Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ"- ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ"- ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
του Βασίλη Ευστρ.Ναζλή
    Εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα Σκόπια προσπαθούν να δημιουργήσουν μία ορατή ιστορία, μέσα από καπήλευση συμβόλων, εικόνων , χρονικών στιγμών και πραγματικών ιστορικών γεγονότων, που προϋπήρχαν αυτών και θα υπάρχουν μετά απ' αυτούς!!
    Ο "διεστραμμένος" εθνικός ψυχισμός τους προσπαθεί να δώσει ιστορική μορφή στο ανιστόρητο παρελθόν τους!
    Η λογική του χρόνου αναστρέφεται στο παρελθόν της παρούσας  "ιστορικής'  τους ύπαρξης και πηγαίνει πίσω αρκετούς αιώνες, χιλιετίες, όταν ήταν ανύπαρκτη η ιστορική και εθνολογική τους οντότητα, που τώρα τους έδωσαν (
με την απόλυτη  "ελληνική" συμμετοχή)  και κρατική υπόσταση και μορφολογική οντότητα.   Έτσι με δικό μας ανιστόρητο χέρι, δημιουργούμε μία εξωτερική "μακεδονική¨ ιστοριά, την "ιστορία" τους, ενώ η εσωτερική είναι ΑΠΟΥΣΑ.
    Όλοι γνωρίζουμε και ιδίως οι "μακεδόνες" το ημερολογιακό τους παρελθόν με αυστηρό χρονολογικό προσδιορισμό και την εκ τούτου ιστορική τους μηδαμινότητα.
    Δημιούργησαν ένα κακέκτυπο ιστορικής παρουσίας-μαϊμού, με νέα υλικά και ως εκ τούτου χωρίς στέρεα θεμέλια και υποδομή, γιατί οι μηχανικοί τους (
και οι δικοί μας) στερούνται...... γνώσεων!
    Οι Σκοπιανοί δημιουργούν και τρέφονται με μύθους, γιατί αυτούς θέλουν και όχι την..... ΙΣΤΟΡΙΑ.!!
    Έζησαν εδώ και 70 χρόνια με την μόνιμη καλλιεργηθείσα ψευδαίσθηση, ότι η βιογραφική τους ύπαρξη προϋπήρχε αιώνες..........!
    Μέσα στα χρόνια αυτά δημιούργησαν, μία αυτοσυνειδησία, ως υπαρκτό έθνος και ένα γλωσσικό πολιτισμό πάνω στο ανιστόρητο πνεύμα της... "προϋπαρξης".
    Μπέρδεψαν και ανακάτωσαν βιώματα άλλων..., με τα δικά τους, σε ένα μικρόχωρο και μικρόχρονο ακίνητο... και πρόσφατα διαμορφωμένου, ενός μυθικού... παρελθόντος, σε στιγμιαίο παρόν.
    Μας "έπεισαν"  ότι υπάρχει μόνο γι' αυτούς η ιστορία και ότι αποτελούν το κύριο και αποκλειστικό της μέλος.
    Αντιλαμβάνονται την "ιστορία" τους, μέσα από φανταστικές παροξύνσεις και.. ονειρώξεις και προσπαθούν να της δώσουν ζωή στα δικά τους εθνολογικά πιστεύω και ένα προϋπάρχοντα χαρακτήρα μίας πολυαίωνιας πραγματικότητας!
    Αντιστρέφουν και την γλωσσική λογική του χώρου και θέλουν να εμφανίσουν ένα απόμακρο και αποκομμένο γλωσσικά τμήμα, με την βουλγαρική ντοπιολαλιά, ως ένα παρακλάδι της ελληνικής-μακεδονικής γλώσσας που ομιλείτο από..... τότε.!!!!
    Την εσωτερική τους βεβαιότητα περί "μακεδονικής καταγωγής, την ζουν εξωτερικά ως οργανικό παρελθόν με την εικονική γραμμή καταγωγής, από το χθές στο... σήμερα και θέλουν το άπειρο... αύριο.
    Το "παρελθόν" τους ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ, αλλά ούτε και τους ακουμπά ιστορικά. Η ελληνική-μακεδονική ιστορία άνθισε μέσα στην αρχέγονη ελληνική δύναμη, στους κόλπους ενός μητρικού τόπου, που σφράγισε ανεξίτηλα, ανθρώπους, γεγονότα, μορφές και ιδέες, άσχετα αν στο διάβα των αιώνων κακόπαθε από δυνάστες και υπέστη γενοκτονικά πάθη και διώξεις, αλλά ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ!!
    Ξαφνικά τα "σκουλήκια" της ιστορίας και της "μακεδονικής" εικονικότητας, που έσκαψαν λαγούμια υπονόμευσης... ανακάλυψαν νέες εποχές. Ψάχνουν εναγωνίως να βρούν ιστορικό υλικό οι "ιστορικοί" τους για οικουμενική ισχύ, ενώ ο ορίζοντας τους είναι μικρός, ελάχιστος, στον ανιστόρητο τρόπο της "αρχαίας" τους ζωής!!
    Η λογική που μας σερβίρουν τα Σκόπια, η λογική της ιστορίας τους, ως ύπαρξης μίας ¨μακεδονικής"  ανθρωπότητας, είναι αποκλειστικό δικό τους κτήμα δια ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ, ένα μόρφωμα επιφανείας σε αμμουδερά βάθρα, που στερείται πνευματικότητας.
    ΕΡΩΤΩ= υπάρχουν στην λαογραφία , στις παραδόσεις ,στους εθνικούς τους μύθους, γεγονότα και μορφές ηρώων, ονειρα και αντιλήψεις της αρχαιότητας? μία ορατή και ανιχνευτέα ιστορία των περασμένων της ψυχής του πνεύματος τους.?  Ρώτησαν ποτέ τις γοργόνες, τις νεραϊδες αν ζεί ο Μ.Αλέξανδρος?
    Μεταλαμπαδεύτηκαν στο ιστορικό τους DNA, λογοτεχνικά, ποιητικά, ιδέες, μάχες, έργα τέχνης, οι τότε θεοί και ήρωες??
    Ο Κόντιος Κούρτιος Ρούφος στο έργο του για τον
Μακεδόνα στρατηλάτη αιώνες μετά, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ για την ύπαρξη των ψευδομακεδόνων αυτών, που εμφανίσθηκαν στην περιοχή του άνω Στρυμόνα, μετά από την συγγραφή του βιβλίου του.
ΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠ'ΟΨΗ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου