Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (13/6/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Μαζικά ρωσικά πυραυλικά κτυπήματα σε Κριβί Ριχ, Χάρκοβο και Κίεβο, από Αεροσκάφη Στρατηγικού Βομβαρδισμού Tu-95 ΜS

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/mazika-rosika-pyraylika-xtypimata-se-krivi-rix-xarkovo-kai-kievo/

--------------------------------------------------------------------------

Στους δέκα ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το ρωσικό πλήγμα στην Κρεβί Ρι

https://www.skai.gr/news/world/oukrania-stous-deka-anevike-o-arithmos-ton-nekron-apo-to-rosiko-pligma-stin-krevi-ri

--------------------------------------------------------------------------

Η Ουκρανία βομβάρδισε χωριά στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ

https://tilegrafimanews.gr/diethni/oukrania-to-kievo-vomvardise-choria-sti-rosiki-perifereia-koursk/

--------------------------------------------------------------------------

Έφτασαν στο Μπελγκορόντ Τσετσένοι Στρατιώτες, για να σταματήσουν τις Επιχειρήσεις των Ουκρανών

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/eftasan-sto-mpelgkoront-tsetsenoi-stratiotes-gia-na-stamatisoun-oi-epixeiriseis-ton-oukranon-vinteo/

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ)

          Ρωσική πηγή ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανική επίθεση στον Άξονα Λίμαν Περσούi - Βιλσάνα (11 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ).

Περιοχή της Κρεμίνα

      Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στην Μπιλοχορίβκα (12 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα) και το Βέσελυ (32 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα), αλλά αποκρούσθηκαν.    

     Κινηματογραφημένα στιγμιότυπα  παρουσιάζουν Μονάδες της 85 Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (2ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ) να επιτίθενται κοντά στην Μπιλοχορίβκα.

--------------------------------------------------------------------------

Αναχαιτίστηκαν ουκρανικές επιθέσεις σε Λισιτσάνσκ και Σολεντάρ! – Μικρά εδαφικά κέρδη για το Κίεβο στην Ζαπορίζια

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/anaxaitistikan-oukranikes-epitheseis-se-lisitsansk-kai-solentar/

--------------------------------------------------------------------------

Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές κατέστρεψαν την Αποθήκη Πυρομαχικών κοντά στην Κρεμίνα

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosoi-aleksiptotistes-katestrepsan-tin-apothiki-pyromaxikon-stin-kremina-vinteo/

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομάδoς Δυνάμεων της Ανατολικής Ουκρανίας, Συνταγματάρχης Σερχίϋ Τσερεβάτυ, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν από 250 έως 700 μέτρα στα πλευρά του Μπάκχμουτ.

     Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάννα Μαλιάρ δήλωσε ότι την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές Δυνάμεις έχουν προχωρήσει 1,5 χλμ. στην αριστερή πλευρά του Μπάκχμουτ και 3,5 km στη δεξιά πλευρά, ανακαταλαμβάνοντας συνολικά 16 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους.

    Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτίθενται στην Μπερχίβκα (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και κινούνται προς Γιαχίντνυ (1 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και την Κλιστσίϊβκα (7 χλμ Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

     Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, στην Αναφορά της Τακτικής Καταστάσεως που κοινοποίησε, δήλωσε ότι ρωσική Δύναμη επιτέθηκε κοντά στο Ιβανίβσκυ (6 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ)και την Μπίλα Χόρα (12 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ), αλλά δεν ανέφερε ότι διεξάγονται συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή του Μπάκχμουτ. 

    Κινηματογραφημένα στιγμιότυπα που δημοσιεύθηκαν παρουσιάζουν Μονάδες της 200 Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (14 Σώμα Στρατού, Βόρειος Στόλος) να μάχονται στις πλευρές του Μπάκχμουτ.

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ   

     Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας,  δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένης κλίμακος επιθέσεις στην περιοχή της  στην Αβντίϊβκα, της πόλεως του Ντόνετσκ και την Μαρίνκα.

    Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, δημοσίευσε στιγμιότυπα  με πληροφορίες Επιχειρήσεων των τσετσενικών Δυνάμεων «Sever-Akhmat» στην περιοχή της Μαρίνκα.

     Στιγμιότυπα που δημοσιεύθηκαν από άλλες πηγές παρουσιάζουν την 110 Ανεξάρτητη Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (1ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ) που μάχεται κοντά στην Κρασνοχορίβκα (13 χιλιόμετρα βορείως της Αβντίϊβκα)

    Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν δύο ουκρανικές επιθέσεις Βορείως της Αβντίϊβκα.

     Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Οπούτνυ (3 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και το Βόντιανυ (6 χλμ Νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα).

--------------------------------------------------------------------------

Παραδόθηκαν στους Ρώσους Ουκρανοί Στρατιώτες που μάχονταν στην Αβντίϊβκα

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/paradothikan-stous-rosous-oukranoi-stratiotes-pou-maxontan-stin-avntivka-vinteo/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

ΣΧΟΛΙΟ:  Η πληροφορία πρέπει να ελεγχθεί για την Ακρίβειά της. Η δύναμη των 300 ανδρών δεν συνιστά δύναμη Διμοιρίας, αλλά μεγαλυτέρου Κλιμακίου. Ίσως, λίγο μικρότερη του Τάγματος. Πιθανόν να έχει γίνει λάθος στην μετάφραση. Επί της ουσίας τώρα, όταν διαθέτεις Δύναμη 300 ανδρών δεν παραδίδεσαι για τους σώσεις, όπως αναφέρει το αγγλικό κείμενο της ειδήσεως, αλλά μάχεσαι να υπερασπισθείς τις θέσεις σου και, αν δεν το επιτύχεις, συμπτύσσεσαι. Παράδοση δικαιολογείται μόνον όταν έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα αντιστάσεως και ο Διοικητής εκτιμά ότι η συνέχισή της δεν έχει νόημα. Δυστυχώς τότε, ο Διοικητής δεν έχει τον χρόνο να ζητήσει από τους προϊσταμένους του να του επιτρέψουν να αποχωρήσει. Η άρνηση του προϊσταμένου Διοικητού να μην εγκρίνει την πρόταση του Διοικητού της «Διμοιρίας» για εκκένωση, ήταν λογική και επιβεβλημένη.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις τους κοντά στα σύνορα των περιφερειών Ντόνετσκ και Ζαπορίζια.

          Κινηματογραφικό υλικό παρουσιάζει προώθηση ουκρανικών Δυνάμεων σε θέσεις δυτικά του Νοβοντονέτσκ (11 χλμ. Νοτιοανατολικά της Βέλικα Νοβοσίλκα).

           Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάννα Μαλιάρ και άλλες ουκρανικές επίσημες πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις ανεκατέλαβαν περιοχές Νότια και Νοτιοδυτικά της Βέλικα Νοβοσίλκα, συμπεριλαμβανομένων των Λεβάντνυ (20 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βέλικα Νοβοσίλκα),  της Νοβονταρίβκα (15 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βέλικα Νοβοσίλκα), Νεσκούτσνυ (2 χιλιόμετρα Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα), Στορόζχεβυ (3 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βέλικα Νοβοσίλκα), Μπλαχόντατνυ (5 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα) και Μακαρίβκα (5 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα).

          Αυτές οι δηλώσεις αντικρούουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι η 127 Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (5η Στρατιά Συνδεδυασμένων Όπλων, Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια) ανεκατέλαβε την Μακαρίβκα καθώς και τους ισχυρισμούς ότι η Νοβονταρίβκα εξακολουθεί να παραμένει σε ρωσικά χέρια.

          Ρωσικές στρατιωτικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνεχίζουν να αντεπιτίθενται και να προελαύνουν πέντε έως έξι χιλιόμετρα Νοτίως της Μακαρίβκα. Επίσης ότι οι ρωσικές Δυνάμεις συμπτύχθηκαν έως και 10 χιλιόμετρα Νοτίως της Βέλικα Νοβοσίλκα.

          Αναφέρθηκε επίσης, ότι το καθεστώς των ρωσικών θέσεων στο Ριβνοπίλ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα) είναι ασαφές και ότι οι ρωσικές Δυνάμεις ενδέχεται να χρειαστεί να αποσυρθούν από τον οικισμό λόγω των ουκρανικών προελάσεων Ανατολικά της Ριβνοπίλ και Νοτίως της Βέλικα Νοβοσίλκα.

           Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέστρεψαν ένα φράγμα στον ποταμό Μόκρι Γιάλι, Νοτίως της Βέλικα Νοβοσίλκα. Αρχικά οι Ρώσοι είχαν δηλώσει ότι το φράγμα ανατινάχθηκε από τους Ουκρανούς.

  Το Απόσπασμα «Storm» 40 Ναυτικής Ταξιαρχίας Πεζικού (Στόλος Ειρηνικού) της Ρωσίας κατέλαβε δυτικού τύπου Τεθωρακισμένα Οχήματα Νοτιοανατολικά της Βέλικα Νοβοσίλκα που εγκατέλειψαν οι Ουκρανοί.

          Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει σχετικά λίγες αντεπιθέσεις στην περιοχή του Ορίχιβ και ότι η ρωσική Αεροπορία χρησιμοποίησε Κατευθυνόμενες Αεροπορικές Βόμβες για να προσβάλει τις ουκρανικές Εφεδρείες στην περιοχή.

           Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάννα Μαλιάρ δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις κατέλαβαν το Λόμπκοβυ (25 χλμ. Νοτιοδυτικά του Ορίχιβ), χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία, κατά την οποία έγινε αυτό

          Ρωσική στρατιωτική ιστοσελίδα, ανέφερε ότι το 417 Τάγμα Αναγνωρίσεως (42 Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού της 58ης Στρατιάς Συνδεδυασμένων Όπλων, Νότια Στρατιωτική Περιοχή) Ρωσικό ενεργεί στην Γραμμή Επαφής στην περιοχή Ρομπότουνυ (15 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ) - Βέρμποβυ νοτιοανατολικά του Ορίχιβ).  Αναφέρθηκε επίσης ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν μικρές ουκρανικές Ομάδες Αναγνωρίσεως και Δολιοφθορών  Νοτίως της Χουλιαϊπολυ.

ΣΧΟΛΙΟ: Προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα για την εξέλιξη των Επιχειρήσεων, πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η σημαντική επίδραση, σ’ αυτές, του παράγοντος «Καιρός».

Κατά το διήμερο (10 και 11 Ιουνίου), υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις και χαμηλή νέφωση που περιόριζε την ορατότητα, στις περιοχές του Ντόνετσκ και της Ζαπορίζια. Η κατάσταση αυτή, είχε δύο συνέπειες. Πρώτον επηρεάσθηκε η βατότητα του εδάφους, με αποτέλεσμα να μη χρησιμοποιηθούν, σε ευρεία κλίμακα τα Άρματα Μάχης και τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης. Δεύτερον, καθηλώθηκαν στο έδαφος τα ρωσικά Αεροσκάφη των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) και τα Επιθετικά Ελικόπτερα.   Έτσι, οι ουκρανικές Δυνάμεις επέτυχαν να σημειώσουν τοπικές επιτυχίες στην περιοχή των Επιχειρήσεων.

Από τις 12 Ιουνίου τα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν, οπότε οι Επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν τον γνωστό ρυθμό. Ερωτηματικό παραμένει το ποιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες κατά τις επόμενες ημέρες.  

--------------------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι ανεκατέλαβαν την Μακαρίβκα– Μεγάλες οι απώλειες των Ουκρανών – «Χάσαμε 16 αμερικανικά Bradley»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/anakatelavan-tin-makarivka-oi-rosoi-megales-apoleies-gia-to-kievo-xasame-16-amerikanika-bradley/

--------------------------------------------------------------------------

Σκοτώθηκε Ρώσος Στρατηγός στην Ζαπορίζια

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/skotothike-rosos-stratigos-sti-zaporizia/

Περιοχή Χερσώνας

          Οι πλημμυρισμένες εκτάσεις στην περιοχή του Δέλτα του Δνειπέρου λόγω της μερικής καταστροφής του φράγματος της Καχόβκα, δεν επιτρέπουν  την διεξαγωγή Χερσαίων Επιχειρήσεων στο μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής.

--------------------------------------------------------------------------

Ιερέας σκοτώθηκε στην αυλή της εκκλησίας του από ρωσικό βομβαρδισμό στην Χερσώνα αναφέρει το Κίεβο

https://politic.gr/diethni/oukrania-iereas-skotothike-stin-avli-tis-ekklisias-tou-apo-rosiko-vomvardismo-stin-chersona-leei-to-kievo/

Περιοχή Κριμαίας

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι η Ρωσία ετοιμάζει «καταστροφή» στο χημικό εργοστάσιο «Krimski Titan» στην Κριμαία

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7174326_i-rosia-etoimazei-katastrofi-sto-himiko-ergostasio-krimski-titan-stin-krimaia

ΣΧΟΛΙΟ: Η περισσότερο πιθανή εξέλιξη θα είναι η διακοπή των εργασιών του εργοστασίου, λόγω δυσχερειών λειτουργίας και όχι η ανατίναξή του. Όταν μολύνεται η ατμόσφαιρα, οι επιπτώσεις είναι σημαντικές για όλες τις πλευρές και όχι μόνο για την μία.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Εννέα ημέρες μετά την έναρξη της ουκρανικής Αντεπιθέσεως: Μικρά κέρδη και μεγάλες απώλειες – Απέχουν 15 χλμ. από την κύρια ρωσική Γραμμή Αμύνης

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ennea-imeres-meta-tin-enarksi-tis-oukranikis-antepithesis-mikra-kerdi-gia-tous-oukranous-apexoun-15-xlm-apo-tin-kyria-rosiki-amyntiki-grammi/

--------------------------------------------------------------------------

Πούτιν: Μεγάλης Κλίμακος η ουκρανική Αντεπίθεση - Οι απώλειες των Ουκρανών είναι δεκαπλάσιες των ρωσικών

https://www.skai.gr/news/world/poutin-oi-apoleies-tis-oukranias-stin-antepithesi-einai-dekaplasies

--------------------------------------------------------------------------

Ο Πούτιν αρνήθηκε να πει αν η Ρωσία θα εξαπολύσει μια νέα επίθεση στην Ουκρανία

https://www.businessnews.gr/kosmos/item/265891-poytin-arnithike-na-pei-an-i-rosia-tha-eksapolysei-mia-nea-epithesi-stin-oukrania

--------------------------------------------------------------------------

Έτοιμες και οι ΗΠΑ να στείλουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/682628/adistakti-i-dysi-stin-oukrania-etoimes-oi-ipa-na-steiloun-ovides-me-apemploutismeno-ouranio

--------------------------------------------------------------------------

Οι ΗΠΑ θα αντικαταστήσουν τα BRADLEY που καταστράφηκαν στην Ουκρανία

https://warnews247.gr/oukraniki-antepithesi-oi-ipa-tha-antikatastisoun-ta-bradley-pou-katastrafikan-stelnoun-epipleon-nasams-kai-himars/

--------------------------------------------------------------------------

Νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια ύψους 325 εκατ. δολαρίων

https://www.protothema.gr/world/article/1381578/polemos-stin-oukrania-nea-amerikaniki-stratiotiki-voitheia-upsous-325-ekat-dolarion/

--------------------------------------------------------------------------

Τον Ιούλιο το ΝΑΤΟ αποφασίζει για ισχυρότερη στρατιωτική ενίσχυση στην Ουκρανία – Όχι στην ένταξή της

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/682591/ton-ioylio-to-nato-apofasizei-gia-isxyrotera-opla-stin-oukrania-oxi-se-entaksi

--------------------------------------------------------------------------

Αυτό το καλοκαίρι θα αρχίσει η εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών στα F-16. Που θα πραγματοποιηθεί και πόσο θα διαρκέσει

https://warnews247.gr/to-nato-trechei-afto-to-kalokairi-tha-xekinisei-i-ekpaidefsi-oukranon-piloton-sta-f-16-pou-tha-pragmatopoiithei-kai-poso-tha-diarkesei/

--------------------------------------------------------------------------

Ιδεολόγος του Κρεμλίνου καλεί την Ρωσία να χρησιμοποιήσει Πυρηνικά Όπλα

https://www.skai.gr/news/world/rosia-ideologos-tou-kremlinou-kalei-tin-rosia-na-kanei-xrisi-pyrinikon-oplon

--------------------------------------------------------------------------

Λουκασένκο: Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε Πυρηνικά Όπλα αν χρειαστεί

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/682617/lukashenko-paragontas-apotropis-se-endexomeni-epithesi-ta-rosika-pyrinika-opla

--------------------------------------------------------------------------

Νέα ανταλλαγή Αιχμαλώτων Ρωσίας-Ουκρανίας

https://www.circogreco.gr/2023/06/12/nea-antallagi-aichmaloton-rosias-oukranias/

--------------------------------------------------------------------------

Πριγκόζιν: «Δεν είμαι βέβαιος» ότι η Wagner θα παραμείνει στην Ουκρανία

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7174505_prigkozin-den-eimai-bebaios-oti-i-wagner-tha-parameinei-stin-oykrania

--------------------------------------------------------------------------

Η FSB συνέλαβε πρώην εργαζομένους της Αμυντικής Βιομηχανίας για κατασκοπεία υπέρ της Ουκρανίας

https://www.skai.gr/news/world/rosia-i-fsb-synelave-proin-ergazomenous-tis-amyntikis-viomixanias-gia-kataskopeia-yper-tis

--------------------------------------------------------------------------

Η ολλανδική Στρατιωτική Υπηρεσία είχε ενημερώσει τη CIA για το ουκρανικό "Σχέδιο Ανατινάξεως" του NORD STREAM

https://www.capital.gr/diethni/3721044/i-ollandiki-stratiotiki-upiresia-eixe-enimerosei-ti-cia-gia-oukraniko-sxedio-anatinaxis-tou-nord-stream/

--------------------------------------------------------------------------

Λόγω οικονομικής αδυναμίας, η Γαλλία ζήτησε από Ρωσία και Κίνα να ενταχθεί στους BRICS

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/kryfi-epistoli-e-makron-zita-na-symmetasxei-sti-synodo-ton-brics-foto/

--------------------------------------------------------------------------

Τι κέρδισε η Ρωσία με την μετατροπή της Αζοφικής Θάλασσας σε εσωτερικά ύδατα

https://warnews247.gr/stoicheia-fotia-ti-kerdise-i-rosia-me-tin-metatropi-tis-azofikis-thalassas-se-esoterika-ydata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου