Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ένα βήμα μπροστά ο ΟΑΣΘ



Ένα βήμα μπροστά ο ΟΑΣΘ
    Κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΘ, τέθηκαν υπόψη τα παράπονα των συμπολιτών μας για τα αραιά δρομολόγια των λεωφορείων σε αρκετές περιφερειακές γραμμές του Οργανισμού.
    Με δεδομένη την ισχνή οικονομική περίοδο και τον αντίκτυπό της στον Οργανισμό, θεωρήθηκε ότι τόσο η οικονομική κρίση, όσο και οι ελλείψεις σε λεωφορεία και προσωπικό,  καθιστούν αδύνατη την πύκνωση των δρομολογίων σε αυτές τις γραμμές.
    Σύμφωνα με απολύτως ανεξακρίβωτες πληροφορίες του  roykoymoykoy.blogspot.com, μετά απο πολλές και έντονες συζητήσεις των μελών του ΔΣ, αποφασίστηκε η πρωτοποριακή προμήθεια νέων αυτομάτων εκδοτηρίων εισιτηρίων τα οποία θα είναι συγχρόνως και αυτόματοι πωλητές καφέ, έτσι που οι επιβάτες κατά τον χρόνο της αναμονης να μπορούν να προμηθεύονται και να απολαμβάνουν τον καφέ τους, αφού ο χρόνος μεταξύ των δρομολογίων είναι επαρκής.
    Η επιβάρυνση για εισιτήριο με καφέ, θα είναι στο 60% της τιμής του εισιτηρίου.
    Για όσους έχουν ήδη εισιτήριο, ο καφές θα πωλείται προς 0,50 ευρώ.
    Πιλοτικά, οι πωλητές θα εγκατασταθούν στις γραμμές ‘’14’’, ‘11’’ και ‘’25’’.
    Εάν τα αποτελέσματα του μέτρου κριθούν θετικά, θα εξετασθεί η δυνατότητα εγκαταστάσεως των νέων πωλητών εισιτηρίων και καφέ στο σύνολο των στάσεων στις περιοχές που εξυπηρετούνται από μία μόνο λεωφορειακή γραμμη.
    Το ΔΣ του Οργανισμού, συγκρότησε τριμελή επιτροπή για να εξετάσει το κατά πόσο είναι εφαρμόσιμη πρόταση μέλους του, για την δημιουργία ‘’πιάτσας’’ ΤΑΞΙ στις επίμαχες στάσεις, ώστε οι επιβάτες να έχουν εναλλακτική λύση. Σε περίπτωση θετικής προτάσεως της επιτροπής, θα γίνουν ενέργειες για τον καθορισμό των θέσεων ΤΑΞΙ, καθώς και για την υπογραφή συμβάσεως με Σωματείο Ταξί, κατόπιν διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου