Ο χαλβάς και η διατροφική αξία του
https://thessbomb.blogspot.com
Θεωρείται το παραδοσιακό γλυκό της Σαρακοστής αλλά
μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ημέρες του χρόνου.
Στην αγορά ο χαλβάς κυκλοφορεί σε διάφορα είδη, το καθένα από τα οποία έχει και την αντίστοιχη θερμική και διατροφική αξία.
Ο χαλβάς που παρασκευάζεται από ταχίνι περιέχει, μεταξύ άλλων:
Στην αγορά ο χαλβάς κυκλοφορεί σε διάφορα είδη, το καθένα από τα οποία έχει και την αντίστοιχη θερμική και διατροφική αξία.
Ο χαλβάς που παρασκευάζεται από ταχίνι περιέχει, μεταξύ άλλων:
Καλά λιπαρά, τα οποία προστατεύουν την
καρδιά και φροντίζουν για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
Σουσάμι περιέχει φυτικές πρωτεΐνες που
δρουν προστατευτικά στους μύες και στους ιστούς.
Παράλληλα είναι
πλούσιος σε βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε,
η οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση.
Περιέχει σε
υψηλά ποσοστά μέταλλα και ιχνοστοιχεία,
όπως ασβέστιο, φώσφορο και ψευδάργυρο.
Τα συστατικά
αυτά τον καθιστούν πολύτιμο αφού δυναμώνουν τα κόκαλα και θωρακίζουν την
καρδιά.
Αν, δε, τα
βασικά του συστατικά είναι το σουσάμι
ολικής άλεσης, τότε περιέχει σε μεγάλες ποσότητες φυτικές ίνες, οι
οποίες κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα ενώ σας κόβουν την πείνα.
Παράλληλα
περιέχει στερόλες και λιγνάνες,
οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικής δράσης.
Αλλά και ο
χαλβάς που παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και ελαιόλαδο περιέχει θρεπτικά
συστατικά που κάνουν καλό στην καρδιά και στο δέρμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου