Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (3/5/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Πυραυλική μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία - Η τρίτη σε έξι ημέρες

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676547/pyravliki-maziki-rosiki-epithesi-stin-oukrania-i-triti-se-eksi-imeres

----------------------------------------------------------------

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ) 

          Τα ρωσικά Στρατεύματα βομβάρδισαν και κατέστρεψαν μια αποθήκη Πυρομαχικών της ουκρανικής 127 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, κοντά στο Ιζμπίτσκογιε (10 χλμ. ΒΑ Χαρκόβου).    

Περιοχή της Κρεμίνα (65 χλμ. ΒΑ  Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ),

Ουκρανοί Στρατιώτες παραδίνονται ομαδικά στους Ρώσους στην Κρεμίνα μετά από έφοδο των VDV (Αερομεταφερόμενες Μονάδες)

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/vinteo-oukranoi-stratiotes-paradinontai-omadika-stous-rosous-stin-kremina/

          Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας, οι ρωσικές Δυνάμεις έπληξαν τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Κραματόρσκ (65 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα), σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο μέσω του οποίου ανεφοδιάζεται ο ουκρανικός Στρατός στο Ντόνμπας.

          Σημειώθηκαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ουκρανικής πλευράς, χρησιμοποιήθηκαν Πύραυλοι Κρουζ, Εκτοξευτές, Πολλαπλών Πυραύλων Tornado-S και αρκετές δεκάδες drones καμικάζι.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

          Οι Ουκρανοί δεν εγκαταλείπουν το Μπάκχμουτ

          Την πρόθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να συνεχίσουν την μάχη στο Μπάκχμουτ και να μην παραδώσουν τα όπλα, παρά τις τεράστιες απώλειες που υφίστανται και παρά το γεγονός ότι έχουν περιοριστεί σε ένα μικρό τμήμα της πόλεως, εξέφρασε ο Ουκρανός Στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκυϊ την στιγμή που μεταδίδεται πως η πολυαναμενομένη ουκρανική Αντεπίθεση εξακολουθεί να καθυστερεί, λόγω καιρού.
          « Λάβαμε με τους Διοικητές, μια σειρά από αναγκαίες αποφάσεις με στόχο τη διασφάλιση της αποτελεσματικής άμυνας και την πρόκληση των μεγίστων δυνατών απωλειών στον εχθρό.
          Παρ΄ όλες τις προβλέψεις και τις συμβουλές, θα συνεχίσουμε, να κρατάμε το Μπάκχμουτ, καταστρέφοντας τις Δυνάμεις της Wagner και τις άλλες πιο αξιόμαχες Μονάδες του ρωσικού Στρατού» ανέφερε ο Σίρσκυϊ.
          Αφού κατέρρευσε η κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανικών Δυνάμεων στο Μπάκχμουτ οι Wagner κατέλαβαν την Ιατρική Σχολή και την Στρατιωτική Μονάδα.
          Στο νότιο τμήμα της πόλεως, ρωσικές Μονάδες εκκαθαρίζουν την περιοχή της οδού Τσαϊκόβσκογκο.
          Το Bakhmut Industrial College, ένα από τα βασικά προπύργια των Ουκρανών στην περιοχή, τέθηκε υπό τον έλεγχο των μαχητών του Wagner PMC.

Οι ξένοι Μισθοφόροι στο Μπάκχμουτ είναι πλέον παράνομοι 

         Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), εν τω μεταξύ, έθεσε εκτός νόμου ξένους Μισθοφόρους στο Μπάκχμουτ και προειδοποίησε το κοινό να παρέχει πληροφορίες σχετικά με λαθρεμπόριο ξένων όπλων.
          Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, αν και η Δύση στέλνει μόνο τα πλέον σύγχρονα Συστήματα Μάχης, προκειμένου να παραδίδονται στα ουκρανικά Στρατεύματα, στην πραγματικότητα, ο ουκρανικός Στρατός λαμβάνει μόνον απαρχαιωμένα όπλα.
          Όμως και αυτά τα όπλα δεν φτάνουν στην Γραμμή Επαφής. Στην πορεία πωλούνται στο Ιράκ, στις αφρικανικές χώρες και στη Συρία από ξένους μισθοφόρους.
          Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι Μονάδες των «Μισθοφόρων» που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Μπάκχμουτ θεωρούνται παράνομοι.
Η (SBU), κάλεσε επίσης τον άμαχο πληθυσμό και τον Στρατό, σε υποχρεωτική βάση να αναφέρουν περιστατικά πωλήσεως όπλων από Μισθοφόρους.
          Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα ουκρανικά σχέδια στο μέτωπο.

----------------------------------------------------------------

Σολεντάρ: Πώς έπεσε στα χέρια των Ρώσων η μεγαλύτερη Αποθήκη όπλων και Πυρομαχικών του κόσμου – Για ποιόν λόγο δεν πρόλαβαν οι Ουκρανοί να την καταστρέψουν

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/solentar-h-megalyteri-apothiki-oplon-kai-pyromaxikon-tou-kosmou-pos-epese-sta-xeria-ton-roson-pos-den-prolavan-oi-oukranoi-na-tin-katastrepsoun/

----------------------------------------------------------------

Περιοχή της Αφντίϊφκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)

          Ουκρανικοί Σχηματισμοί επιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία, στο Σεβέρνογιε (8 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα) για να ανακαταλάβουν απωλεσθείσες θέσεις.
          Οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν τις επιθέσεις και αντεπιτέθηκαν, επαναφέροντας τους Ουκρανούς στις αρχικές τους θέσεις.

          Επιπλέον, αναφέρθηκε η καταστροφή αποθηκών Πυρομαχικών των 72 και 110 Ταξιαρχιών των Ουκρανών στις περιοχές Σαχτάρσκογιε (60 χλμ. ΝΔ του Ντόνετσκ) και Ουσπένοβκα (40 χλμ. ΒΔ της Αφντίϊφκα)

Μαρϊίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα)

           Δεν σημειώθηκαν αξιόλογες μεταβολές στην Τακτική Κατάσταση

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Χερσώνας

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ουκρανικής Ομάδος Διοικήσεως «Χερσών».

          Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν 92 θέσεις Πυροβολικού και 126 οργανωμένες θέσεις των Ουκρανών.     
          Στην Γραμμή Επαφής οι Ουκρανοί έχασαν, 11 Τεθωρακισμένα Οχήματα, 23 Οχήματα, 3 Ρυμουλκούμενα Οβιδοβόλα D-20 των 152 χιλ., 4 Ρυμουλκούμενα Οβιδοβόλα 2A18 D-30 των 122 χιλ., 3 Άρματα Μάχης, 3 Οχήματα Μάχης Πεζικού, αδιευκρίνιστο αριθμό Αυτοκινουμένων Πυροβόλων 2S3 Akatsiya των 152 χιλ. και Αυτοκινουμένων Οβιδοβόλων 2S1 Gvozdika των 122 χιλ  Επίσης  2 Σταθμούς Ραντάρ Αντιπυροβολικού AN/TPQ -50 και 925 Στρατιώτες περίπου.

          Ο σκοπός της επιθέσεως φέρεται να έχει επιτευχθεί.

----------------------------------------------------------------

Τρία ουκρανικά Μαχητικά με αμερικανικά όπλα καταρρίφθηκαν σε λίγες ώρες από ρωσικά S-300P και Buk-M1

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/tria-oukranika-maxitika-me-amerikanika-opla-katarrifthikan-se-liges-ores-apo-rosika-s-300p-kai-buk-m1/

----------------------------------------------------------------

Οι Ουκρανικές Τοπικές Αρχές Ανακοίνωσαν Απαγόρευση Κυκλοφορίας στην Χερσώνα, για 58 ώρες

https://analitis.gr/oi-oykranikes-topikes-arxes-anakoinwsan-apagoreysh-kykloforias-sth-xerswna-gia-58-wres/

ΣΧΟΛΙΟ: Η είδηση ενισχύει την εκτίμηση ότι η ουκρανική Αντεπίθεση θα εκδηλωθεί στις 9 Μαΐου.

----------------------------------------------------------------

 (ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) Πολεμικό lockdown 58 ωρών στην Kherson – Μαζέψτε τρόφιμα, φάρμακα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676601/polemiko-lockdown-58-oron-stin-kherson-mazepste-trofima-farmaka

----------------------------------------------------------------

Περιοχή Ζαπορίζια

Η επίθεση των Ρώσων στο Pavlograd στερεί από τις ουκρανικές Ταξιαρχίες τα μέσα για Αντεπίθεση

          Ο επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Ρογκόφ ανέφερε ότι τρεις Ταξιαρχίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από τις 12 που έχουν συνολικά σχηματιστεί, και των οποίων η αναδιάταξη στην περιοχή Ζαπορίζια ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου, δεν θα μπορέσουν να Αντεπιτεθούν, λόγω απωλείας Πυρομαχικών και Καυσίμων, κατόπιν του ρωσικού βομβαρδισμού στο Πάβλογκραντ.

          «Η αναδιάταξη έχει ολοκληρωθεί, με τις τρεις Ταξιαρχίες να έχουν αναπτυχθεί στο τμήμα Ορλεχοβ Orekhov της Γραμμής Επαφής. Μέρος τους έχει φτάσει στον οικισμό Shcherbaki».

          «Πιστεύω ότι λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως η 46 Ταξιαρχία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναδιατάχθηκε στο Πάβλογκραντ με τα κύρια αποθέματα Καυσίμων και Πυρομαχικών να βρίσκονται εκεί, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει προβλήματα Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ) για τον εφοδιασμό της με υλικά που είναι απαραίτητα για την διεξαγωγή Επιχειρήσεων.

          Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες ή πιθανώς εβδομάδες για να προετοιμαστούν, ανάλογα με το πόσο ισχυρή ήταν η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στο Πάβλογκραντ.

          Η Διοίκηση του ουκρανικού Στρατού ανεδιέταξε την 46 Αερομεταφερομένη Ταξιαρχία, καθώς και τις 116 και 118 Ταξιαρχίες στην περιοχή Ζαπορίζια εκτός από 12.000 Μαχητές που βρίσκονται ήδη στην Γραμμή Επαφής κοντά στο Gulyaipole και το Orekhov (Χάρτης Ζαπορίζια).

Σύμφωνα με τον Ρογκόφ, εάν ξεκινήσει επίθεση σε αυτήν την περιοχή, οι ουκρανικές Μονάδες θα απέφευγαν τις μάχες στις πόλεις και θα επιχειρούσαν αντ' αυτού να περάσουν στην Αζοφική Θάλασσα ανατολικά της Μελιτοπόλεως για να κόψουν τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία.

Περιοχή Κριμαίας

Οι Ουκρανοί χτύπησαν με drone το Κρασνοντάρ – Στις φλόγες μεγάλη δεξαμενή καυσίμων

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/rosia-stis-floges-egkatastasi-apothikeysis-kaysimon-stin-krasnontar-vinteo/

ΣΧΟΛΙΟ: Οι δεξαμενές στο χωριό Βόλνα, τροφοδοτούν με Καύσιμα τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη. Η προσβολή των δεξαμενών αποτελεί συνέχεια των δολιοφθορών που πραγματοποιούν οι Ουκρανοί στην Ρωσία, ενόψει της εκδηλώσεως της Αντεπιθέσεώς τους.  

----------------------------------------------------------------

Σχέδιο δολοφονίας ηγετών Κριμαίας απέτρεψε η Ρωσία - FSB: Εμπλοκή και συνεργάτη του Ζελένσκυ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676569/sxedio-dolofonias-igeton-tis-krimaias-apetrepse-i-rosia-fsb-emploki-koryfaiou-synergati-zelensky

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με drones – «Τρομοκρατική επίθεση» της Ουκρανίας ισχυρίζονται οι Ρώσοι.

https://myportal.gr/rosia-apopeira-dolofonias-toy-poytin-me-drones/

ΣΧΟΛΙΟ:  Το περιστατικό αυτό γεννά πολλά ερωτήματα. Κατ’ αρχάς πώς κατόρθωσαν τα ουκρανικά drones να φθάσουν επάνω από το Κρεμλίνο. Το πιθανότερο είναι ότι αυτό έγινε δυνατόν με στοιχεία που παρείχε στα drones, κάποιος  δορυφόρος. Έχουν άραγε επέμβει νατοϊκές χώρες που διαθέτουν δορυφόρους; Έγινε κάτι διαφορετικό; Εκτιμάται πως οι ερωτήσεις θα απαντηθούν σύντομα.   

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η αντίδραση των Ρώσων. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους διατηρούν το δικαίωμα να απαντήσουν στην επίθεση, «Με όποιον τρόπο και όποτε το κρίνουμε ταιριαστό». Τι σημαίνει αυτό; Η Μόσχα προειδοποιεί ότι διατηρεί το δικαίωμα να «χτυπήσει» με τον ίδιο ή με κάποιον άλλο τρόπο τον ίδιο στόχο στην Ουκρανία, δηλαδή τον Ζελένσκυ; Ή μήπως κάποιον άλλον στόχο με διαφορετικό μεν, εξίσου εμφατικό όμως τρόπο; Το «όποτε το κρίνουμε ταιριαστό», περιλαμβάνει και την πυρηνική προσβολή εάν και εφόσον κριθεί αυτό αναγκαίο, ή σκόπιμο;
----------------------------------------------------------------

Πουσίλιν (Επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ): Η Ουκρανία που ξέραμε, έπαψε να υπάρχει για πάντα πριν από 9 χρόνια

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676381/pushilin-donetsk-i-oukrania-pou-kserame-epapse-na-yparxei-gia-panta-prin-apo-9-xronia

----------------------------------------------------------------

Οξύς διχασμός και κύμα οργής κατά Ζελένσκυ στην Ουκρανία - «Ο πόλεμος ξεκίνησε επειδή ο ανίκανος εξελέγη Πρόεδρος»

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676500/oksys-dixasmos-kai-dysareskeia-kata-zelensky-stin-oukrania-o-polemos-ksekinise-epeidi-o-anikanos-ekselegi-proedros

----------------------------------------------------------------

Ζελένσκυ: Οι ΗΠΑ δεν με ενημέρωσαν για τη διαρροή των απορρήτων εγγράφων του Πενταγώνου

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676530/zelensky-oukrania-oi-ipa-den-me-enimerosan-gia-ti-diarroi-ton-aporriton-eggrafon-tou-pentagonou

----------------------------------------------------------------

Συνομιλίες Μίλλεϋ με Ζαλούζνυ
          Ο επικεφαλής του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ Μάρκ Μίλλεϊ συζήτησε τηλεφωνικά με τον Αρχιστράτηγο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Βάλερυ Ζαλούζνυ σχετικά με την πορεία των  σγκρούσεων.
          Σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική πλευρά, αντάλλαξαν εκτιμήσεις για την Τακτική Κατάσταση,.
Η αμερικανική πλευρά επεσήμανε ότι, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Μάρκ Μίλλεϊ  επανέλαβε «την αταλάντευτη υποστήριξη της χώρας του για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

----------------------------------------------------------------

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ για τις ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία

https://www.echedoros-a.gr/2023/05/blog-post_85.html

Εκτροχιασμός εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στην περιφέρεια Μπριάνσκ

          Εμπορευματική αμαξοστοιχία με περίπου 20 βαγόνια εκτροχιάστηκε σήμερα στην περιφέρεια Μπριάνσκ της δυτικής Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα.
          Ο Περιφερειάρχης του Μπριάνσκ ανέφερε πως πυροδοτήθηκε «εκρηκτικός μηχανισμός» που προκάλεσε τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας. Η σιδηροδρομική γραμμή αποκλείστηκε προσωρινά, έως ότου απομακρυνθούν τα βαγόνια.
          Είναι ο δεύτερος εκτροχιασμός εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στην ίδια περιοχή με διαφορά ενός 24 ώρου. Την Δευτέρα (1/5), εκτροχιάστηκε άλλη μια αμαξοστοιχία που μετέφερε εμπορεύματα, ανάμεσα στις πόλεις Μπριάνσκ και Ουνέτσα, χωρίς να προκληθούν θύματα. Οι περιφερειακές αρχές είχαν αποδώσει το ατύχημα σε βομβιστική επίθεση.
          Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, έχουν αναφερθεί δολιοφθορές σε Στρατιωτικές Βάσεις, Κέντρα Στρατολογίας και σιδηροδρομικές γραμμές της Ρωσίας.

----------------------------------------------------------------

Πατρούσεφ (Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας): Με αμερικανικά κεφάλαια η επιχείρηση διαλύσεως της Ρωσίας – Ενεργός ο ρόλος των δομών του Soros

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676524/keravnoi-patrushev-me-amerikanika-kefalaia-i-epixeirisi-dialysis-tis-rosias-energos-o-rolos-ton-domon-tou-soros

----------------------------------------------------------------

Οι Βρετανοί βλέπουν έλλειψη Πυρομαχικών στην Ρωσία και διχόνοια με τον Πριγκόζιν

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676401/oi-vretanoi-vlepoun-elleipsi-pyromaxikon-sti-rosia-kai-dixonoia-me-prigozhin

----------------------------------------------------------------

Εφημερίδα BILD: Τρία οπλικά Συστήματα των Ρώσων που θα εξουδετερώσουν τα γερμανικά LEOPARD

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676438/ta-tria-diaforetika-opla-ton-roson-pou-tha-trypisoun-ta-germanika-leopard

----------------------------------------------------------------

Η Δανία δωρίζει 228 εκατ. Ευρώ στην Ουκρανία για Στρατιωτικούς σκοπούς

https://www.ethnos.gr/World/article/258723/hdaniadorizei228ekateyrosthnoykraniagiastratiotikoysskopoys

----------------------------------------------------------------

Αμερικανική βοήθεια 2 δις δολάρια-Συζητήσεις για παραχώρηση των ελληνικών S-300 στην Ουκρανία με αντίστοιχη παράδοση Πυραύλων Patriot στην Ελλάδα

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/oplika-systimata/7165945_amerikaniki-boitheia-2-dis-dolaria-syzitiseis-gia?utm_source=email&utm_medium=newsletter

ΣΧΟΛΙΟ: Η επιδείνωση των σχέσεων της χώρας μας με την Ρωσία, δημιουργεί την βεβαιότητα πως, αργά ή γρήγορα, τα ρωσικής κατασκευής όπλα που διαθέτουμε, θα πάψουν να είναι λειτουργικά, ελλείψει ανταλλακτικών. Συνεπώς είναι προς το συμφέρον μας να τα αντικαταστούμε σταδιακά. Εκείνο που δεν είναι προς το συμφέρον μας είναι η νοοτροπία μας να παραδίδουμε όπλα χωρίς να έχουμε παραλάβει εκείνα που θα τα αντικαταστήσουν. Η πρόσφατη εμπειρία με τα όπλα που αποσύραμε από τα νησιά δεν αφήνει περιθώρια να ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να ενεργήσει διαφορετικά.

----------------------------------------------------------------

Επιχείρηση Διαβάσεως του Δνειπέρου με καγιάκ από τις Ουκρανικές Ειδικές Δυνάμεις-Αφύπνιση για τουρκική απειλή σε Έβρο και νησιά

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7165775_epiheirisi-diabasis-toy-dneiperoy-me-kagiak-apo-tis-oykranikes?utm_source=email&utm_medium=newsletter

----------------------------------------------------------------

Ουκρανία σε Ρωσία: Οι αγέννητες γενιές σας θα πληρώσουν για τα πάντα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676383/oukrania-se-rosia-oi-agennites-genies-sas-tha-plirosoun-gia-ta-panta

----------------------------------------------------------------

Πιθανότατα στις 9 Μαΐου η Αντεπίθεση των Ουκρανών - Θα θελήσουν να επισκιάσουν την Ημέρα της Νίκης

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676389/pithanon-stis-9-maiou-tin-imera-nikis-tis-rosias-i-antepithesi-ton-oukranon

----------------------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί δεν λένε τίποτα στους Συμμάχους για την Αντεπίθεση τους  Έτοιμες 8 Ταξιαρχίες

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676536/oi-oukranoi-den-lene-tipota-stous-symmaxous-gia-tin-antepithesi-tous-etoimes-8-taksiarxies

ΣΧΟΛΙΟ: Η οποιαδήποτε απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την Αντεπίθεση των Ουκρανών, δεν έχει πλέον νόημα. Ούτε ο αιφνιδιασμός εξασφαλίζεται, ούτε υπάρχουν κάποια στοιχεία που δεν γνωρίζουν οι αντίπαλοι ο ένας για τον άλλον. Πολύ περισσότερο οι σύμμαχοι της Ουκρανίας. Το μόνο που δεν είναι γνωστό με ακρίβεια, είναι η ημέρα και ώρα της επιθέσεως. Όταν γίνουν και αυτά γνωστά, πάλι οι Επιχειρήσεις δεν θα επηρεασθούν από το γεγονός ότι οι Ουκρανοί δεν ενημέρωσαν τους συμμάχους τους, μερικές ημέρες πριν την εκδήλωση της Αντεπιθέσεως.

----------------------------------------------------------------

Κόλλησε στην λάσπη της Ουκρανίας το γερμανικό Πυροβόλο PzH 2000

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676540/kollise-sti-laspi-tis-oukranias-to-germaniko-pyrovoliko-pzh-2000-den-prolavainei-to-rosiko-pion

ΣΧΟΛΙΟ: Οι πληροφορίες που αναφέρονται στην είδηση, πρέπει να εξετασθούν με μεγάλη προσοχή από τούς Έλληνες Πυροβολητές που χειρίζονται τα ίδια υψηλής τεχνολογίας Πυροβόλα.  

----------------------------------------------------------------

Oι Ρώσοι κατέστρεψαν το πρώτο γερμανικό LΕΟ2Α4 με ένα απλό ΠΑΟ τεχνολογίας της δεκαετίας του ’60

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektakto-oi-rosoi-katestrepsan-to-proto-germaniko-leo2a4-me-ena-aplo-pao-texnologias-tis-dekaetias-tou-60/

ΣΧΟΛΙΟ: Το ίδιο ισχύει και για τους Έλληνες Αρματιστές

----------------------------------------------------------------

Σάλος με το δίκτυο κατασκόπων της Ρωσίας στην Ευρώπη - Απέκτησε ευαίσθητη τεχνολογία από Γερμανία, Φινλανδία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676533/salos-me-to-diktyo-kataskopon-tis-rosias-stin-evropi-apektise-evaisthiti-texnologia-apo-germania-finlandia

----------------------------------------------------------------

Κρεμλίνο: Αυξάνεται η εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο της Ουκρανίας

https://www.circogreco.gr/2023/05/02/kremlino-afxanetai-i-ebloki-tis-germanias-ston-polemo-tis-oukranias/

----------------------------------------------------------------

Η ΕΕ θα διαθέσει 1 δισ. Ευρώ για την παραγωγή βλημάτων Πυροβολικού

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/europi/polemos-stin-oukrania-i-ee-tha-diathesi-1-dis-evro-gia-tin-paragogi-ovidon/

----------------------------------------------------------------

ΕΕ: Διαπραγματεύσεις για το Κόσοβο στις Βρυξέλλες – Η σύσταση της Ενώσεως Σερβικών Δήμων

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7166157_ee-diapragmateyseis-gia-kosobo-stis-bryxelles-i-systasi-tis-enosis-serbikon-dimon

----------------------------------------------------------------

Το ΝΑΤΟ αντιτίθεται στον σχεδιασμό του λιμένα του Δυρραχίου

https://www.echedoros-a.gr/2023/05/blog-post_55.html

----------------------------------------------------------------

Παγκόσμια κατακραυγή για τη Διεθνή Αμνηστία - Εμφάνισε ψεύτικες εικόνες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676507/pagkosmia-katakravgi-gia-ti-diethni-amnistia-emfanise-pseytikes-eikones-gia-paraviaseis-ton-anthropinon-dikaiomaton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου