Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Μουζάλας εναντίον νησιωτών



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μουζάλας εναντίον νησιωτών
    Την ανησυχία του για τη στάση που εκδηλώνουν οι νησιώτες απέναντι στους λαθρομετανάστες, εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αποδίδοντας τις αντιδράσεις αυτές στην απόκρυψη των πραγματικών δεδομένων του προβλήματος εκ μέρους τοπικών παραγόντων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, προειδοποίησε πως εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό, τα νησιά θα επιστρέψουν στην κατάσταση του περασμένου καλοκαιριού.
    Το αποτέλεσμα είναι, όπως είπε, να οδηγείται η συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού σε αντιδράσεις που προσομοιάζουν στις λογικές της Χρυσής Αυγής.
    Ο υπουργός υπογράμμισε πως η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας δεν προβλέπει μεταφορά των hot spot στην ενδοχώρα και πως μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης, πιθανόν να οδηγούσε σε κατάρρευση της συμφωνίας. Η κυβέρνηση έχει κύριο αίτημα, να μεταφέρουμε κόσμο απ' τα νησιά στην ενδοχώρα σε κλειστά κέντρα χωρίς να παραβούμε τη συμφωνία.
    «Αντί να κλαίνε διάφοροι και να λένε πως είναι κακές οι συνθήκες ζωής των προσφύγων, εμείς προτείνουμε να τις κάνουμε καλές, να βάλουμε σπιτάκια. Προχωράμε αυτόνομα. Ο κ. Καμμένος θα μας δώσει στρατόπεδα. Αυτό που εμείς προτείνουμε είναι μία μορφή λύσης» συνέχισε.
    Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός υπερασπίστηκε τη θέση της κυβέρνησης να συγκροτηθεί μία τρίτη μονάδα φύλαξης στη Χίο, «ενός χώρου ασφάλειας, χώρου κράτησης εκείνων που κάνουν τα επεισόδια», κάτι στο οποίο ωστόσο, όπως σημείωσε, αντιτίθενται ο δήμος Χίου, η Εκκλησία, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση.
     Σας καταθέτω τη συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας. Την απάντηση της Τουρκίας στην προσπάθειά μας να μεταφέρουμε κόσμο στην ενδοχώρα. Τις οδηγίες της ΕΕ που λένε πως οι πρόσφυγες πρέπει να μένουν στα νησιά...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου