Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Στέρεψαν τα κανάλια της Βενετίας!



Στέρεψαν τα κανάλια της Βενετίας!
    Η Βενετία είναι μια από τις διασημότερες πόλεις και ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον πλανήτη, αφού τα κανάλια της την κάνουν μοναδική. Μια βόλτα με γόνδολα στα πανέμορφα υδάτινα σοκάκια της είναι μια ξεχωριστή εμπειρία αποτυπωμένη στη σκέψη όσον ταξιδεύουν σαν κάτι που πρέπει κάποτε να βιώσουν.

    Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τα κανάλια να πλημμυρίζουν και τα νερά να καλύπτουν την πόλη λίγο… παραπάνω από το συνηθισμένο. Ωστόσο αυτή τη φορά η Βενετία πλήττεται από έλλειψη υδάτων με αποτέλεσμα τα κανάλια να… στερέψουν.

    Μια εντελώς διαφορετική εικόνα εμφανίζει η Γαληνοτάτη με το νερό να έχει υποχωρήσει περισσότερο από μισό μέτρο ενώ σε μερικά σημεία το μόνο που έχει απομείνει είναι λάσπη στην κοίτη των καναλιών! Οι γόνδολες αραγμένες και οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

    Η έλλειψη βροχοπτώσεων των τελευταίων εβδομάδων, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην δραματική αλλαγή της εικόνας της Βενετίας, ωστόσο η υποχώρηση των υδάτων, δεν είναι μία έννοια άγνωστη στους κατοίκους της πόλης. Το φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του ξανά, και μάλιστα πιο έντονο το 2015 και το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου