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι ρωσικές Δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τις ουκρανικές από θέσεις στο εργοστάσιο του οπτάνθρακα (κοκ) στα βορειοδυτικά προάστια της Αβντίϊβκα και προχωρούν στη βόρεια πλευρά της πόλεως κοντά στο Στέποβο (7 χλμ βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα).
Νεκρός μέσα σε καταιγισμό ρωσικών πυρών Αμερικανός Πεζοναύτης που πολεμούσε στο πλευρό των Ουκρανών στην Αβντίϊβκα

          Πρόκειται για τον 21 ετών Ίθαν Χέρτβικ, πρώην Πεζοναύτη των ΗΠΑ από την Καλιφόρνια, που έγινε Μισθοφόρος και πολεμούσε εναντίον των Ρώσων. Ο Αμερικανός μισθοφόρος έφτασε στην Ουκρανία στα μέσα του 2023, ως Εκπαιδευτής, μέσω της ιδιωτικής Στρατιωτικής Εταιρείας «Trident Defense Initiative» με έδρα την Ουκρανία, για να εντοπιστεί αργότερα να πολεμά ως μέλος του 131 Τάγματος Αναγνωρίσεως.
          Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκε από καταιγισμό ρωσικών πυρών στην πόλη της Αβντίϊβκα.

          Μετά την κλιμάκωση της συγκρούσεως στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, εκατοντάδες Μισθοφόροι από τη Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη συνέρρεαν στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας παρασυρμένοι από τις υποσχέσεις για χρήμα - αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας ότι οι ξένοι μισθοφόροι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μέσα σε σάκους νεκρών.

          Επίσης, πολλοί από τους ξένους Μισθοφόρους βλέποντας τον κίνδυνο να σκοτωθούν, έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Περιοχή της Μαρίνκα (αμέσως δυτικά της πόλεως του Ντονιέτσκ)

         Μετά την κατάληψη της Μαρίνκα, οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις Επιθετικές Επιχειρήσεις Δυτικά και Νοτιοδυτικά  της πόλεως του Ντονιέτσκ και έφτασαν στα περίχωρα της Νοβομιχαϊλίβκα (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της πόλεως του Ντονιέτσκ) και στα περίχωρα της Πομπιέντα (5 χλμ. Νοτιοδυτικά της πόλεως του Ντονιέτσκ)

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανικό δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν τουλάχιστον 12 ρωσικές επιθέσεις κοντά στις Μαρίνκα, Πομπιέντα και Νοβομιχαϊλίβκα.

Με βαριά φλογοβόλα, Πυροβολικό και Αεροπορία οι Ρώσοι απέκρουσαν δύο επιθέσεις ουκρανικών Δυνάμεων στην Νοβομιχαϊλίβκα (10 χλμ. Νοτίως της Μαρίνκα) 

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/711414/me-varia-flogovola-kai-aeroporia-oi-rosoi-kyriolektika-ekapsan-ton-oukraniko-strato-sto-notio-donetsk?ref=storyteller

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Εισέχουσα της Βρεμίβκα -Τομέας Πριγιούτνυ – Σταρομαγιόρσκυ

(Ανήκει στην Δυτική πλευρά της περιφέρειας του  Ντονιέτσκ) 

        Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται Δυτικά του Σταρομαγιόρσκυ (10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα) και Βορείως του Πριγιούτνυ  (15 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα), προκειμένου, κατά την διάρκεια του χειμώνα να συνεχίσουν την Προέλασή τους προς την Ριβνοπίλ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα).

          Θα προσπαθήσουν επίσης να ανακαταλάβουν το Ουροζάϊνυ (10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα) και το Σταρομαγιόρσκυ

    Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές τοπικές επιθέσεις κοντά στο Σταρομαγιόρσκυ έχουν, κυρίως, συμβολικό χαρακτήρα  και δεν αποτελούν σημαντική απειλή για τις ουκρανικές θέσεις.

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις δεν εξαπέλυσαν επιθέσεις στη Δυτικότερη περιφέρεια του Ντόνετσκ και την Ανατολική περιφέρεια της Ζαπορίζια.

Τομέας Πγιατυχάτκυ - Ρομπότγιουνυ (Ανήκει στην Ανατολική πλευρά της περιφέρειας της  Ζαπορίζια)

        Σύμφωνα με ρωσικούς στρατιωτικός ιστοτόπους, οι ουκρανικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά Αντεπιθέσεων στην περιοχή του Βέρμποβο (9 χλμ. Νοτιονατολικά του Ραμπότγιουνυ), αλλά, τελικά, δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τον έλεγχο των θέσεων που κατέλαβαν και αποσύρθηκαν. Οι ρωσικές Δυνάμεις μάλιστα ανεκατέλαβαν σημαντικό αριθμό θέσεων που είχαν προηγουμένως απωλέσει.

          Άλλος ιστότοπος αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ορισμένες θέσεις στην περιοχή μεταξύ του Κοπάνι (5 χλμ. Βορειοδυτικά του Ρομπότγιουνυ) και του Ρομπότγιουνυ.

          Επιτέθηκαν επίσης στην περιοχή της Νοβοπροκοπίβκα (2 χλμ. Νοτίως του Ρομπότγιουνυ) και σημείωσαν μικρή επιτυχία, προωθούμενες σε βάθος ενός χιλιομέτρου.

------------------------------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

    Οι ουκρανικές Δυνάμεις διατηρούν θέσεις στην Ανατολική (αριστερή) όχθη του Δνειπέρου ποταμού.

    Σύμφωνα με ρωσικούς στρατιωτικούς ιστοτόπους, οι ουκρανικές Δυνάμεις συνεχίζουν να αναπτύσσουν Ενισχύσεις στην Ανατολική όχθη του ποταμού.

    Άλλος ιστότοπος αναφέρει ότι το ρωσικό Προσωπικό στην περιοχή της Χερσώνας παραπονέθηκε για την έλλειψη οχημάτων για την διακομιδή του τραυματισμένου προσωπικού και για την έλλειψη Συστημάτων Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) για την προστασία των Ομάδων των διακομιδών από τις επιθέσεις των ουκρανικών Drones.

    Επίσης ότι το ρωσικό Προσωπικό που ενεργεί κοντά στο Κρίνκυ (30 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας και 2 χλμ. από τον Δνείπερο ποταμό), διαμαρτυρήθηκε διότι οι ρωσικές Δυνάμεις συνεχίζουν να μην έχουν επαρκείς δυνατότητες πυρών Αντιπυροβολικού,  Ηλεκτρονικού Πολέμου και Επικοινωνιών.

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν χώρο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Χερσώνα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/711286/egklima-polemou-oi-oukranoi-vomvardisan-xoro-anthropistikis-voitheias-stin-kherson-yparxoun-nekroi

------------------------------------------------------------------------

New York Times (ΝΥΤ): Αποστολή αυτοκτονίας η Αντεπίθεση των Ουκρανών στον Δνείπερο

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/711381/new-york-times-apostoli-aftoktonias-i-antepithesi-ton-oukranon-ston-dneipero?ref=storyteller

------------------------------------------------------------------------

Ουκρανοί Στρατιώτες στους ΝΥΤ: « Η Διοίκηση μας στέλνει σε αποστολές αυτοκτονίας» – Eκατοντάδες νεκροί κατά μήκος του Δνειπέρου ποταμού

https://warnews247.gr/oukranoi-stratiotes-stous-nyt-i-dioikisi-mas-stelnei-se-apostoles-aftoktonias-ekatontades-nekroi-kata-mikos-tou-potamou-dnipro-vinteo/

------------------------------------------------------------------------

Βρετανοί Μισθοφόροι εντοπίστηκαν στην αριστερή όχθη του Δνειπέρου - Συμμετέχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό των Ουκρανών

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=711801

------------------------------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Δεν σημειώθηκε αξιόλογη Επιχειρησιακή Δραστηριότητα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

BILD: Το ρωσικό Σχέδιο προβλέπει πόλεμο έως το 2026 με κύριο στόχο το Χάρκοβο – Θα καταλάβει μεγάλα τμήματα της Αν. Ουκρανίας

https://warnews247.gr/bild-to-rosiko-schedio-provlepei-polemo-eos-to-2026-me-kyrio-stocho-to-charkovo-tha-katalavei-tin-an-oukrania/

------------------------------------------------------------------------

SOS εκπέμπει ο Διοικητής της Ομάδος «TAVRIA» του ουκρανικού Στρατού: «H έλλειψη Πυρομαχικών μας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα– Εξαντλημένοι οι Στρατιώτες μας»

https://warnews247.gr/dioikitis-omadas-tavria-tou-oukranikou-stratou-h-elleipsi-pyromachikon-dimiourgei-sovara-provlimata-sto-pedio-tis-machis-exantlimenoi-oi-stratiotes-mas/

ΣΧΟΛΙΟ: Υπενθυμίζεται ότι Ταυρίς, ήταν το όνομα της Κριμαίας κατά την περίοδο της κλασσικής αρχαιότητος

------------------------------------------------------------------------

Γιεβγκένυ  Μπαλίτσκυ (Κυβερνήτης Ζαπορίζια): Οι Ουκρανοί Στρατιώτες στην Ζαπορίζια έχουν εξαντληθεί

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/711921/yevgeny-balitsky-kyvernitis-zaporizhia-oi-oukranoi-stratiotes-stin-zaporizhia-exoun-eksantlithei

------------------------------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί δημιουργούν 3 κολοσσιαίες αμυντικές γραμμές για να αντέξει η χώρα τις ρωσικές επιθέσεις το 2024

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/vinteo-oi-oukranoi-dimiourgoun-3-kolossiaies-amyntikes-grammes-gia-na-anteksoun-to-2024/

------------------------------------------------------------------------

Πούτιν: “Αυτός είναι ο λόγος που δεν ισοπέδωσα τις ουκρανικές πόλεις” 

https://warnews247.gr/v-poutin-aftos-einai-o-logos-pou-den-isopedosa-tis-oukranikes-poleis-deite-ti-dilosi-vid/

------------------------------------------------------------------------

Ο απόλυτος «Κεραυνοβόλος Πόλεμος» (Blitzkrieg) – Με τoυς ιπταμένους...γίγαντες Ruslan η Ρωσία στέλνει 20.000 Στρατιώτες σε μόλις 6 ώρες στην Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/711377/apolytos-aifnidiasmos-me-ta-iptamena-terata-ruslan-i-rosia-borei-na-steilei-20-000-stratiotes-se-molis-6-ores-stin-oukrania

------------------------------------------------------------------------

Διθυραμβική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ για τα αποτελέσματα της νέας γενικής επιθέσεώς τους: Μιλά για 4.300 νεκρούς Ουκρανούς σε μία εβδομάδα

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/dithyramviki-anakoinosi-tou-rosikou-ypourgeiou-amynas-gia-ta-apotelesmata-tis-rosikis-epithesis-mila-gia-4-300-nekrous-oukranous-se-mia-evdomada/

------------------------------------------------------------------------

Ρομάν Κοστένκο (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Οι Βόμβες Ολισθήσεως FAB 500 των Ρώσων δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/711373/roman-kostenko-oukranos-syntagmatarxis-oi-vomves-olisthisis-fab-500-ton-roson-den-boroyn-na-antimetopistoyn

ΣΧΟΛΙΟ: Οι Βόμβες Ολισθήσεως FAB 500, είναι παλιές συμβατικές βόμβες του σοβιετικού οπλοστασίου, στις οποίες, οι Ρώσοι μηχανικοί, έχουν τοποθετήσει φτερά και ένα Σύστημα Πλοηγήσεως. Όταν το Αεροσκάφος ρίχνει, την βόμβα, αυτή  διανύει απόσταση  δεκάδων χιλιομέτρων με μεγάλη ταχύτητα. Τότε ενεργοποιείται το Σύστημα Πλοηγήσεως το οποίο συνδέεται με το ρωσικό δορυφορικό σύστημα GLONASS, κάτι ανάλογο με το αμερικανικό GPS και αυτό την κατευθύνει ακριβώς στον στόχο.

Για την εκτόξευση αυτών των βομβών, η Ρωσία χρησιμοποιεί Αεροσκάφη Su-34 και Su-35, τα οποία κάνουν την άφεση της βόμβας από αποστάσεις και ύψη μεγαλύτερα των βεληνεκών των Συστημάτων Αεράμυνας της Ουκρανίας, οπότε, δεν είναι δυνατόν να εγκλωβισθούν και να καταρριφθούν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν.

Η ακρίβειά των βομβών FAB 500 δεν είναι μεγάλη (15 μέτρα από τον στόχο). Αυτό όμως δεν απασχολεί τους Ρώσους, διότι οι βόμβες είναι πολύ ισχυρές και χρησιμοποιούνται μαζικά, λόγω των μεγάλων αποθεμάτων που διαθέτει η ρωσική Αεροπορία.

------------------------------------------------------------------------

Διοικητής ρωσικών Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων: Θα αντικατασταθούν οι Διηπειρωτικοί Πύραυλοι YARS – Όλα τα Κινητά Συστήματα θα εξοπλιστούν με Υπερηχητικά όπλα

https://warnews247.gr/dioikitis-rosikon-stratigikon-dynameon-tha-antikatastathoun-oi-yars-ola-tha-exoplistoun-me-yperichitika-opla/

------------------------------------------------------------------------

Γιούρυϊ Ιγκνάτ  (Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας): Απίθανο τα F-16 να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ρωσικών Πυραύλων

https://warnews247.gr/ekprosopos-oukranikis-aeroporias-oi-rosoi-dimiourgoun-ilektromagnitikous-palmous-paraplanontas-ta-rantar/

------------------------------------------------------------------------

Στα μελλοντικά Γραφεία του Ουκρανού Α/ΓΕΕΘΑ, εντοπίσθηκε συσκευή υποκλοπών

https://hellasjournal.com/2023/12/sta-mellontika-grafia-tou-oukranou-a-geetha-entopisthike-siskevi-ipoklopon/

------------------------------------------------------------------------

Ο Αμερικανός Αντιστράτηγος του ΝΑΤΟ Αντόνιο Αγκούτο, παρουσία του Ζελένσκυ, έδωσε μια γροθιά σε ένα Ουκρανό Στρατιώτη επειδή δεν τον χαιρέτησε

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/711362/o-antistratigos-antonio-aguto-tou-nato-edose-mia-grothia-se-ena-oukrano-stratioti-parousia-tou-zelensky

------------------------------------------------------------------------

Να καταθέσει στο Διεθνές Δικαστήριο για ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία ζητά Μισθοφόρος της Wagner που διέφυγε στην Ολλανδία

https://hellasjournal.com/2023/12/na-katathesi-sto-diethnes-dikastirio-gia-egklimata-polemou-stin-oukrania-zita-misthoforos-tis-wagner-pou-diefige-stin-ollandia/

------------------------------------------------------------------------

Πολεμικό Συμβούλιο στην Γερμανία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ετοιμασία της Ευρώπης για πόλεμο με την Ρωσία – Δηλώσεις Σολτς και Πιστόριους

https://warnews247.gr/polemiko-symvoulio-sti-germania-katastasis-ektaktis-anagkis-kai-etoimasia-tis-evropis-gia-polemo-me-rosia-diloseis-solts-kai-pistorious-sti-bundestag-vid/

------------------------------------------------------------------------

 «Απόλυτη ανοησία» χαρακτήρισε ο Πούτιν τον ισχυρισμό Μπάιντεν ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ αν νικήσει στην Ουκρανία

https://hellasjournal.com/2023/12/apoliti-anoisia-charaktirise-o-poutin-ton-ischirismo-bainten-oti-i-rosia-tha-epitethi-se-chora-tou-nato-an-nikisi-stin-oukrania/

------------------------------------------------------------------------

Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό: Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο εκθέτει το Σχέδιο της Δύσεως για την Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/711448/mexri-ton-teleftaio-oukrano-o-slovakos-prothypourgos-ekthetei-to-skoteino-sxedio-tis-dysis-gia-mia-olokliri-xora

------------------------------------------------------------------------

 «Βοηθώντας την Ουκρανία, «τελειώνετε» την ΕΕ, τι δεν καταλαβαίνετε;» φωνάζουν πολιτικοί και επιχειρηματίες στην ηγεσία της ΕΕ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/711375/voithontas-tin-oukrania-teleionete-tin-ee-ti-den-katalavainete-fonazoun-politikoi-kai-epixeirimaties-stin-igesia-tis-enosis

------------------------------------------------------------------------

 «Κόπωση» και στην «Washington Post» για την Ουκρανία - Αφαίρεσαν από την αρχική σελίδα την ειδική καρτέλα για τα νέα του πολέμου

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/712056/koposi-kai-stin-washington-post-gia-tin-oukrania-afairesan-apo-tin-arxiki-selida-tin-eidiki-kartela-gia-ton-polemo

------------------------------------------------------------------------

Το πολεμικό colpo grosso της Ρωσίας δεν έγινε για την Ουκρανία – Ο πραγματικός στόχος ήταν οι ΗΠΑ και πέτυχε - Σε άμυνα το ΝΑΤΟ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/712023/to-polemiko-colpo-grosso-tis-rosias-den-egine-gia-tin-oukrania-o-pragmatikos-stoxos-itan-oi-ipa-kai-petyxe-se-thesi-amynas-to-nato

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου