Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (6/10/2017)



ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (6/10/2017)
Ανδρέας
      Δυό εφημερίδες είχε η Θεσσαλονίκη, τον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΟΡΡΑ» του Λεβαντή και την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του Βελλίδη. Πρίν αρκετά χρόνια, ο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ» έκλεισε και πάει. Τώρα, η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και η «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» μας αφήνουν χρόνους και αυτές. Βασικά, το πρόβλημα και στις δύο περιπτώσεις ήταν η ανικανότητα των κληρονόμων που «τα κατάφεραν» να φαληρίσουν! Ιδιαίτερα της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» που η ιδιοκτησία της πέρασε από χίλια κύματα. Πάει και αυτή! Αυτή όμως, τουλάχιστον έπρεπε να μείνει ανοικτή για εθνικούς λόγους, λόγω ονόματος. Ίσως κάτι γίνει και αναβιώσει, γιατί είναι κρίμα!
-----------------------------
    Δεν παντρεύονται, και άμα ( λεμε τωρα) παντρευτούν, δεν κάνουν παιδιά! Να κάνουν, αλλά πώς θα τα μεγαλώσουν; Ολυ θα τα μεγαλώσουν; Και κυρίως, με τι θα τα μεγαλώσουν; Μια τριμελής το λιγώτερο οικογένεια, με ένα μισθό μεγάλο των 800 ε, δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς. Και το «αξιοπρεπώς» περιλαμβάνει μόνο τα στοιχειώδη πράγματα… Όταν φτάνεις στο «ο σώζων εαυτόν, σωθείτο», το τελευταίο που σκέφτεσαι είναι ο γάμος και τα παιδιά. Ας περιμένουν οι επίδοξοι παπούδες…. Εάν δεν βοηθήσουν αυτοί, «τζαρές γιόκ» !
-----------------------------
    Τι «κόλπα» για να μην σέρνεται ο Η/Υ και χαζομάρες… Όλα αυτά που γράφει το άρθρο είναι αυτονόητα. Εξαρτάται και από τις γνώσεις, βέβαια, αλλά πάντα θα υπάρχει κάποιο παιδί ή κάποιος φίλος που μπορεί να βοηθήσει. Ακόμα και σε μαγαζί μπορεί να τον πάει κάποιος, αφού το κόστος είναι μικρό ( 10 – 20 ευρώ )
-----------------------------
    Έγινε και αυτό. Ανώτατη σύνταξη για τους στρατιωτικούς, τα 1450 ευρώ!!!!!! Άσχετα βαθμού, ετών υπηρεσίας, ηλικίας κτλ. 1450 ευρώ! Εάν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις από άλλο να σε ξύσει. Εάν ήταν στο χέρι τους, θα έδιναν από 100 ευρώ στον καθένα το μήνα και «άειντε από εδώ». Αυτή είναι η νοοτροπία τους. Ποια είναι η ανώτατη σύνταξη στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, στις καθαρίστριες των υπουργείων, στους υπαλλήλους της Βουλής, στους βολευτές;;;; Άει στο διάολο από εδώ, κοπρόσκυλα ! Και να μην νομίζει κανείς πως με νέα κυβέρνηση θα αλλάξει τίποτα. Ό τι τους βολεύει, δεν θα το πειράξουν. Και θυμηθείτε, ακόμα δεν είδαμε τίποτα ! Εάν ήταν στο χέρι τους, θα είχαν εκτελέσει τους συνταξιούχους, ( ιδιαίτερα τους στρατιωτικούς ανεξάρτητα από το ποσό σύνταξης) ως «ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»!
-----------------------------
    Τρείς ερευνητές Χημείας από τους καλύτερους στον κόσμο; Πότε φεύγουν για «εξω»;
-----------------------------
    Μην φοβάστε τίποτα, ρε παιδιά… Ο τουρισμός θα μας σώσει! Η… «βαρειά βιομηχανία» μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου