Ελληνίδα έφτιαξε σάντουιτς φασολάδας και βγήκε δεύτερη σε παγκόσμιο
διαγωνισμό.
http://www.iefimerida.gr/
Κι όμως, ένα από τα καλύτερα sandwitch του κόσμου έχει δημιουργηθεί από
ελληνικά χέρια και το κύριο συστατικό του είναι η...φασολάδα.
Ο 11ος
Παγκόσμιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance, που πραγματοποιήθηκε στο
πλαίσιο της έκθεσης Sandwich
& Snack Show στο Παρίσι, ανέδειξε τρεις νικητές και
στη δεύτερη θέση βρέθηκε μία Ελληνίδα.
Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, 10
σπουδαστές γαστρονομίας έπρεπε να δημιουργήσουν ένα sandwich
βασισμένο σε ένα παραδοσιακό πιάτο της
πατρίδας τους. Το αποτέλεσμα κρίθηκε από την γαστρονομία, τη ταχύτητα προετοιμασίας, τη διατροφική αξία και το κόστος του sandwich.
Η Καρολίνα
Πλιάτσικα κατέκτησε τη δεύτερη θέση παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο
ελληνικό sandwich με την ονομασία «Αποδομημένη Φασολάδα». Το sandwich
που δημιουργήθηκε με βάση ciabattina με
σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, συνδύασε ιδανικά τον πουρέ φασολιών και σέλινου με καπνιστή πέστροφα,
σφαιροποιημένα τοματίνια και κουλί καρότου, συμπυκνώνοντας την
παράδοση, τη γεύση, τις μνήμες και τη μοντέρνα αντίληψη της ελληνικής κουζίνας.
Μάλιστα, ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin
Arnaud Donckele, που ήταν ανάμεσα στα μέλη της κριτικής
επιτροπής,το χαρακτήρισε «ωδή στην ελληνική
γαστρονομία» αλλά και ένα sandwich
που θα ήθελε να υπάρχει στο εστιατόριό του.
Στη τρίτη θέση βρέθηκε η Eylul Siir Guven από την Τουρκία με το
πολύχρωμο “The Blooming Spring”, το
οποίο δημιουργήθηκες με βάση ψωμί “heritage”
με δημητριακά, πέστροφα, αγκινάρα,
ελαιόλαδο, σκόρδο, σιρόπι ροδιού, ιβίσκο, βασιλικό, ρόδι, μεσογειακά μπαχαρικά
και αμπελόφυλλα.
Όσο για το έπαθλα, η πρώτη νικήτρια
κέρδισε 15 ημέρες εκπαίδευσης αξίας 5.000€ στην Ecole de Boulangerie et Pâtisserie de Paris,
στο Hotel Bayview Genève με τον 3άστερο chef
Michel Roth και σε ένα κατάστημα Délifrance,
ενώ η δεύτερη και η τρίτη νικήτρια κέρδισαν μαγειρικά
σκεύη Mauviel αξίας 440€ και 340€ αντίστοιχα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου