Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (20/7/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Οι Ρώσοι δήλωσαν ότι κατέστρεψαν εργαστήριο Βιολογικού Πολέμου στην Μπούτσα έξω από το Κίεβο – Χρησιμοποιήθηκαν Μαχητικά Su-57

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-rosoi-lene-oti-katestrepsan-ergastirio-viologikou-polemou-stin-mpoutsa-ekso-apo-to-kievo-xrisimopoiithikan-ta-su-57/

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ)

Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν με επιτυχία τις επιθετικές δραστηριότητές τους στην περιοχή του Κουπιάνσκ.

          Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ, δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις οι οποίες προελαύνουν στην περιοχή του Κουπιάνσκ από τα τέλη της περασμένης εβδομάδος, επιτίθενται εναντίον ουκρανικών θέσεων κοντά στην  Μασιουτίβκα (13 χλμ. Bορειοανατολικά του Κουπιάνσκ και το Νοβοσελίβσκυ (15 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβυ), προκειμένου να απωθήσουν τις ουκρανικές Δυνάμεις πέρα από τον ποταμό Oσκίλ. Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, όμως, δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν χωρίς επιτυχία, Νοτίως της Μασιουτίβκα.

     Σύμφωνα με ρωσικούς στρατιωτικούς ιστοτόπους οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει από ένα έως και δύο χιλιόμετρα προς την Κατεύθυνση της πόλεως του Κουπιάνσκ. Επίσης Μονάδες της 21 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (2ης Στρατιάς Συνδεδυασμένων Όπλων, της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας) και Μονάδες Εφόδου της Δυνάμεως «Storm-Z» επιτέθηκαν εναντίον ουκρανικών θέσεων κοντά στην Καρμαζινίβκα (13 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά του Σβάτοβυ) και κατέλαβαν δύο οχυρές θέσεις  Βορειοδυτικά της Νοβοβόντιανυ (17 χλμ. Νοτιοδυτικά του Σβάτοβυ).

--------------------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα στο Λίμαν Πέρβυ: Οι Ουκρανοί υποχωρούν  στο Κουπιάνσκ και την Κρεμίνα - Στέλνουν Εφεδρείες και Μισθοφόρους

https://warnews247.gr/oi-rosoi-dierrixan-tin-oukraniki-amyna-kai-sto-liman-pervy-oi-oukranoi-katarreoun-me-patago-sto-koupiansk-efedreies-telos-stelnoun-monades-misthoforon/

ΣΧΟΛΙΟ: Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν τις εξελίξεις των Επιχειρήσεων στην Ουκρανία, έχει εστιασθεί και, αυτό είναι λογικό, στις μάχες που διεξάγονται στις περιοχές του Δυτικού Ντόνετσκ και της Ζαπορίζια (Νότιος Τομέας , όπου εφαρμόζεται η Κυρία Προσπάθεια της ουκρανικής Αντεπιθέσεως και ο αγώνας είναι σκληρός και εναλλασσόμενος (τα εδάφη που καταλαμβάνονται αλλάζουν συνεχώς κάτοχο).

Για τον λόγο αυτόν δεν έχει δοθεί η δέουσα προσοχή στην προσπάθεια αντιπερισπασμού των Ρώσων στον Βόρειο Τομέα, δηλαδή, στις περιοχές του Κουπιάνσκ, κατά κύριο λόγο και της Κρεμίνα. Εκεί, οι ρωσικές Δυνάμεις, σημειώνουν επιτυχίες, προελαύνουν σταθερά και απειλούν να καταλάβουν την πόλη του Κουπιάνσκ που απέχει 100 χιλιόμετρα (ΝΑ) από το Χάρκοβο. Εφόσον οι Ρώσοι καταλάβουν το Κουπιάνσκ υπερκερούν από Βορρά την τελευταία οργανωμένη, από τους δυτικούς και ισχυρή αμυντική τοποθεσία Σλαβιάνσκ – Κραματόρσκ (30 χλμ. ΒΔ του Μπάκχμουτ), η οποία είναι η τελευταία που προστατεύει το Χάρκοβο. Οι Ουκρανοί, δεν θέλουν να επιτρέψουν στους Ρώσους να λάβουν την επαφή με την τοποθεσία αυτή. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο επιτίθενται συνεχώς στο Μπάκχμουτ, ώστε να εμπλέξουν τις εκεί ρωσικές Δυνάμεις για να μην επιτεθούν αυτές στην Τοποθεσία Σλαβιάνσκ – Κραματόρσκ.

Μετά το Κουπιάνσκ, το έδαφος είναι πεδινό και ανοργάνωτο, οπότε, οι ρωσικές Δυνάμεις θα φθάσουν γρήγορα στα περίχωρα του Χαρκόβου και η εξέλιξη του πολέμου θα λάβει άλλες διαστάσεις. Αντιλαμβανόμενο τον κίνδυνο που δημιουργείται στην περιοχή του Κουπιάνσκ, το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, πρόσφατα, μετακίνησε εσπευσμένως, από την περιοχή της Ζαπορίζια,  δύο Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες Πεζικού (την 63 στην Γιαμπολίβκα και την 67 στο Τόρσκυ στην περιοχή της Κρεμίνα), προκειμένου να ενισχύσουν την 100 Ταξιαρχία Πεζικού που υπερασπίζεται το Κουπιάνσκ. Εννοείται πως οι προαναφερθείσες ουκρανικές Ταξιαρχίες, δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχουν στην Αντεπίθεση. Με βάση τα παραπάνω, η οποιαδήποτε επιτυχία των Ρώσων στον Βόρειο Τομέα επηρεάζει σημαντικά την μη επιτυχή εξέλιξη της ουκρανικής Αντεπιθέσεως. Συνεπώς, πρέπει να περιμένουμε, στο άμεσο μέλλον, έντονη προσπάθεια των Ρώσων να καταλάβουν το Κουπιάνσκ, ώστε να επιτεθούν στο Χάρκοβο από τον Νότο. 

--------------------------------------------------------------------------

Προέλαση 160.000 Ρώσων Στρατιωτών προς Χάρκοβο – Πέρασαν τον ποταμό Ζέρεμπετς – Το Κίεβο έχει έλλειψη Δυνάμεων

https://warnews247.gr/ektakto-mi-anaschesimi-rosiki-epithesi-proelasi-160-000-roson-stratioton-pros-charkovo-perasan-ton-potamo-zerebets-sbaralia-oi-oukranikes-amynes-sto-koupiansk/

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή της Κρεμίνα 

    Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις περιορισμένης κλίμακος επιθέσεις Νοτιοδυτικά και Νότια της Κρεμίνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας τα ρωσικά Στρατεύματα επιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία, Δυτικά της Ντίμπροβα (5 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα)  και Ανατολικά του Βέσελυ (32 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα). Η Υφυπουργός της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ, δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις ανεπιτυχείς επιθέσεις στην δασική περιοχή της Σερεμπριάνκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

           Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι, τόνισαν ότι τα ουκρανικά Στρατεύματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα). Επίσης, ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις πραγματοποιούν Αναγνώριση σε μικρές ομάδες στις δασικές περιοχές δυτικά της Κρεμίνα.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στις περιοχές του Ορίχοβο - Βασιλίβκα (11 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), της Χριχορίβκα (9 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), στο Ιβανίβσκυ (6 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ), την Κουρντιουμίβκα (13 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ) και την Μποχτανίβκα (6 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ).

           Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις στην περιοχή του Μπαχμούτ, χρησιμοποιούν Μονάδες Εφέδρων και αντεπιτίθενται στα πλευρά των ουκρανικών Δυνάμεων, προκειμένου να ανακαταλάβουν τις θέσεις που απώλεσαν. Επίσης ότι, κατά  τις τελευταίες πέντε ημέρες, οι ρωσικές Δυνάμεις επιτίθενται στις ουκρανικές στο βόρειο πλευρό του Μπάχμουτ από την Κατεύθυνση της Μπερχίβκα (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ).

          Συγκεκριμένα η 200 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (14ο Σώμα Στρατού του Βορείου Στόλου), Mονάδες Εφέδρων (BARS) και Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών (VDV), έχουν εμπλακεί με ουκρανικές Δυνάμεις στην Γιαχίντνυ (1 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ). Οπτικό υλικό που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, παρουσιάζει Μονάδες Ρώσων Αλεξιπτωτιστών (VDV), υποστηριζόμενες από Εκτοξευτές Πολλαπλών  Πυραύλων TOS – 1M, να απωθούν ουκρανικές Δυνάμεις που προσπάθησαν να εισέλθουν στα περίχωρα του Μπάκχμουτ.

          Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος, ανέφερε ότι Μονάδες της 106 Μεραρχίας Αλεξιπτωτιστών (VDV) επιτέθηκαν σε ουκρανικές Δυνάμεις που προσπαθούσαν να καταλάβουν οχυρή θέση Δυτικά της Κλιστσίϊβκα (7 χλμ Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ)

          Μονάδες της 72 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (3ο Σώμα Στρατού) και της 57 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (5η Στρατιά Συνδεδυασμένων Όπλων, Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια) απέτρεψαν τις ουκρανικές Δυνάμεις από του να καταλάβουν δεσπόζοντα υψώματα κοντά στην Κλιστσίϊβκα.  Οι ρωσικές αυτές Μονάδες, ενισχύθηκαν και από Μονάδες Εφέδρων (BARS) που μετακινήθηκαν από την Κρεμίνα. Υπάρχει επίσης και η πληροφορία, ότι οι τσετσενικές Δυνάμεις «Akhmat» μάχονται επίσης κοντά στην Κλιστσίϊβκα.

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιθέσεις τους στην περιοχή του Μπαχμούτ.  Η Υφυπουργός της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ, δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις έχουν προελάσει σε ορισμένες τοποθεσίες στην Νότια πλευρά της πόλεως του Μπάκχμουτ, χωρίς όμως να τις καθορίζει.

           Ο Διοικητής της Wagner "Lotos" δήλωσε σε συνέντευξη σε ιστοσελίδα που συνδέεται με την Wagner ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις κατέλαβαν μία οχυρή θέση Βορείως της Κλιστσίϊβκα και ελέγχουν διά πυρών τον οικισμό. Ο Lotos ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις ελέγχουν κάποιες περιοχές Βορείως του Μπάκχμουτ κοντά στο Ζαλίζνιασκυ (13 χλμ. Βορείως του Μπάκχμουτ) την δεξαμενή της Μπερχίβκα (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), ένα απροσδιόριστο τμήμα της Σιδηροδρομικής Γραμμής Βορείως του Μπάκχμουτ, Επίγειες Γραμμές Συγκοινωνιών (GLOCs) κατά μήκος της διαδρομής του Τσάσιβ Γιάρ (13 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ) - Χρόμοβυ (Κχρόμοβο) (2 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ). Επιπλέον, ο  Lotos ανέφερε όπως οι ουκρανικές Δυνάμεις επιδιώκουν να καταλάβουν την Γιακοβλίβκα (17 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ) προκειμένου να αποκόψουν την  επικοινωνία των ρωσικών Δυνάμεων προς το Σολεντάρ (12 χλμ. ΒΑ του Μπάκχμουτ), λόγω των σκληρών μαχών που διεξάγονται στην περιοχή του Μπάκχμουτ.

Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισβάλουν στην Κλιστσίϊβκα από Δυτικά και  Βορειοδυτικά, ανεκατέλαβαν όμως ορισμένες θέσεις που είχαν απωλέσει στην περιοχή Ορίχοβο - Βασιλίβκα (11 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) κοντά στον Αυτοκινητόδρομο E40 (Μπάκχμουτ - Σλαβιάνσκ).

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ      

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία, εναντίον των ουκρανικών Δυνάμεων κοντά στην Αβντίϊβκα και την Κρασνοχορίβκα (5 χλμ. βορείως της Μαρίνκα)

    Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές επιθέσεις στις  Νοβομιχαϊλίβκα (10 χλμ. Νοτίως της Μαρίνκα)  Μαρίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και το Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα)

    Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DNR) δημοσίευσε κινηματογραφημένα στιγμιότυπα που δείχνουν Μονάδες της 9 Ταξιαρχίας (1ο Σώμα Στρατού DNR) να επιτίθενται εναντίον της  Αβντίϊβκα.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

    Οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους κοντά στα διοικητικά σύνορα των περιφερειών Ντόνετσκ και Ζαπορίζια. Σύμφωνα με κινηματογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν, οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτίθενται στα περίχωρα του Σταρομαϊορσκυ (10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα). Οι ρωσικές Δυνάμεις όμως τις απώθησαν στις αρχικές τους θέσεις.

Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι σκληρές μάχες εξακολουθούν να μαίνονται στα περίχωρα του οικισμού Σταρομαϊορσκυ ο οποίος ελέγχεται από τις ρωσικές Δυνάμεις.

          Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι τα ουκρανικά Στρατεύματα συνεχίζουν να αντεπιτίθενται με επιτυχία στην Κατεύθυνση Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα (37 χλμ. ΒΑ της Χουλιαϊπολι και 30 χλμ. ΒΔ του Ουγκλεντάρ), κοντά στις Μακαρίβκα (5 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα), Σταρομαϊορσκυ (10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα) και Νοβονταρίβκα (15 χλμ Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα)

          Οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες κλίμακος Αντεπιθέσεις στην δυτική περιφέρεια του Ντόνετσκ. Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στην Βόρεια πλευρά του Σταρομαϊορσκυ. Σύμφωνα με ρωσικό ιστότοπο, οι ρωσικές Δυνάμεις κατόρθωσαν να ανακαταλάβουν απωλεσθείσες θέσεις κοντά στο Πριγιούτνυ  (17 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα)

          Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται, χωρίς επιτυχία, στην περιοχή του Ορίχιβ. Συγκεκριμένα επιτέθηκαν στο Ρομπότγινυ (15 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ). Οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανική επίθεση κοντά στο Πγιατυχάτκυ (23 χλμ. Νοτιοδυτικά του Ορίχιβ)

          Γενικά, ο ρυθμός των εχθροπραξιών στον Νότιο Τομέα, έχει μειωθεί σημαντικά. Οι ουκρανικές Δυνάμεις ενεργούν  όλο και περισσότερο σε μικρές Ομάδες Αναγνωρίσεως και Δολιοφθορών.

Έφτασαν στην Ουκρανία τα Πυρομαχικά Διασποράς- Πρώτες χρήσεις σε Λουχάνσκ και Ζαπορίζια. Οι Ουκρανοί κατέλαβαν το Σταρομαγιόρσκ (10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα)

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7181077_seismos-stin-oykrania-eftasan-ta-pyromahika-diasporas-protes

--------------------------------------------------------------------------

Αποκρούσθηκε η ουκρανική επίθεση στο Σταρoμαγιόρσκ μετά από Aντεπίθεση των Ρώσων που κατέχουν τα γύρω υψώματα και υποχρέωσαν τους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν το χωριό.

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7181148_apetyhe-i-oykraniki-epithesi-sti-staramagioska-meta-apo-rosiki-antepithesi-oi

--------------------------------------------------------------------------

Ήττα ορόσημο των Ουκρανών στο Σταρομαγιόσκ. Χαρακτηριστικά βίντεο. Οι Ρώσοι τους αντιμετώπισαν με «Κινητή Άμυνα».

https://warnews247.gr/ektakto-itta-orosimo-pyrodotei-exelixeis-oukraniko-makeleio-anef-proigoumenou-sto-staromagiosk-terastio-egklima-tis-dioikisis-oi-rosoi-tous-synetripsan-me-charaktiristiki-anesi/

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

Δεν σημειώθηκε αξιόλογη μεταβολή στην Επιχειρησιακή Κατάσταση στην περιοχή       

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Ουκρανική επίθεση με θαλάσσια drones κατέστρεψε το ένα ρεύμα της γέφυρας της Κριμαίας

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ektakto-ekrikseis-stin-gefyra-tou-kerts-stin-krimaia-toulaxiston-dyo-nekroi/         

--------------------------------------------------------------------------

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Η πολιτική ηγεσία του Κιέβου συμμετείχε στην επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/687718/ypeks-rosias-i-politiki-igesia-tou-kievou-symmeteixe-stin-epithesi-sti-gefyra-tis-krimaias

--------------------------------------------------------------------------

Το Κίεβο επιβεβαίωσε ότι ουκρανικές Δυνάμεις είναι πίσω από την επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας

https://www.circogreco.gr/2023/07/17/to-kievo-epivevaiose-oti-oukranikes-dynameis-einai-piso-apo-tin-epithesi-sti-gefyra-tis-krimaias-vid/

--------------------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν την Οδησσό, η οποία φλέγεται. «Είναι η χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα»

https://warnews247.gr/i-cheiroteri-epithesi-mechri-tora-flegetai-i-odissos-protofanis-entasis-mazikoi-vomvardismoi-gemise-pyravlous-i-othoni-ton-oukranon-elegkton-aeramynas/

--------------------------------------------------------------------------

Ο Ζελένσκι ζήτησε ενίσχυση της Αεράμυνας σε Κέντρα Λήψεως Αποφάσεων – Βομβαρδίσθηκαν τα λιμάνια Οδησσού και Νικολάεφ

https://warnews247.gr/i-rosia-tha-apokefalisei-tin-oukraniki-igesia-o-zelenski-zitise-enischysi-tis-aeramynas-se-kentra-lipsis-apofaseon-ktypithikan-aschima-ta-limania-odissou-kai-nikolaef/

--------------------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι κάνουν τα πλοία τους «αόρατα» - Πρωτοφανής θωράκιση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με όπλα άγνωστα σε Δύση - Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/688084/oi-rosoi-kanoun-ta-ploia-tous-aorata-protofanis-thorakisi-tou-stolou-tis-mayris-thalassas-me-opla-agnosta-se-dysi-kai-oukrania

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Η σειρά των… «Σουηδών» στην Ουκρανία: Στο πεδίο μάχης τα CV-90/Strv 122 – Οι πρώτες απώλειες 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/i-seira-ton-souidon-stin-oukrania-sto-pedio-maxis-ta-cv-90-strv-122-oi-protes-apoleies-vinteo/

--------------------------------------------------------------------------

Ο Πούτιν ετοιμάζει νέο στόλο από ρομπότ-δολοφόνους- Κάνει ρομπότ όλα τα Τεθωρακισμένα

https://www.youtube.com/watch?v=UcUCCtbCRsY

--------------------------------------------------------------------------

Ενισχύονται οι ρωσικές Δυνάμεις με Άρματα Μάχης T-73B3M και T-90M

https://flight.com.gr/russian-forces-are-being-reinforced-with-t-73b3m-t-90m-tanks/

--------------------------------------------------------------------------

Δεύτερες σκέψεις στην Δύση για F-16 στην Ουκρανία: «Πώς θα αντιμετωπίσουν τους S-400;» – Δυσάρεστα νέα για την Αντεπίθεση

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/deyteres-skepseis-stin-dysi-gia-f-16-stin-oukrania-pos-tha-antimetopisoun-tous-s-400-dysaresta-nea-gia-tin-antepithesi/

--------------------------------------------------------------------------

Ουκρανοί πιλότοι έτοιμοι για εκπαίδευση στα F-16

https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1494961/oykranoi-pilotoi-etoimoi-gia-ekpaideysi-sta-f-16/

--------------------------------------------------------------------------

 «Η Ιταλία δεν θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/688102/italia-oukrania-i-italia-den-tha-ekpaideysei-oukranoys-pilotous-dilose-o-ypourgos-amynas-tis-meloni

--------------------------------------------------------------------------

Τα 55 μίλια που θα κρίνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία – Τα διδάγματα για την Ελλάδα από την τελευταία φάση του πολέμου

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ta-55-milia-pou-tha-krinoun-ton-polemo-stin-oukrania-ta-didagmata-gia-tin-ellada-apo-tin-teleytaia-fasi-tou-polemou-vinteo/

--------------------------------------------------------------------------

Κρεμλίνο: Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ΝΑΤΟ ΗΠΑ παρέχουν πληροφορίες των Μυστικών Υπηρεσιών τους στην Ουκρανία, αλλά θα διατηρούμε ανοικτούς διαύλους διαλόγου

https://www.circogreco.gr/2023/07/17/kremlino-gnorizoume-poly-kala-pos-to-nato-kai-oi-inomenes-politeies-parechoun-plirofories-ton-mystikon-ypiresion-tous-stin-oukrania-alla-tha-diatiroume-anoiktous-diavlous-dialogou/

--------------------------------------------------------------------------

Ουκρανία: Χρειαζόμαστε 300 Tεθωρακισμένα Οχήματα, 80 F-16 και 10 Πυροβολαρχίες Αντιαεροπορικής Άμυνας

https://www.capital.gr/diethni/3727937/oukrania-xreiazomaste-300-tethorakismena-oximata-80-f-16-kai-10-sustoixies-antiaeroporikis-amunas/

--------------------------------------------------------------------------

Διοικητής των αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής: «Επικίνδυνα χαμηλά τα αποθέματα όπλων λόγω Ουκρανίας»

https://tilegrafimanews.gr/diethni/dioikitis-ton-amerikanikon-aeroporikon-dynameon-evropis-afrikis-epikindyna-chamila-ta-apothemata-oplon-logo-oukranias/

--------------------------------------------------------------------------

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 1,3 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

https://www.circogreco.gr/2023/07/19/ipa-neo-paketo-stratiotikis-voitheias-ypsous-13-dis-dolarion-stin-oukrania/

--------------------------------------------------------------------------

Η Γερμανία δεν διαθέτει ούτε μια ετοιμοπόλεμη Μεραρχία – Από το 2025 και μετά

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/687683/i-germania-den-diathetei-oyte-mia-etoimopolemi-merarxia-apo-to-2025-kai-meta

--------------------------------------------------------------------------

Ο επικεφαλής της MI6 κάλεσε τους Ρώσους να γίνουν πράκτορες της Βρετανίας για να τερματισθεί ο πόλεμος

https://difernews.gr/o-epikefalis-tis-mi6-kalese-tous-rosous-na-ginoun-praktores-tis-vretanias-gia-na-termatistei-o-polemos/

--------------------------------------------------------------------------

Βρετανία: Αποχωρεί από την Κυβέρνηση ο Υπουργός Άμυνας Ben Wallace - Διεκδικεί την θέση του ΓΓ του ΝΑΤΟ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/687575/vretania-apoxorei-apo-tin-kyvernisi-kai-tin-politiki-o-ypourgos-amynas-ben-wallace

--------------------------------------------------------------------------

Τέλος η συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά - Αποχωρεί η Ρωσία: Δεν σχετίζεται με την επίθεση στην Κριμαία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/687699/telos-i-symfonia-gia-ta-oukranika-sitira-rosia-den-epirease-i-epithesi-stin-krimaia

--------------------------------------------------------------------------

Ζελένσκυ: Θα συνεχίσουμε να εξάγουμε σιτηρά από τη Μαύρη Θάλασσα ακόμη και χωρίς τη Ρωσία

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7181283_zelenski-tha-synehisoyme-na-exagoyme-sitira-apo-ti-mayri-thalassa-akomi-kai-horis-ti

--------------------------------------------------------------------------

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Θα κτυπήσουμε όποιο πλοίο κατευθυνθεί προς ουκρανικό λιμάνι» – Κίεβο: «Θα βρούμε άλλη διαδρομή»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/rosiko-ypam-tha-ktypisoume-opoio-ploio-kateythynthei-pros-oukraniko-limani-kievo-tha-vroume-alli-diadromi/

--------------------------------------------------------------------------

Γαλλία και Γερμανία καταγγέλλουν τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Οδησσό

https://www.flash.gr/world/2134819/gallia-kai-germania-kataggelloun-tous-rosikous-vomvardismous-stin-odisso

--------------------------------------------------------------------------

Το «πάγωμα» της συμφωνίας των σιτηρών και πώς επηρεάζει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια

https://www.skai.gr/news/world/to-pagoma-tis-symfonias-ton-sitiron-kai-pos-epireazei-tin-episitistiki-asfaleia

--------------------------------------------------------------------------

Βρετανία: Κυρώσεις σε Ρώσους που ενεπλάκησαν στην αναγκαστική μετεγκατάσταση παιδιών από την Ουκρανία

https://www.insider.gr/eidiseis/283548/bretania-kyroseis-se-rosoys-poy-eneplakisan-stin-anagkastiki-metegkatastasi-paidion

--------------------------------------------------------------------------

Κίεβο: Απαγορεύονται, ταινίες, μουσική και βιβλία στη ρωσική γλώσσα

https://difernews.gr/kievo-apagorevontai-tainies-mousiki-kai-vivlia-sti-rosiki-glossa/

--------------------------------------------------------------------------

Ούγγροι πολίτες στέλνουν προμήθειες σε εθελοντές συμπατριώτες τους που μάχονται στο πλευρό των Ουκρανών.

https://gr.euronews.com/2023/07/19/hungary-dragonfeeders-ukraine?insEmail=1&insNltCmpId=227&insNltSldt=10080&insPnName=euronewsfr&isIns=1&isInsNltCmp=1&utm_campaign=today_newsletter&utm_medium=referral&utm_source=newsletter

--------------------------------------------------------------------------

Veto της Ουγγαρίας στην ΕΕ για στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, εάν αυτή δεν αφαιρέσει από τη «μαύρη λίστα» την OTP Bank

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/688104/veto-tis-ouggarias-stin-enisxysi-tis-oukranias-me-opla-apo-ee-ean-den-afairethei-apo-ti-mayri-lista-i-trapeza-otp-bank

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια Γιώργο, εξαιρετικά λεπτομερείς ανάλυση των γεγονότων στην Ουκρανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή