Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΒΔΗΛΕΙΑ


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΒΔΗΛΕΙΑ
του Βασίλη Ευστρ.Ναζλή.
     Τα τελευταία χρόνια πολιτικά άτομα και πολιτικοί ταγοί, περιβάλλουν τις πράξεις τους με ένα πέπλο δικαιολογιών, που συσκοτίζουν τον επιδιωκόμενο σκοπό. Πολιτικές δικαιολογίες, πρόσκαιρης
χρήσης, προσπαθούν να τις εμφανίσουν με αίγλη και τελέσφορες ως λύσεις των εθνικών "γόρδιων" δεσμών, με "κέρδος" το εθνικό συμφέρον (
κατά την δική τους φεύ αντίληψη), με την επικράτηση μιας ΕΙΡΗΝΗΣ... δημιουργικής για την χώρα μας!!
    Στο εθνικό μας παρελθόν, πάντοτε επιδιωκόταν οι λύσεις των προβλημάτων εσωτερικής και κυρίως εξωτερικής εμβέλειας, που δεν θα προκαλούσαν στους Έλληνες συναισθήματα εθνικής συρρίκνωσης και δεν θα ισοπέδωναν τα ακατάλυτα ιδανικά και δόγματα της φυλής και της πίστης.
    Πάντοτε όμως στις κομματικές και πολιτικές δράσεις, η υποκρισία ήταν ένα υπαρκτό γεγονός, που επιδίωκε το πολιτικό σώσιμο, την αυτοσυντήρηση και επιβίωση.
    Στις μέρες μας τα ιδανικά, εθνικά, θρησκευτικά και κοινωνικά ,γίνονται αόριστα και ασαφή, ως προς το περιεχόμενο τους, ώστε να χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν... και κατά περίπτωση.
    Ιδανικά αλλοιωμένα, ψευδεπίγραφα, κίβδηλα, έγιναν εμπορεύματα φτηνά στα χέρια μεταπρατών εμπόρων της πολιτικής, που ξεφτιλίζουν τις ιδεολογίες.
    Πράξεις πολιτικής έκφανσης ,κύρους και εξουσίας, εκφεύγουν του σκοπού, που θα έπρεπε να επιδιώκουν και οδηγούνται σε μονοπάτια εκτροπής, σε πρόσκαιρα νομιζόμενα ωφέλη.
    Οι εθνικές ιδέες και οι προαιώνιες αξίες και παρουσίες, αμφισβητούνται στο βωμό κομματικών και προσωπικών αγκυλώσεων, σε διαγκωνισμούς πρωτοκαθεδρίας και....... αυθεντίας.
    Στην χώρα μας οι ηγέτες που θέλουν να έχουν τον τίτλο και την "κορώνα" του καθοδηγητή του λαού, εμφανίζουν "ΙΔΑΝΙΚΑ" με "φερετζέ¨ και πέπλο παρθενίας, ενώ επιδιώκουν με κομματική φαντασία..... στην κατάλυση τους!!
    Στις μέρες μας της "πλέριας" δημοκρατίας, της προβολής, της προπαγανδιστικής προβολής προβάλλονται "ιδανικά", παρωχημένων εποχών και προοπτικής, που καλύπτονται με σύγχρονες στολές
παραλλαγής "μάχες" και επιβολής.
    Όταν ακούω κορώνες λεκτικές για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, τότε καταλαβαίνω ότι το παιχνίδι της ανελευθερίας, της εκτροπής της Δημοκρατίας και της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, είναι πλέον ανεπτυγμένο για την ενεργή κατάλυση τους.!!!
    Οι πολιτικές υποκρισίας είναι πλέον γεγονός και τα ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΨΕΥΔΗ καθημερινής χρήσης και στο τέλος..... γίνονται "αποδεκτά" ως αυταπόδεικτες αλήθειες (
και ας είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΨΕΥΔΗ).
    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του λαού, για τον λαό, γίνεται κτήμα μόνο μίας μικρής ΕΛΙΤ, που την αποτελούν δυναμικοί κομματικοί πολέμαρχοι, αλλά συμπληρώνεται από επιτήδειους, αδίστακτους δολοπλόκους περιορισμένων πνευματικών και ψυχικών δυνατοτήτων.
    Αυτοί είναι οι επιβήτορες των στιγμών και των ρευστών και γρήγορα μεταβαλλόμενων καταστάσεων.  Αυτοί όλοι δίνουν νόημα στην εξουσία, ως "λαϊκή" δημοκρατία, ενώ ο "χύδην" λαός ΔΕΝ υπάρχει ...αλλά και ούτε υπολογίζεται. Έχει όμως την ψευδαίσθηση ότι αυτοκυβερνάται, ενώ έχει συμμετοχή σε εντελώς ασήμαντα πράγματα που του τα σερβίρουν ως ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΑ. Με τον τρόπο αυτό νιώθει "κυρίαρχος" στην σκλαβιά που το οδήγησαν.
    Τρανό παράδειγμα το δημοψήφισμα του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, η συμφωνία των Πρεσπών και κάθε άλλη τραγελαφική φαντασιακή ονείρωξη των ταγών μας.
    Στις μέρες μας η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το υπέρτατο ελληνικό και πανανθρώπινο αγαθό, προσβάλλεται ωμά, αδίστακτα και ασύστολα, προδόθηκε από "δημοκράτες", που το είχαν ως προμετωπίδα τους. Η ιδεολογική απάτη εξελίσσεται ως τσουνάμι στις μέρες μας και ο λαός εμπαίζεται, με όλα όσα έντεχνα η κατά κύριο λόγο άτεχνα, του σερβίρουν και του επιβάλλουν.
    Μία μικρή ιδεολογική μειοψηφία των δύο κυβερνητικών ταγών, μας οδηγεί υποταγμένους και άβουλους στα πιστεύω τους και στα πολιτικά τους ενύπνια, με ιδεολογικά πρόσημα καθεστώτων λατινικής Αμερικής.
    Αυτή η κυβερνητική αταίριαστη συντεχνία, πίστεψαν πολλοί ότι είναι ¨παιδιά" που παίζουν και κάνουν θόρυβο προβολής, που λένε "ασυνάρτητα" πράγματα και ...θα αποκτήσουν γνώση και σωφροσύνη,...... θα συνέλθουν!!
    Δυστυχώς όμως έμειναν "αεί παίδες", με ενεργές κυβιστήσεις (
κωλοτούμπες), βερμπαλιστικές και ανόητες εξάρσεις, προβολή προσωπικών στρατηγικών με "μάχες" με τις σκιές του παρελθόντος τους!!
    Αποδεικνύονται καθημερινά λίγοι και ολίγιστοι, κατώτεροι των κοινωνικών και πολιτικών περιστάσεων και κυρίως του εαυτού τους, που εμφάνισαν ως εθνοσωτήρα ενώ είναι ΟΛΕΤΗΡΕΣ, κατά την έκφραση του συγκυβερνήτη και μηχανοδηγού του τρένου της πολιτικής μιζέριας.!!
    Η νέα χρονιά φέρνει ανατροπές... δυστυχώς ανατροπές σε όλα, αν δεν αντιδράσει ο λαός.... δια της
ΚΑΛΠΗΣ, με το μόνο και με αμφισβητήσιμο (ακόμη;;;) δικαίωμα του αυτού της ΨΗΦΟΥ!!
    Ευτυχώς μόνο ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ, ενώ σε όλα τα άλλα είναι ΑΓΟΓΓΥΣΤΟ (??) ΥΠΟΖΥΓΙΟ ΣΥΝΕΧΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ!!
ΙΔΩΜΕΝ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου