Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (2/5/2018)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (2/5/2018)
Ανδρέας
    Για μένα, πρώτη είδηση της ημέρας, είναι η απώλεια της Ζωής Κουρούκλη. Ένα ακόμα είδωλο της νιότης μας, δεν είναι πια μαζί μας… Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει. Μας χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές με τα τραγούδια της, τόσο αυτά που πρωτοτραγούδησε, όσο και τα ξένα, που απέδωσε με ελληνικούς στίχους. Η Ζωή μπορεί να έφυγε, τα τραγούδια της όμως θα μείνουν για πάρα πολλά χρόνια, ή , τουλάχιστον, για όσα χρόνια υπάρχουμε εμείς οι θαυμαστές της.
------------------------------------
    Να και ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, που αντί να γίνεται με χαρά για την άνοιξη, γίνεται με κλεφτοπόλεμο – πετροπόλεμο ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους αριστερούς  (γενικώς) διαδηλωτές, που την συγκεκριμένη μέρα βλέπουν σαν μια ακόμα ευκαιρία να δηλώσουν θορυβωδώς την ύπαρξή τους… «Κότσαρε» ο καθένας από ένα κόκκινο γαρύφαλο στο πέτο, και βγήκε τσάρκα . Για να δηλώσει τι;;;; Τις   «κατακτήσεις» της Εργατικής Πρωτομαγιάς που σβήστηκαν «με ένα νόμο και ένα άρθρο» από… σοσιαλιστική κυβέρνηση; Τότε κάναν μόκο – μόκο – Τσιριμώκο, κατά το γνωστό λεγόμενο. Κρατήστε το γαρύφαλο στο πέτο, συντρόφια… Έτσι και αλλοιώς, μαράθηκε. Όσο για τα επεισόδια, είναι ΤΑΜΣ. (Τακτική Άσκηση Μετα Στρατεύματος) Φαντάζομαι πως ο Τόσκας τα θυμάται.
------------------------------------
    Έκανε το αυγό την κότα ή η κότα το αυγό; Πήρε πτυχείο ο Ερντογάν από πανεπιστήμιο πρίν ιδρυθεί, ή ίδρυσε πανεπιστήμιο για να πάρει από αυτό αναδρομικά πτυχείο; Και νομίζαμε πως μόνο κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν τέτοιες μαμουνιές. «Εκ Διός άρχεσθαι» στους γειτόνους μας….
------------------------------------
Άντε, και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου