Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ



Η ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.
            Επειδή το θέμα αγγίζει αφ’ ενός το Σύνταγμα των Ελλήνων και αφ’ ετέρου τις νομοθετικές διατάξεις της Ε.Ε. με λήψη διαφόρων μέτρων επί των Κρατών της Ε.Ε., προσωπικά δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Απλά εδώ θα εκθέσω την γνώμη μου, διότι ακούγονται και λέγονται από την Ε.Ε. τόσα απαράδεκτα, στο θέμα το μεταναστευτικό, που αγγίζουν το όριο της πλήρους άγνοιας ή σκόπιμης παραπλάνησης για κάποιο λόγο ή ακόμη για να καλύψει η Ευρωπαϊκή Ένωση το τεράστιο έλλειμμα στρατηγικής της, στο μεταναστευτικό.
            ΠΡΩΤΟΝ: Κατηγορήθηκε η Ελλάδα από τους άρχοντες των Βρυξελλών, ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της και κατ’ επέκταση της Ε.Ε. γι’ αυτό σύμφωνα με την αρχική σκέψη ήταν να φυλάνε τα σύνορα (δηλ. το Αιγαίο), από μικτές περιπολίες Ελλήνων-Frontex και Τούρκων. Ερωτώ κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο μέσα στην Ε.Ε., εάν αυτή είναι η λογική λύση του θέματος.
            Τι θα κάνει αυτή η μικρή περίπολος; Θα μαζεύει τους λαθρομετανάστες, που στέλνουν οι Τούρκοι λαθροδιακινητές, από τα παράλια της Τουρκίας και θα τους μεταφέρει στα Ελληνικά νησιά για να περαιτέρω, μπορεί να κάνει τίποτα άλλο; Αυτήν την δουλειά την κάνει η Ελλάς κατά τον καλύτερο τρόπο με συμμετοχή και του Ελληνικού λαού ακόμη. Γιατί λοιπόν η Τουρκία να συμμετέχει σε περιπολίες στο Αιγαίο και δεν ασχολείται στο έδαφός της, να μην φεύγουν με σαπιοκάραβα από τα παράλιά της; Μήπως μπορεί να δικαιολογήσει κανείς την ενέργεια αυτή της Ε.Ε.;
            Εις ότι αφορά την φύλαξη των συνόρων μας, ενημερώνουμε τις Βρυξέλλες ότι, τα σύνορα φυλάγονται από τους εχθρούς της Πατρίδος μας. Γι’ αυτό και συντηρούμε με νύχια και με δόντια, τον ελάχιστο αυτό Στρατό που επιτρέπουν οι καταστάσεις. Άλλο λοιπόν η φύλαξη των συνόρων στο Αιγαίο από εχθρούς της Πατρίδος μας και άλλοι οι πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες, που δεν είναι εχθροί. Αυτοί θέλουν να πάνε στα κεντρικά ευρωπαϊκά κράτη και όχι στην Ελλάδα, διότι απλά από εκεί έχουν πρόσκληση.
            ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η Ε.Ε. θεωρεί την Ελλάδα, ότι αυτή φταίει για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που πήρε το Μεταναστευτικό. Κατά την γνώμη μου, η μόνη υπεύθυνη είναι η Ε.Ε., διότι ας μας πει τι οδηγίες και κατευθύνσεις έδωσε προς τα κράτη μέλη της η Ε.Ε.; Ουσιαστικά καμία, αυτό φαίνεται:
          Από το κλείσιμο των συνόρων των, από κράτη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο κέντρο της Ευρώπης, αυτοβούλως και χωρίς την έγκριση της Ε.Ε.
          Οι Δανοί καταψήφισαν περισσότερη συνεργασία με την Ε.Ε. στη χώρα τους, αποτέλεσμα παράξενο, όταν πρόκειται για πραγματικές ψηφοφορίες στην Ε.Ε. Υπ’ όψιν κάθε φορά που γίνονται τέτοιες ψηφοφορίες οι Βρυξέλλες χάνουν από την δομή των.
          Η Βρετανία θα υπογράψει κάποια περίπλοκη συμφωνία με την Ε.Ε. για να κρατήσει τα προσχήματα, γεγονός που δεν βλέπουν με καλό μάτι οι Βρυξέλλες.
          Ποια η στρατηγική στο θέμα της συσσώρευσης χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα; Μάλιστα! σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Καμία οδηγία της Ε.Ε. Και δυστυχώς γίνεται λόγος, περί κακού χειρισμού του θέματος που αφορά του πρόσφυγες και μετανάστες. Δηλαδή εξιλαστήριο θύμα η Ελλάς, για να καλύψουν οι Βρυξέλλες την ανικανότητά τους να χειριστούν αυτό το τεράστιο πρόβλημα.
            ΤΡΙΤΟΝ: Από ότι διαβάζω στα Μ.Μ.Ε. η Ε.Ε. έχει δώσει 30 εκατ. € στην Ελλάδα, για τα έξοδα χειρισμού των Μεταναστών (χωρίς βέβαια συγκεκριμένες κατευθύνσεις), ενώ η χώρα μας έχει ξοδέψει, περισσότερα από 1,5 δις €, σε χρήμα που τόσο ανάγκη τα έχει για τα εσωτερικά της προβλήματα. Από την άλλη πλευρά έκπληκτοι βλέπουμε τις Βρυξέλλες να κάνουν συμφωνία με την Τουρκία για 3 δις €. Γιατί; Αφού οι λαθρομετακινητές Τούρκοι συνεχίζουν την αποστολή λαθρομεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας και όταν ακόμη ο κακός ΠΟΥΤΙΝ απέδειξε στους Ευρωπαίους ότι η Τουρκία είναι σημαντικός υποστηρικτής, οικονομικά και ποιος ξέρει σε τι άλλο, των Τρομοκρατών του Κράτους τον ISΙS. Ας μας πει λοιπόν κάποιος, εάν αυτό έχει εξήγηση με την λογική και σε τι αποσκοπεί η συμφωνία αυτή.
            ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Η Ε.Ε. σκέπτεται ν’ αναθέσει την ευθύνη φύλαξης των Συνόρων της Ελλάδος εις την Frontex. Αυτό λέγεται κατοχή της χώρας μας, από ξένες δυνάμεις. Με το ανόητο αιτιολογικό ότι η Ελλάς δεν είναι ικανή να φυλάξει τα σύνορά της. Διερωτάται κανείς έχει το δικαίωμα η Ε.Ε. να καταλάβει τα σύνορα μιας χώρας μέλος αυτής; Επίσης πληροφορούμεθα δυστυχώς, στην εντελώς απαράδεκτη αυτή απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κυβέρνησή μας έχει προφανώς ενδώσει. Δεν γνωρίζω αν το Ελληνικό Σύνταγμα επιτρέπει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση να παραδώσει τα σύνορά της σε ξένες προς την Ελλάδα δυνάμεις. Αυτό κατά την γνώμη μου αγγίζει τα όρια της προδοσίας. Άλλο συνεργασία των Κρατών της Ε.Ε. με την Ελλάδα που δέχεται όλο το βάρος των μεταναστών και άλλο η κατάληψη των συνόρων μας από ξένες δυνάμεις. Πρέπει εδώ επίσης να επισημάνουμε ότι, ο λόγος που οι μετανάστες συνεχίζουν να καταφθάνουν και πολλοί να πνίγονται, οφείλεται αφ’ ενός στην πρόσκληση της Γερμανίας για να έλθουν και αφ’ ετέρου στην προθυμία των Τούρκων για την προώθησή των με σαπιοκάραβα. Σε τι λοιπόν φταίει η Ελλάς;
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
            Μπρος σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση, τι πρέπει άμεσα να κάνει η Χώρα μας, που έπρεπε πολύ πιο νωρίς να έχουν γίνει, προτού ξεσπάσει η καταιγίδα που τα κύματά της κατά πάσαν πιθανότητα θα μας πνίξουν:
          Να ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τι να κάνει όλους αυτούς του Μετανάστες που κατακλύζουν την χώρα μας. Να καθορισθεί από τις Βρυξέλλες μια κοινή επιτέλους στρατηγική στο χειρισμό των μεταναστών, εδώ να μείνουν δεν υπάρχει πιθανότης και δυνατότης, αφού φεύγουν οι Έλληνες στο εξωτερικό. Να τους προωθεί επισήμως σε άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη; Να τους στέλνει επισήμως πίσω στις πατρίδες των; Βέβαια με οδηγίες της Ε.Ε.
          Η Frontex είναι ευπρόσδεκτη από την Ελλάδα και αναγκαία, όχι για κατάληψη των συνόρων μας, αλλά για υποστήριξη και βοήθεια των αντίστοιχων οργάνων της χώρας μας. Πιστεύω και πολύ ορθά, ούτε η Ισπανία, ούτε η Δανία, ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. θα ψήφιζαν νόμο για να εγκαταλείψουν την κυριαρχία της χώρας τους, τα σύνορά των και τον έλεγχο, ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Γιατί λοιπόν να το κάνει η Ελλάς;
          Έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, όμως ποτέ δεν είναι αργά, ειδικοί χώροι διαμονής μεταναστών, σ’ όλη την Επικράτεια και όχι μόνο στην Αθήνα. Οι χώροι αυτοί να παρέχουν τα στοιχειώδη αξιοπρεπούς διαμονής των ανθρώπων αυτών για περιορισμένο χρόνο. Διότι! όπως αναφέραμε με τις οδηγίες της Ε.Ε. ή θα προωθούνται σ’ άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη ή θα επιστρέφουν στις πατρίδες των. Όχι! Βέβαια ως χώροι φιλοξενίας αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ. διαιωνίζοντας την άθλια προχειρότητα, που διακατέχει ανέκαθεν την Ελληνική εξουσία. Επειδή το μεταναστευτικό κύμα μικρό ή μεγάλο δεν φαίνεται ότι στο εγγύς μέλλον πρόκειται να σταματήσει, είμαστε υποχρεωμένοι πλέον εκ των πραγμάτων να οργανωθούμε σε πιο μόνιμη βάση. Δυστυχώς αυτή είναι πλέον ανάγκη.
            -Να επιλεγούν 3-4 κενά Στρατόπεδα, που έχουν σχετική υποδομή σε φως, νερό, τηλέφωνο, μαγειρικές εγκαταστάσεις, λουτρά, εστιατόριο, θαλάμους, όπου ζούσαν τα Ελληνόπουλα ως Στρατιώτες και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άμεση συντήρηση και επισκευές όπου χρειάζονται. Οργάνωση των χώρων αυτών, με διοίκηση, επιτελείο Διοικήσεως και Διοικητικής Μέριμνας, με τμήμα ασφαλείας και υγειονομικό προσωπικό που να διαθέτει και υγειονομικό όχημα. Η όλη οργάνωση κατά την γνώμη μου, πρέπει να βασίζεται σε οργανόγραμμα μονάδας Στρατού. Στην προσπάθεια αυτή, έχω την γνώμη, μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα οι Ένοπλες Δυνάμεις, πλην ασφαλείας του προσωπικού.
            «Ο πεινασμένος Λαός δεν υπακούει στην λογική, δεν ενδιαφέρεται για δικαιοσύνη και δεν υποχωρεί σε ικεσίες» (ΣΕΝΕΚΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου