Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα



Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
    Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, Ε ναι λοιπόν… και όμως για ακόμα μία εβδομάδα κυρίες και κύριοι δεν αφήνει κανέναν στην ησυχία του, γιατί οι επιλογές για έξω είναι πάρα πολλές (Μπράβο Νίκο, σαν την Μοιραράκη, που πουλάει μπουχάρα ακούστηκες! Τέλος πάντων!). Επομένως, μην σε δω να μένεις μέσα! (Οκ αυτό ακούστηκε πολύ αυταρχικό…!) Ας το θέσω καλύτερα λοιπόν, είναι δυνατόν να έχεις τόσες επιλογές και να μένεις μέσα; Κρίμα δεν είναι; (Άσε μην απαντήσεις σου λέω εγώ: Ναι είναι!) Στο φινάλε ρε παιδιά γιορτές έρχονται άμα δεν χαρούμε τώρα, τότε πότε; (Ναι είναι όντως κάπως νωρίς να χαρούμε για τα Χριστούγεννα, αλλά όλοι εμείς που δεν συμπαθούμε ιδιαίτερα τον χειμώνα πρέπει να βρούμε τρόπους να χρυσώσουμε το χάπι μας, οπότε μην κρίνετε!) Αυτά! Και αν μπερδευτήκατε από την πολυλογία μου δεν πειράζει! Κρατήστε το βγείτε έξω και περάστε καλά!:
Ταινία «Όλα από την αρχή»:
    Η ταινία (διάρκειας 99 λεπτών) είναι μία κομεντί αμερικανικής παραγωγής με διάχυτα, ωστόσο στοιχεία δράματος. Μετά το θάνατο της γυναίκας του, ο Μπιλ Πόντερ και ο 17χρονος γιος του Γουές, παίρνουν την απόφαση να μετακομίσουν και άρα να εγκαταλείψουν την μικρή τους πόλη πηγαίνοντας σε μία μεγαλούπολη, σε μια προσπάθεια να κάνουν μια νέα αρχή. Οι δυο τους στην προσπάθεια τους να ξεπεράσουν το στενάχωρο παρελθόν, γνωρίζουν δυο ξεχωριστές γυναίκες που θα τους βοηθήσουν να αγαπήσουν και πάλι την ζωή μέσα από το φως, που μπορεί να σου φέρει η ευτυχία.
    Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 30 Νοεμβρίου 2017.
Ταινία «ΠΑΝΤΙΝΓΚΤΟΝ 2»:
    Η ταινία (διάρκειας 103 λεπτών) είναι ένα παιδικό κινουμένων σχεδίων γαλλικής και αγγλικής παραγωγής. Ο Πάντινγκτον, ο αγαπημένος αρκούδος μικρών και μεγάλων, επιστρέφει σε μία καινούρια ταινία γεμάτη δράση, περιπέτεια, γέλιο αλλά και παιδική ευαισθησία. Ο Πάντινγκτον ζει πλέον ευτυχισμένος με την καινούρια του οικογένεια, τους Μπράουν, στο Ουίνζντορ Γκάρντενς. Όλα ωστόσο ξεκινούν, όταν ψάχνει να βρει το τέλειο δώρο για την θεία του τη Λούση, που κλείνει τα 100 της χρόνια, ο Πάντινγκτον εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στην αντικερί του κ. Γκρούμπεν. Όταν όμως το βιβλίο εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν ξεκινούν μαζί ένα περιπετειώδες ταξίδι προκειμένου να λύσουν το μυστήριο.
    Η προβολή της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου 2017.
Ταινία «Θησαυρός»:
    Η ταινία (διάρκειας 104 λεπτών) είναι μια καθαρόαιμη ελληνική κωμωδία, που βασίζεται στην φάρσα και τις ατελείωτες παρεξηγήσεις. Η σύγχρονη ιστορία εξελίσσεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης. Η χήρα Θεώνη Κανελοπιπεράκη, μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της στην Κρήτη και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χρέη, που της άφησε ο πρώην σύζυγος. Τα δωμάτια, όμως δεν ενοικιάζονται και έτσι μαζί με την ανιψιά της, σκαρφίζονται ένα κόλπο για να ξαναφέρουν κόσμο στον ξενώνα τους. Διαδίδουν λοιπόν, πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό. Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από επίδοξους κυνηγούς θησαυρού, που με διάφορες δικαιολογίες ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο. Παράλληλα, ολόκληρη η περιοχή είναι υπό τον έλεγχο ενός πανούργου τοκογλύφου και μαφιόζου, που θέλει να «βάλει χέρι» στον ξενώνα της Θεώνης και να χτίσει στη θέση του ένα πεντάστερο resort. Ο αγώνας δρόμου για την ανεύρεση του θησαυρού ξεκινά και μαζί του θα φέρει ένα συνονθύλευμα από κωμικά αλλά και τραγικά γεγονότα.
    Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου 2017.
Παράσταση «Χωρίς γλουτένη» στο θέατρο Αθήναιον:
     Η Ήρα Κατσούδα, μία από τις πιο ικανές και αναγνωρισμένες στο είδος τηςΕλληνίδες κωμικούς, επιλέγει να παρουσιάσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης το σύνολο των καλύτερών της κειμένων στη σόλο παράσταση "Χωρίς γλουτένη".Με γρήγορες εναλλαγές και θεματολογίες που αντλούνται τόσο από προσωπικά βιώματα όσο και από την καθημερινότητα, η Ήρα παρουσιάζει τα καλύτερα στοιχεία της δουλειάς της. Με μία φρέσκια, κωμική και παράλληλα στηλιτευτική οπτική καταφέρνει μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας να σχολιάσει την πραγματικότητα και τα κακώς κείμενα της κοινωνίας.
    (Διεύθυνση: θέατρο Αθήναιον, Μέρα: Παρασκευή και Σάββατο, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: 10€, Προπώληση: Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr και στο ταμείο του Θεάτρου Αθήναιον (ημέρες και ώρες παραστάσεων).
Παράσταση «Εμφύλια Έπη» στο θέατρο Αυλαία:
     Μετά από τις πολύ επιτυχημένες καλοκαιρινές παραστάσεις στα Φεστιβάλ Νάξου και Σάμου, το θεατρικό έργο "Εμφύλια Έπη" του Φαίδωνα Χατζηαντωνίου παρουσιάζεται τώρα για πρώτη φορά σε πλήρη μορφή στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο "Αυλαία". Στο έργο αυτό κυριαρχούνδύο μεγαθέματα στις τέσσερις ενότητες που το συναποτελούν: η αλαζονεία της εξουσίας και η προδοσία. Τα μεγαθέματα αυτά αναδύονται μέσα από τα αφηγήματα τεσσάρων πρωταγωνιστών της ελληνικής ιστορίας που αναπτύσσονται σε ισάριθμες ενότητες με κοινό φόντο τον εμφύλιο πόλεμο (ο Αλκιβιάδης (5ος αι. π.χ.) ο Δημήτριος Παλαιολόγος (15ος αι.) ο Οδυσσέας Ανδρούτσος (19ος αι.) ο Νίκος Ζαχαριάδης (20ός αι.).
    (Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου (20:00) και Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου (21:00), Εισιτήρια: Κανονικό: 12 € - Προπωλήσεις: 10 € Παιδικό, φοιτητικό, κάρτα ΟΑΕΔ: 8 €).
Παράσταση «Μια ξεχωριστή ημέρα» στο θέατρο Αυλαία:
    Η πολυβραβευμένη ταινία ορόσημο «Μία Ξεχωριστή Μέρα» του Έττορε Σκόλα, ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή του Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη και παρουσιάζεται για λίγες μόνο εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη απ’ όπου και θα κάνει πρεμιέρα συμμετέχοντας στο φεστιβάλ «ΤΟ ΑΥΛΑΙΑ ΠΑΕΙ ΑΥΛΑΙΑ».  Ο Γκαμπριέλε διώκεται από το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας του 1938. Έχει μέχρι την δύση του ηλίου για να τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Αντονιέτα πιστή μέχρι σήμερα στο καθεστώς, παντρεμένη με έξι παιδιά, τον συναντάει χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις αντιλήψεις του. Οι ώρες που θα περάσουνε μαζί θα συνταράξουν τα πιστεύω της σε σχέση με το καθεστώς αλλά και με την μέχρι τώρα ζωή της. Η παράσταση καταφέρνει να θίγει πολύ σημαντικά θέματα όπως, ο φεμινισμός, η ομοφυλοφιλία, και γενικότερα οι κοινωνικές προσταγές της εποχής.Τους ρόλους που αντίστοιχα ερμήνευσαν στην ταινία ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και η Σοφία Λόρεν, ενσαρκώνουν στη σκηνή ο Σταύρος Ζαλμάς και η Δήμητρα Ματσούκα, υποσχόμενοι να συνεπάρουν το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης.
    (Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: 8 (21:15) 9 (21:15) 10 (20:00) 11 (20:00) 15 (21:15) 16 (21:15) και 17 (21:15) Δεκεμβρίου 2017, Εισιτήρια: 12 ευρώ).
Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο CLUBΜΥΛΟΣ:
    O Φοίβος Δεληβοριάς την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, στην πόλη που τόσο τον αγάπησε και συγκεκριμένα στο CLUB ΜΥΛΟΣ, μαζί με την νέα τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη και το θορυβώδες combo Ντούβας, Χριστοδούλου, Παντελής και Soto. Για ακόμα μια φορά λοιπόν, υπόσχονται ένα liveγεμάτο παλιές, κλασικές αλλά και νέες επιτυχίες, αποδεικνύοντας, ότι η καλή μουσική δεν παλιώνει ποτέ αλλά παραμένει πάντα επίκαιρη! 
    (Διεύθυνση: Ανδρέου Γεωργίου 56, Τηλέφωνο: 2310510081, Μέρα: 8 Δεκεμβρίου 2017, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: Προπώληση: 10€ Ταμείο: 13€, Σημεία προπώλησης: Σάρωθρον, Ηλιοτρόπιο, Διώροφον, Jollity).
Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Block 33:
    Ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει ξανά στην πόλη που τον έχει αγαπήσει όσο λίγες, για μία σειρά Liveεμφανίσεων. Οι εμφανίσεις αυτές φυσικά, για ακόμα μία φορά θα χαρακτηρίζονται από μελωδικές ιστορίες, διαχρονικά τραγούδια, ξεχασμένες αγάπες αλλά και ατόφιο συναίσθημα που δεν γνωρίζει από νόρμες και κανόνες. Έτσι, από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Παπάζογλου και τον Βαμβακάρη ο Σωκράτης Μάλαμας έρχεται στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να προσφέρει απλόχερα ένα μουσικό ταξίδι ανάμεσα στις δεκαετίες. 
    (Διεύθυνση: Block 33, Μέρες: από 11 Νοεμβρίου έως 9 Δεκεμβρίου 2017 (Σάββατο), Ώρα: 21:30, Εισιτήρια:  13 ευρώ όρθιοι 15 ευρώ καθήμενοι).
PACO OSUNA στο Block 33:
    Με μια μεγάλη καριέρα και ένα ισχυρό μουσικό υπόβαθρο, ο Paco έχει κερδίσει επάξια πολλά διεθνή βραβεία για τη σκληρή δουλειά του και έξω από τη σκηνή, παίρνοντας τα βραβεία Best Artist, Best Techno DJ, Καλύτερο Παραγωγό και Καλύτερο Remix από τα Vicious Awards και DJ Mag Spain. Έχει καταφέρει να θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως, επομένως καταλαβαίνεις, ότι εάν είσαι λάτρης αυτού του μουσικού είδους είναι σίγουρο, ότι θα περάσεις μια αξέχαστη βραδιά και θα βιώσεις μία διαφορετική μουσική εμπειρία! 
    (Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 33, Τηλέφωνο: 2310 533533, Μέρα: 9 Δεκεμβρίου 2017, Ώρα: 23:55, Εισιτήρια: Προπώληση (Early Bird): 12€ (περιορισμένα) Προπώληση: 15€ (300 περιορισμένα) Ταμείο: 18€).
Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου