Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (2/9/2019)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (2/9/2019)
    Σε τελική ανάλυση, σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στη Μύκονο, σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, το κλέψιμο της εφορίας πάει σύννεφο! Οι τίμιοι επαγγελματίες, είναι θλιβερή μειοψηφία. Και δεν είναι μόνον οι υπέρογκες τιμές ( καλαμαράκια Μυκόνου κτλ) που φτιάχνουν την εικόνα, αλλά αδήλωτοι εργαζόμενοι, «μαϊμού» ταμειακές, απόκρυψη εσόδων και ό τι βάλει το μυαλό του καθενός. Όλοι κλέβουν! Αθάνατη Ελλάδα….
------------------------------------------
    Να τος και ο Αβραμόπουλος, που… τιμά τη θέση που τον έβαλαν! Ούτε λίγο, ούτε πού, ζητά από όλους να δέχονται τους λαθρομετανάστες ( τους καημένους…) και ιδιαίτερα από τη Λιβύη. Βέβαια, οι Λίβυοι προτιμούν Μάλτα, Ιταλία Γαλλία και Ισπανία, λόγω αποτστάσεως, όμως αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Αντί να προσπαθήσουν να εξαλείψουν τις γενεσιουργές αιτίες της δημιουργίας λαθρομεταναστών, μας λένε να τους δεχόμαστε! Ποιος αμφιβάλει πλέον ότι υπάρχει Παγκόσμιο Σχέδιο αλοιώσεως εθνοτήτων;
------------------------------------------
    Το παιδί πρέπει απο μικρό να αντιλαμβάνεται την αξία και την χρησιμότητα των χρημάτων, όπως και ότι δεν υπάρχουν άφθονα από αυτά. Μέχρι μια ηλικία, εντάξει, οι γονείς καλύπτουν τις ανάγκες άμεσα. Όμως, το παιδί από μία ηλικία περίπου 10 χρονών, πρέπει να ξέρει ( και να παίρνει ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ  ποσό) πως τις ανάγκες του σε μικροπράγματα, θα τις καλύψει το ίδιο, από το χαρτζιλίκι του.Ένα ποσό, ανάλογα με την νοημοσύνη των γονέων, είναι απαραίτητο εβδομαδιαίως, θα έλεγα, το οποίο το παιδί θα μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει.( Με διακριτική επίβλεψη, βεβαίως… βεβαίως…) Μόνον έτσι το παιδί θα εκπαιδευτεί από μικρό στα οικονομικά θέματα, και δεν θα τα βρεί «μπαστούνια» όταν ανεξαρτητοποιηθεί, ολικά ή σχετικά. Και αυτό το χαρτζηλίκι, πρέπει να αναπροσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία, και να μην συνδέεται με ανταμοιβές ή «ποινές» ανάλογα με καλές ή κακές πράξεις, αταξίες, επιτυχίες κτλ. Να είναι ΜΟΝΙΜΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ! Εξαρτάται από την νοημοσύνη των γονέων ( κυρίως)
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου