Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (2/2/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (2/2/2020)
    Πολύ σημαντική αυτή η μελέτη σύμφωνα με την οποία υπάρχει έλλειψη εξευρέσεως εξειδικευμένων εργαζομένων, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Όμως, το θεμα μπορεί να εξηγηθεί. Από την Ελλάδα, πάρα πολλοί από τους εξειδικευμένους εργαζόμενους, έχουν φύγει στο εξωτερικό, για κάτι καλύτερο από τους ελληνικούς «μισθούς πείνας». Για αυτό το λόγο, και η έλλειψη εδώ είναι 77%, ενώ στην Αγγλία και την Ιρλανδία είναι μόνον 23 και 27%. Εάν οι μισθοί ηταν αξιοπρεπείς, οι αριθμοί θα ήτανπολύ διαφορετικοί. Όμως, φροντίζουν να «μπαλώνουν» την κατάσταση με εργαζόμενους χωρίς τιςαπαιτούμενες γνώσεις και εμπειρία. Μην το ψάχνετε, λοιπόν, είναι πολύ απλό. Οι Τούρκοι λένε: «Ο κανταρ παρά, σού καντάρ μπογιά» το οποίο μεταφράζεται σε ελεύθερη μετάφραση πως… «θα πάρεις αυτό που θα πληρώσεις»!
------------------------------------------
    Και μια και γράφουμε για τους εργαζόμενους, καλοί είναι οι νόμοι για τα διαλείματα σε περίπτωση παρατεταμένου ωραρίου. Όμως, από πολλούς εργοδότες δεν τηρούνται, με την απειλή απολύσεως! Και, άντε να μιλήσει ο εργαζόμενος…. Τι είπατε; Τι κάνουν τα σωματεία και τα συνδικαλιστικά όργανα; Μάλλον «πετούν χαρταετό». Είναι και επίκαιρο, γιατί πλησιάζει η «Καθαρή Δευτέρα»…
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου