Τρίτη 3 Απριλίου 2018

"Σήκωσαν παράτυπα πωλητές από τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης"


"Σήκωσαν παράτυπα πωλητές από τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης"
    Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης:

    Σήμερα το πρωί οι επόπτες της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας απομάκρυναν παράτυπα πωλητές από τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, επικαλούμενοι το ότι δεν είναι οικονομικά ταχτοποιημένοι.
    Ενέργεια που ήταν παράτυπη, αφού η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, ισχύει από αύριο και για το λόγο αυτό άλλωστε σταμάτησαν μετά και τις παρεμβάσεις των συνδικαλιστών.
    Προκαλεί πάντως περιέργεια η σπουδή και η ευθιξία της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να τηρηθεί ο νόμος. Πόσο μάλλον, όταν για το συγκριμένο ζήτημα, το αρμόδιο υπουργείο έχει δεσμευτεί να δώσει παράταση προκειμένου να τακτοποιήσουν οι πωλητές τις υποχρεώσεις τους.
    Αυτό άλλωστε τόνισε πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο ανάπτυξης, ο γενικός του γραμματέας αρμόδιος για θέματα εμπορίου και λαϊκών αγορών Βασίλης Αυλωνίτης. Απόφαση για την οποία, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε ενημέρωσε και την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας.     Μάλιστα ο ίδιος ο Αυλωνίτης ζήτησε να υπάρχει ανοχή μέχρι να δοθεί η παράταση και να συνεχίσουν οι πωλητές των λαϊκών αγορών τη δραστηριότητα τους. Το ίδιο επανέλαβε και προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελο Δερετζή.
    Την ώρα λοιπόν που ο γενικός γραμματέας ζητάει να μην απομακρυνθούν οι πωλητές από τις λαϊκές αγορές, η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, δείχνει το πλέον σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της. Και όλα αυτά κατά της διάρκεια της Πασχαλινής περιόδου, που οι πωλητές περίμεναν για να δουλέψουν κάπως παραπάνω. Εξάλλου όπως είναι γνωστό και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν οι λαϊκές αγορές ήταν και είναι το καταφύγιο των καταναλωτών, όχι μόνο στις περιόδους των γιορτών, αλλά ολόκληρο το χρόνο.
    Τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας δεν ήθελαν και ούτε θέλουν τις λαϊκές αγορές. Σύντομα όμως θα λάβουν τις απαντήσεις τους, καθώς πλέον φτάσαμε σε αδιέξοδο…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου