Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (3/7/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Ο Ουκρανικός Στρατός ενισχύει εσπευσμένα τον Βορρά, μετά από σήμα δορυφόρου για Βάση των Wagner στην Λευκορωσία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/685429/panikos-sto-kievo-o-oukranikos-stratos-enisxyei-espefsmena-ton-vorra-meta-apo-sima-doryforou-gia-vasi-ton-wagner-sti-lefkorosia

-----------------------------------------------------

Επίθεση με drones εναντίον του Κιέβου, η πρώτη εδώ και 12 ημέρες

https://www.circogreco.gr/2023/07/02/polemos-stin-oukrania-epithesi-me-drones-enantion-tou-kievou-i-proti-edo-kai-12-imeres/

-----------------------------------------------------

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ)

    Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές τους ενέργειες, στον Άξονα Σβάτοβυ - Κρεμίνα. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Νοβοσελίβσκυ (15 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβυ).  

Περιοχή της Κρεμίνα 

    Οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στις περιοχές  Νέφσκυ (18 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα), Ντίμπροβα (5 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα) και στην δασική περιοχή Σερεμπριάνκα (10 χλμ Νοτίως της Κρεμίνα).

    Οπτικό υλικό  παρουσιάζει  Μονάδες του 104 Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών (76 Αερομεταφερομένης Μεραρχίας) να επιτίθεται σε ουκρανικές θέσεις Νοτιοανατολικά της Ντίμπροβα.

    Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι αναφέρουν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να αντεπιτεθούν κοντά στο Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα), ενώ οι Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις (VDV) συνέχισαν τις επιθέσεις τους σε δασικές περιοχές κοντά στην Κρεμίνα

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

    Οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται στην περιοχή της πόλεως του Μπάκχμουτ. Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι τα ουκρανικά Στρατεύματα προέλασαν από την Πρυβίλλια (10 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), κατά μήκος του Αυτοκινητόδρομου Ε40 και κοντά στην Κλιστσίϊβκα (7 χλμ Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

    Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας και άλλες ρωσικές πηγές δήλωσαν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην πόλη του Μπάκχμουτ, το Βέσελυ (20 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπαχμούτ), το Ζαλίζνιασκυ (13 χλμ. Βορείως του Μπάκχμουτ), το Γιαχίντνυ (1 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και την Κουρντιουμίβκα (13 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

    Ανέφεραν επίσης, ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στην Ροζντολίβκα (15 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ), υποχρεώνοντας τις ρωσικές Δυνάμεις να υποχωρήσουν περίπου 150 μέτρα. Επιτέθηκαν επίσης  και κοντά στο Ζάιτσεβυ (22 χλμ. Νοτίως του Μπάκχμουτ) και στη Χορλίβκα (26 χλμ. Νοτίως του Μπάκχμουτ).

    Οι ρωσικές Δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν περιορισμένης κλίμακος επιθέσεις στην περιοχή Μπάκχμουτ και να μεταφέρουν εκεί  Αερομεταφερόμενες Μονάδες (VDV).

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές ενέργειες κοντά στην Μποχτανίβκα (6 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και το Χρόμοβυ (2 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ)

    Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στην Ροζντολίβκα (15 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ)

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδος Δυνάμεων, Συνταγματάρχης Σερχίϋ Τσερεβάτυ δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις μετακίνησαν ένα Αερομεταφερόμενο Σύνταγμα (VDV) από την περιοχή του Λίμαν (30 χιλιόμετρα ΝΔ της Κρεμίνα) σε περιοχές βορείως της πόλεως του Μπάκχμουτ. Επίσης, ότι συγκεντρώνουν  τις καλύτερες Δυνάμεις της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή του Μπάκχμουτ.

    Κινηματογραφικό υλικό παρουσιάζει Μονάδες του 137 Αερομεταφερομένου Συντάγματος  της 106 Αερομεταφερομένης  Μεραρχίας (VDV) να ενεργεί Νοτίως της Ροζντολίβκα. Παρουσιάζουν επίσης Μονάδες της 200 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (14 Σώμα Στρατού, Βόρειος Στόλος) και της Ταξιαρχίας Εθελοντών (Αναγνωρίσεως και Επιθέσεως)  «Alexander Nevsky» που ενεργεί κοντά στο Σολεντάρ (12 χλμ. ΒΑ του Μπάκχμουτ).

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ   

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά σε Αβντίϊβκα, Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και την Μαρίνκα (αμέσως Νοτιοδυτικά της πόλεως του Ντονέτσκ).

     Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις στην Μαρίνκα, Πομπιέντα (5 χλμ. Νοτιοδυτικά της πόλεως του Ντόνετσκ) και την Νοβομιχαϊλίβκα (10 χλμ. Νοτίως της Μαρίνκα). Επίσης ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις έκαναν περιορισμένες προωθήσεις στην κατεύθυνση του Πίσκυ (9 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα).

     Το  Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, ανακοίνωσε  ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Λαστοτσκίνυ (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα), στο Βέσελυ (3 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Αβντίϊβκα) και το Περβομάϊσκυ.

Κινηματογραφικό υλικό παρουσιάζει ουκρανικά Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη να προσβάλουν τις Δυνάμεις των Τσετσένων "Akhmat" κοντά στην Μαρίνκα

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

          Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν τοπικές αντεπιθέσεις εναντίον ουκρανικών θέσεων στα διοικητικά σύνορα των περιφερειών Ντόνετσκ και Ζαπορίζια.

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία, στο Ρίβνοπιλ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα).

          Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι οι Δυνάμεις «Vostok» της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ απέκρουσαν δύο ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή Σταρομαϊορσκυ (20 χλμ. Νοτιοδυτικά έως 10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα) και ότι οι ρωσικές Δυνάμεις εξουδετέρωσαν δύο ουκρανικές Ομάδες Αναγνωρίσεως και Δολιοφθορών στην περιοχή της Νοβονταρίβκα (15 χλμ Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα).

          Ο εκπρόσωπος των ουκρανικών Δυνάμεων Άμυνας της Ταυρίδος (Tavriisk), Λοχαγός Βαλερίυ Σερσέν δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνεχίζουν να σταθεροποιούν τις θέσεις που κατέλαβαν πρόσφατα και να πραγματοποιούν αποναρκοθέτηση.

          Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος που συνδέεται με το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προχώρησαν με επιτυχία προς το Πριγιούτνυ  (17 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα) και στην περιοχή του Νοβοντόνετσκυ (13 χλμ. Νοτιοανατολικά της Βέλικα Νοβοσίλκα).

Περιοχή Χερσώνας

Ρωσικός Πύραυλος ISKANDER προσέβαλε ουκρανικές Δυνάμεις στην γέφυρα Antonovsk – Περισσότεροι από 30 οι νεκροί και 10 οι τραυματίες

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/685344/rosikos-pyravlos-iskander-xtypise-oukranoys-stratiotikoys-sti-gefyra-antonovsk-pano-apo-30-nekroi

-----------------------------------------------------

    Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον του Μπερντιάνσκ με Πυραύλους ΄΄Storm Shadow’’, αλλά, καταρρίφθηκαν και οι δύο Πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν. Εικόνες από το Αεροδρόμιο του Μπερντιάνσκ δεν παρουσιάζουν ζημιές σε ρωσικά Ελικόπτερα.

 ΣΧΟΛΙΟ: Από την προηγουμένη εβδομάδα η ένταση στην διεξαγωγή των Επιχειρήσεων σε όλο το μήκος του μετώπου έχει περιορισθεί σημαντικά. Διεξάγονται μόνο μικρής κλίμακος επιθέσεις και αντεπιθέσεις, απλώς για να διατηρείται η φυσιογνωμία της μάχης. Στους τομείς της Ζαπορίζια και της Χερσώνας οι Ρώσοι έχουν αναχαιτίσει τις επιθέσεις των Ουκρανών και προσπαθούν να σταθεροποιήσουν το μέτωπο.

Περιοχή Κριμαίας

    Οι διαδικασίες ασφαλείας που εφαρμόζονται στην γέφυρα του στενού του Κερτς από τις ρωσικές Δυνάμεις, πιθανότατα επιβραδύνουν την λειτουργία των Ρευμάτων ΔΜ από τη Ρωσία προς την Κριμαία. Ο Υπουργός Μεταφορών της Κριμαίας Νικολάι Λουκασένκο δήλωσε πως δημιουργήθηκε μεγάλος συνωστισμός στην είσοδο της γέφυρας του στενού Κερτς στο Κράι Κρασνοντάρ και ότι ο χρόνος αναμονής για επιθεωρήσεις ασφαλείας είναι έως και δύο ώρες

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Α/ΓΕΕΘΑ Ουκρανίας για τα LEOPARD-2: «Δεν είναι Άρμα Μάχης αλλά στόχος  - Έχουν ήδη καταστραφεί αρκετά»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/kievo-gia-ton-tafo-ton-leopard-2-den-einai-arma-maxis-alla-stoxos-ta-exoun-idi-katastrepsei-oi-rosoi/

-----------------------------------------------------

Η κατάρρευση ενός μύθου: Σε σοβιετικής εποχής πρόσθετη θωράκιση κατέφυγαν οι Ουκρανοί για να διασώσουν τα LEOPARD 2A6

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/i-katarreysi-enos-mythou-se-sovietikis-epoxis-prostheti-thorakisi-katefygan-oi-oukranoi-gia-na-diasosoun-ta-leopard-2a6/

-----------------------------------------------------

Ξαφνικά οι Γερμανοί Στρατιωτικοί ανακαλύπτουν πως τα LEOPARD στην Ουκρανία …αστοχούν

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/685512/katarreei-kai-allos-mythos-ksafnika-oi-germanoi-stratiotikoi-anakalyptoun-pos-ta-leopard-stin-oukrania-astoxoyn

-----------------------------------------------------

Σκηνές από Αρματομαχίες στην περιοχή της Ζαπορίζια

https://warnews247.gr/kathari-rosiki-orgi-astamatito-t-90m-dechetai-pollaplous-atgm-narkes-proelavnei-kai-ektelei-mazi-me-t-80bvm-apo-ta-95-chlm-leopard-2-bradley-mastiff-kai-husky/

         Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ στρατολογούν Συρίους, σχεδιάζουν επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων από το Ιράκ σύμφωνα με έκθεση

          Σύμφωνα με πληροφορίες μη αναφερομένης πηγής», οι ΗΠΑ και η Ουκρανία λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για να αυξήσουν τη στρατολόγηση όσων Συρίων είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
    Η πηγή ισχυρίστηκε ότι η CIA, διαπραγματεύεται τώρα με τις Κουρδικές Μονάδες Άμυνας του Λαού (YPG) και τους αρχηγούς αρκετών αραβικών φυλών στην Συρία για τη στρατολόγηση μαχητών για τις δυνάμεις του Κιέβου, με μηνιαίο μισθό 2.000 δολαρίων για κάθε μαχητή.
          Το YPG είναι η βασική φατρία των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι οποίες ελέγχουν μεγάλο μέρος της Βορειοανατολικής περιοχής της Συρίας, περιλαμβανομένης της συνοριακής γραμμής με το Κουρδιστάν του Ιράκ.

          Η στρατολόγηση Συρίων μαχητών διευθύνεται από το επίτιμο προξενείο της Ουκρανίας στο Erbil, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι μαχητές θα εκπαιδευτούν σε βάσεις στο Ιράκ από Ουκρανούς Αξιωματικούς που προετοιμάστηκαν για αυτό το έργο σε αμερικανικά ιδρύματα.
          Οι προσπάθειες των Δυνάμεων του Κιέβου να στρατολογήσουν Στρατιωτικούς από τη Συρία αναφέρθηκαν για πρώτη φορά λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.
          Τον περασμένο Απρίλιο, μια αναφορά της Washington Post που επικαλείται τα έγγραφα που διέρρευσαν οι αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες και αποκάλυψε μια συνωμοσία των ουκρανικών Μυστικών Υπηρεσιών και των SDF να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον ρωσικών Βάσεων και βασικών κοιτασμάτων πετρελαίου στη Συρία. Οι SDF αρνήθηκαν έκτοτε οποιαδήποτε ανάμειξη σε μια τέτοια συνωμοσία.

-----------------------------------------------------

Ζελένσκυ: Συνομιλίες μόνον όταν οι ουκρανικές Δυνάμεις αποκτήσουν τον έλεγχο των συνόρων του 1991

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=685468

-----------------------------------------------------

Πολωνός Στρατηγός: “Οι ρωσικές Δυνάμεις θα περικυκλωθούν στο Ντονμπάς - Αυτό είναι το Σχέδιο και οι Άξονες επιθέσεως των Ουκρανών στην Β’ Φάση”

https://warnews247.gr/polonos-stratigos-oi-rosikes-dynameis-tha-perikyklothoun-sto-ntonbas-afto-einai-to-schedio-kai-oi-axones-epithesis-ton-oukranon-stin-v-fasi-chartis/

ΣΧΟΛΙΟ: Προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τόσο μεγαλεπήβολο Σχέδιο, απαιτείται να υπάρξουν πολλές προϋποθέσεις, οι οποίες, προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν υφίστανται. Στην ίδια λογική κινείται και η εκτίμηση του  Μπεν Χότζες,  πρώην Διοικητού του αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη.

-----------------------------------------------------

Σολτς: Η Γερμανία δεν θέλει τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία να χρησιμοποιηθούν για πλήγματα κατά της Ρωσίας

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/205051/solts-i-germania-den-thelei-ta-opla-pou-parexontai-stin-oukrania-na-xrisimopoiithoyn-gia-pligmata-kata-tis-rosias

-----------------------------------------------------

Λετονία: Ξεκίνησε κατάταξη κληρωτών για πρώτη φορά στην ιστορία της

https://iskra.gr/letonia-xekinise-katataxi-kliroton-gia-proti-fora-stin-istoria-tis/

-----------------------------------------------------

Η Ουκρανία προειδοποιεί για "επανάληψη του λάθους της Μέρκελ"

https://www.freepen.gr/2023/07/blog-post_76.html

-----------------------------------------------------

Κυρώσεις κατά εταιρειών και προσώπων για στήριξη στη Ρωσία

https://gr.euronews.com/2023/07/02/oukrania-kyroseis-kata-etaireion-kai-prosopon-gia-stiriksi-sti-rossia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου