Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

8 σχόλια:

  1. Χαράλαμπος Τσιτσιμπικος18 Νοεμβρίου 2022 στις 10:46 π.μ.

    Αγαπητέ Στρατηγέ,Συμμερίζομαι την ανησυχία σας σε μία περίοδο κατά την οποία η όλη γεωστρατιωτικοπολιτική κατάσταση στον εγγύς και ευρύτερο χώρο είναι πολύ κρίσιμη έως ανησυχητική και κάθε προσπάθεια ενισχύσεως της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των Κλάδων , όπλων και σωμάτων είναι επιβεβλημένη.Ακόμη περισσότερη αναγκαία είναι σύμπνοια των πολιτικών κομμάτων και της στρατιωτικής, πανεπιστημιακής Ηγεσίας στο αδιαπραγμάτευτο της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδος. Σας συγχαίρω για την τεκμηριωμένη ανάλυση, η οποία έχει το μειονέκτημα της μη έγκαιρης και έγκυρης τεκμηρίωσης με τα τελευταία γεγονότα και παράγοντες που η εκάστοτε Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία συμπεριλαμβάνει στις διάφορες εκτιμήσεις και σχεδιάσεις.Κατά την ταπεινή μου άποψη θα προτιμούσα οι προτάσεις πάνω στα εξειδικευμένα θέματα της Εθνικής Άμυνας των υψηλόβαθμων Ανώτατων Αξιωματικών θα πρέπει να απευθύνονται στην Ηγεσία των Ε.Δ και όχι δια του απλού ή ηλεκτρονικού τύπου. Οι Αξιωματικοί δεν επιδιώκουν την προβολή αλλά αγωνίζονται για την αρετή και την ακεραιότητα της Εθνικής Κυριαρχίας. Οι ενώσεις Αποστράτων των Κλάδων είναι σύμβουλοι το ΥΠΕΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα διαφωνησω με τον αγαπητό και σεβαστό Στργο υπό τις δγες του οποίου ήμουν όταν έφερε τον βαθμό τουΣχου,απλά θα κάνω δύο επισημάνσεις.1 Οι λαοί που κάνουν παραχωρησεις_εκχωρησεις προνομίων και δικαιωμάτων προκειμένου να εξασφαλίσουν μια υποτιθέμενη ησυχία είναι βέβαιο ότι θα τα χάσουν και τα δύο.2Γνωριζουμε όλοι πως άλλο είναι η αποτροπή και άλλο η αποφυγή,αδυνατώ να δω ξεκάθαρα τι ακριβώς έχουμε επιλέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σας , που χωρίς περιστροφές αναλύετε την κατάσταση σε μια εποχή όπου παραδοσιακές αρχές αξίες αμφισβητούνται και σταθερά σημεία αναφοράς σιγά-σιγά εκλείπουν . Είναι ευτύχημα γιατί υπάρχουν υγιείς φωνές που λένε τα πράγματα με τ'όνομά τους . Εύγε Ηλία Αγρόδημε .
    Ηρακλής Ερμούπολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρακλή είσαι από τους λίγους που με καταλαβαίνεις , διότι είναι άλλο πράγμα να εκπαιδεύεις Ν/Σ στη ρίψη χειροβομβίδας ή να είσαι Διοικητής στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας και άλλο να βρίσκεσαι στην Αθήνα και να σου δίδεται η ευκαιρία να αποκτάς και μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο. Ότι γράφω στην επιστολή , το γράφω από χρέος προς τους πεσόντες στους αγώνες του Έθνους για την Πατρίδα (Η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει στο Πεζικό ), αλλά και για όλους τους εν ενεργεία Αξιωματικούς και οπλίτες που θα κληθούν να πολεμήσουν στην πρώτη Γραμμή.

      Διαγραφή
  4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΕΠΙΣΗΣΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΙΔΙΩΣ ΔΕ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΑΞΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ/ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΚΠΑΙΔΕΥΤΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ/ΟΜΑΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν ισχύσει η στράτευση στα 18 , όπως προτείνω και πρό των σπουδών καλύπτεται και το θέμα της εκπαίδευσης των Αστυνομικών - Λιμενικών - Πυροσβεστών κλπ.ακόμα και των Μοναχών(διότι κανενας και καμία δεν απαλλάσσεται).

      Διαγραφή
  5. Είθε η πολιτική ηγεσία να λάβει σοβαρά υπ' όψη της τους προβληματισμούς και τις εξαιρετικές εισηγήσεις του Στρατηγού -, να παραβλέψει το όποιο ''πολιτικό κόστος'' και τις αναμενόμενες αντιδράσεις των πολιτικά ανευθυνοϋπεύθυνων μνηστήρων της εξουσίας και άμεσα να τις υλοποιήσει -έχουμε να κάνουμε με την ίδια την Εθνική μας Υπόσταση.
    Έχει άραγε μετανοιώσει ο τότε ΥΕΘΑ κος Βαγγέλης, όταν εν μια νυκτί, έτσι στα καλά καθούμενα, κατάφερε να αποσαθρώσει το Στράτευμα και το αξιόμαχο, μειώνοντας στο 9μηνο τη θητεία, περιφρονώντας όλες τις μελέτες και εισηγήσεις περί της οροφής των Ε.Δ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή