Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ κ ΔΗΜ. ΒΑΛΑΣΙΔΗ


Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2019
    Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας ανακοινώνει προς όλους τους φίλους και τα μέλη του ότι κατά το τελευταίο 48ωρο κυκλοφορεί, σε διάφορες ιστοσελίδες και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, άρθρο του πρώην Γεν. Γραμματέως του Συνδέσμου κου Δημητρίου Βαλασίδη. Εις το άρθρο του περιλαμβάνονται αιτιάσεις για την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Συνδέσμου της
9ης Δεκεμβρίου 2018, περί μη συνεργασίας του με το νεοσυσταθέν πολιτικό κόμμα ΠΑΤ.ΡΙ.Ε, εις το οποίο ο ίδιος προσεχώρησε παραιτηθείς του Συνδέσμου.
    Η απόφαση αυτή ελήφθη σύμφωνα με όλες τις καταστατικές διαδικασίες, με δημοκρατικό και συλλογικό πλειοψηφικό τρόπο. Επί των διαδικασιών που ετηρήθησαν στην Κεντρική Επιτροπή, εις την οποίαν απουσίαζε ο ίδιος ο κος Βαλασίδης, ουδείς, από τους 50 και πλέον παρόντας, διετύπωσε ένσταση ή αμφισβήτηση περί της ισχύος ή της δημοκρατικής λήψεως της αποφάσεως. Άλλωστε η ένταση του δημοκρατικού διαλόγου που επικράτησε κατά τη συνεδρίαση επιβεβαιώνει το γεγονός αυτό. Επομένως οι αιχμές οι οποίες διατυπώνονται στο άρθρο του κατά προσώπου του Συνδέσμου λειτουργούντοςως καταστατικού οργάνου είναι περιττές και άνευ σημασίας.
    Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος από της αρχής της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερον δεν υπήρξε αρχηγικό, προσωποπαγές και δεσποτικό πολιτικό κόμμα ενός ανδρός , όπως είναι τα περισσότερα. Λειτουργεί επί καθαρώς δημοκρατικής και πλειοψηφικής βάσεως σε όλα τα όργανά του. Πράγμα το οποίο καλώς γνωρίζει ο κος Βαλασίδης αλλά και ο καθείς ο οποίος διήλθε από το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο του.
    Είναι όμως αλήθεια ότι και εις το παρελθόν όσοι απεφάσισαν να αποχωρήσουν από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητος και να προσχωρήσουν σε άλλα κόμματα -
πράγμα το οποίο είναι απολύτως σεβαστό , νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμά τους- επεχείρησαν να αιτιολογήσουν δημοσίως την επιλογή τους καταφερόμενοι κατά του Συνδέσμου με διάφορες αιτίες και με ανούσιες λεπτομέρειες που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Δικαίωμά τους και αυτό. Όμως κανείς δεν δικαιούται να λησμονεί, όποιος και αν είναι αυτός, πως ότι απέκτησε ως πολιτικό κεφάλαιο - όποιο και να είναι αυτό - δραστηριοποιούμενος σε ένα πολιτικό κόμμα, κοινοβουλευτικό ή όχι, το οφείλει αποκλειστικά σε αυτό και στον ανώνυμο Έλληνα εκλογέα. Και οφείλει μόνον το σεβασμό του και την αγάπη του προς το κόμμα αυτό και οτιδήποτε άλλο περιττεύει.
    Το άρθρο του κου Δημ. Βαλασίδη τιτλοφορείται «
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ». Ο Σύνδεσμος είναι ένα πολιτικό κόμμα και έλαβε μια απόφαση. Όπως σε όλες τις πολιτικές αποφάσεις υπάρχουν υποστηρικτές και αρνητές έτσι και με αυτήν άλλοι ικανοποιήθησαν και άλλοι ελυπήθησαν.  Επικράτησαν συλλογικά και πλειοψηφικά οι πρώτοι. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος δεν βρίσκεται σε κρίση.  Σε κρίση βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στην Πατρίδα μας οι ηθικές αξίες, η ευπρέπεια και η δημόσια αγωγή.
    Τέλος υπενθυμίζουμε σε όλους τους φίλους μας πως ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος ιδρύθηκε το
2011 σε ένα αυθόρμητο , πατριωτικό ξέσπασμα σε εσωτερικές συνθήκες της Χώρας που προμήνυαν κατάρρευση του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος. Δεν ιδρύθηκε δια να δώσει διέξοδο στις πολιτικές ανησυχίες συμπολιτών μας. Το μεταπολιτευτικό σύστημα όμως άντεξε και δεν κατέρρευσε. Η συνεργασία του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητος με άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν θα γίνει για να επιβιώσει πολιτικά ο Σύνδεσμος και τα πρόσωπα που σήμερα τον απαρτίζουν, αλλά εφόσον πράγματι εξασφαλίζονται οι σκοποί που έθεσε. Δηλαδή η κατάργηση των σημερινών ενόχων κομμάτων, η απομάκρυνσή τους και η ανάδειξη νέων πολιτικών κομμάτων και προσώπων. Και πάλι μετά από τήρηση καταστατικών και δημοκρατικών διαδικασιών. Πολλές φορές όμως οι διαδικασίες αυτές είναι σκληρές, επίπονες και για πολλούς ανυπόφορες.
Το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου