Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ» (1953)


ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ
ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ  «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ» (1953)
  Τα πρώτα χρόνια της νιότης μας, ο κινηματογράφος ήταν μια βασική διασκέδαση, ατομική,  με την παρέα, αλλά και οικογενειακή. Ξέραμε το είδος των ταινιών που παίζει κάθε κινηματογράφος, και διαλέγαμε ανάλογα. Τότε, οι κινηματογράφοι Β΄Προβολής έβαζαν δύο έργα, και ανάλογα με τον κινηματογράφο ήταν αξιόλογα..
    Το «ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» θα προβάλει δύο παλιές ταινίες την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, αριστουργήματα της παγκοσμίου παραγωγής.
   Θα είναι ταινίες δράσεως ( περιπέτειες, ιστορικές, γουέστερν, αστυνομικές) κυρίως από 1940 μέχρι 1970. Αξίζει να τις δούμε!
  Για σήμερα, έχουμε την ταινία του 1953 «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ» (Le retour de Don Camillo)
    Αυτή, όπως και άλλες τρεις ταινίες με κεντρικό ήρωα των Δον Καμίλο, είναι μεταφορά στην οθόνη των βιβλίων του Giovanni Guareschi, δημοσιευμένων σε αυτοτελή μικρά διηγήματα στη σατιρική-πολιτική εβδομαδιαία εφημερίδα Κάντιντο της βόρειας Ιταλίας, συνοδευόμενα από σκίτσα του ίδιου του συγγραφέα. Άρχισαν να δημοσιεύονται το 1948, μετά το τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου και την αρχή του ψυχρού πολέμου... Όλα τα διηγήματα διαδραματίζονται σε ένα χωριό στην κοιλάδα του Πάδου, όπου δήμαρχος είναι ο κομμουνιστής Πεπόνε και παπάς ο Δον Καμίλο. Η ιδεολογική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, αλλά, όταν η λογική και η ανθρωπιά βρίσκονται πάνω απ' όλα, τότε πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν πιο καλά και να υπάρξει ισορροπία. Στην εκκλησία του Δον Καμίλο υπάρχει ο εσταυρωμένος Χριστός, ο οποίος έχει, όμως, την ιδιότητα να παρακολουθεί, να ελέγχει και να συζητά με τον Δον Καμίλο.
Ηθοποιοί: Φερναντέλ, Τζίνο Τσέρβι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου