Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Φύγαμε για σούπερ φτηνά ταξιδάκια στη Βόρεια Ελλάδα;


Φύγαμε για σούπερ φτηνά ταξιδάκια στη Βόρεια Ελλάδα;
    Τώρα που ο καιρός αρχίζει να φτιάχνει, ο Βορράς αποκτά μια άλλη γοητεία, κι εμείς επιλέγουμε μερικούς απ’ τους αγαπημένους μας προορισμούς
    Όμορφες γωνιές για να ξεκουραστούμε. Περίπατοι στη φύση και ιαματικά λουτρά. Φλερτ και μπύρα στο χέρι σε πλακόστρωτα στενάκια σε παλιές πόλεις. Η Βόρεια Ελλάδα είναι υπέροχη, και την άνοιξη γίνεται ακόμα καλύτερη. Κι εμείς επιλέγουμε μερικούς απ’ τους αγαπημένους μας προορισμούς για να σας στείλουμε…
*Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το πρώτο σαββατοκύριακο του Απρίλη, για διανυκτέρευση το Σάββατο.

Στα Λουτρά Πόζαρ
    Βρίσκονται λίγο πιο δυτικά από την Αριδαία του νομού Πέλλας, και είναι από τα πιο δημοφιλή μέρη για… για όλους, για να είμαστε ειλικρινείς. Ζευγαράκια που ζουν το ρομάντζο τους θα βρεις. Νεαρές παρέες να χαλαρώνουν στα ιαματικά νερά (μόνιμα στους 37 βαθμούς Κελσίου) θα βρεις. Χαμογελαστές γιαγιάδες, το σήμα κατατεθέν των ιαματικών λουτρών, θα βρεις. Φυσικά, μια τόσο δημοφιλής περιοχή δεν θα μπορούσε παρά να είναι φουλ οργανωμένη από άποψη διαμονής, φαγητού αλλά και διασκέδασης.
    Εδώ να μείνεις: Στο πολύ όμορφο
Ξενοδοχείο Εδέμ, με τα τεράστια δωμάτια, που τα βρήκαμε από 52€.
Διαβάστε περισσότερα - 4 ξεχωριστές εμπειρίες στη φύση της Μακεδονίας 

Στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής
    Στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής βρίσκεται αυτός ο πολύ όμορφος οικισμός—τουριστικός όσο πρέπει για να έχουμε την άνεσή μας, αλλά συνάμα αρκετά γραφικός για να νιώσουμε και ότι βρισκόμαστε σε ένα μικρό παράλληλο σύμπαν. Την άνοιξη, δε, που η Ουρανούπολη είναι λουλουδιασμένη, είναι πανέμορφη και μας προκαλεί να βολτάρουμε με τις ώρες στα δρομάκια της. Από το λιμανάκι ξεκινάει μίνι κρουαζιέρα στην χερσόνησο, ώστε να δείτε και το Άγιο Όρος.
    Εδώ να μείνεις: Στο
Sunset Hotel, που προσφέρει και εκπληκτική θέα στο χωριό, αλλά βρίσκεται και πολύ κοντά στο κέντρο, για νυχτερινές εξορμήσεις. Το δίκλινο εμείς το βρήκαμε στα 46€.

Στην Ξάνθη
    Δεν είναι μόνο το Καρναβάλι της η Ξάνθη. Για να είμαστε (πολύ) ειλικρινείς, ο χαμός που γίνεται στο Καρναβάλι είναι λιγάκι υπερβολικός. Όχι πως τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου αυτή η πόλη κοιμάται, πόσο μάλλον. Είναι μια πόλη ζωντανή, γεμάτη φοιτητές, και με μια παλιά πόλη τόσο όμορφη, που κάθε φορά δεν την χορταίνουμε. Εκτός όμως από αυτό, κοντά στην Ξάνθη βρίσκεται ο Νέστος και τα υπέροχα Πομακοχώρια, που είναι ιδανικά για μια ημερήσια εξόρμηση.
    Εδώ να μείνεις: Στο
Paris Hotel και τα πολύ όμορφα διακοσμημένα δωμάτιά του, με μόλις 37€ την βραδιά.
Διαβάστε περισσότερα - 10 τρόποι να ερωτευτείς την Ξάνθη
Στο Νυμφαίο
   
Η UNESCO το ονόμασε ένα από τα 10 ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Ευρώπης, και καταλαβαίνεις γιατί μόλις πατήσεις το πόδι σου. Είναι γραφικό όσο δεν πάει, σε υψόμετρο 1.350 μέτρων στο ανατολικό Βίτσι του Νομού Φλώρινας και προσφέρει θέα συγκλονιστική. Εκείνη την θέα που και τίποτα άλλο να μην κάνεις στο ταξίδι σου, πάλι θα επιστρέψεις ικανοποιημένος. Αυτό που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα, όμως, είναι το Πάρκο Άγριας Φύσης, όπου βρίσκεται και το καταφύγιο του Αρκτούρου.
    Εδώ να μείνεις: Στα ενοικιαζόμενα
Δωμάτια Μαριλένα, που είναι σούπερ ευρύχωρα και τα βρήκαμε με μόλις 40€ την διανυκτέρευση.
Διαβάστε περισσότερα - Νυμφαίο: Tο αλπικό στολίδι της Φλώρινας 

Στον Παλαιό Παντελεήμονα
    Κοιτάς από την μια μεριά, βλέπεις τον Όλυμπο. Κοιτάς από την άλλη, βλέπεις την θάλασσα. Επειδή υπάρχουν μέρη που όντως τα έχουν όλα. Ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για χαλαρό σαββατοκύριακο, και εκτός από την συγκλονιστική θέα, προσφέρει τέλειες βόλτες στην φύση, παραδοσιακό φαγητό και τσίπουρο και – προφανώς – την ευκαιρία να εξερευνήσουμε το πιο ψηλό, το πιο θεϊκό βουνό της Ελλάδας.
    Εδώ να μείνεις: Στα δωμάτια του
Ξενώνα Κλέαρχος, με την σούπερ βουνίσια αισθητική, και τα 45€ ανά διανυκτέρευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου