Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (10/1/2018)



ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (10/1/2018)
Ανδρέας
    Ο Καμμένος, λέει ο Κοτζιάς, δεν συμφωνεί με τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στα ελληνικά, αλλά δεν έχει αντίρρηση  με τον όρο «MACEDONIA» σε άλλη γλώσσα! Καλά, πόσο θέλουν να μας τρελλλλλάνουν;
----------------------------------------------
    Εάν γυρνούσε ο κόσμος ανάποδα και κάποιοι γείτονες που δεν υπάρχουν, διεκδικούσαν το όνομα «ΠΕΛΟΠΌΝΗΣΟΣ» ή «ΚΡΗΤΗ» για την εθνική τους ταυτότητα και ονομασία τους, δεν θα υπήρχε κάν θέμα για συζήτηση, θα γελούσαν όλοι . Όπως όμως, η Κύπρος ήταν πολύ μακριά από την Αθήνα το 1974 ( για να μην ξεχνιόμαστε… ) έτσι και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μακριά από τη Αθήνα! Για αυτό και το… συζητάμε! Εδώ, δεν έχουν αξιωθεί να βάλουν ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πόλη, γιατί τους «πονάει» που δεν ήταν Αθηναίος, θα διστάσουν να δεχτούν να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία σύν κάτι τι» ; Χλωμό το βλέπω….
----------------------------------------------
    Και μετά ποιος θα έχει σειρά; Η «ΘΡΑΚΗ» μήπως;;;;;
----------------------------------------------
    Απορώ με τις διαφημιστικές εταιρείες, που νομίζουν πως απευθύνονται σε ανθρώπους μς νοημοσύνη… βάτραχου! Βάζουν ένα προϊόν, και το διαφημίζουν λέγοντας πως πωλείται ΜΟΝΟ 4,99 ΕΥΡΩ! Προσέξτε, 4,99, όχι 5! Ή άλλα είδη, ΜΟΝΟ 399 ΕΥΡΩ! Όχι 400! Θυμίζει την παλιά ( αλλά και νέα ) τακτική των λαϊκών αγοτών που πουλούσαν τις ντομάτες π.χ. 1,99, με το «1» πελώριο και το «99» μόλις να διακρίνεται! Όταν τα βλέπω αυτά, αισθάνομαι ότι υποτιμουν την νοημοσύνη μου σε μέγιστο βαθμό! Και όμως, συνεχίζουν….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου