Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

9.Και να μας τα χαρίζανε όλα, με τι θα ζούσαμε;



9.Και να μας τα χαρίζανε όλα, με τι θα ζούσαμε;
Είναι και αυτή μια άποψη….
Πόσο όμως απέχει από την αλήθεια ?????
Του Βασίλη Διον. Αναστασίου
    Χονδρικά τα κρατικά έσοδα είναι πάνω-κάτω 40-50 δισ. ευρώ και οι Δαπάνες 50-70 δισ. ευρώ, αν δεν είναι λάθος τα στοιχεία που δημοσιεύονται, με τάση να αυξάνονται ιδίως με το πισωγύρισμα που επιχειρείται από όλα τα μέλη της "σοσιαλιστικής" ριζοσπαστικής Κυβέρνησης να επαναπροσλάβουν πλήθος μη χρειαζούμενων Δ.Υ, να επαναφέρουν δαπάνες που είχαν κοπεί, και όλα αυτά, και άλλα, όπως το κατώτατο μεροκάματο σε 750+1, συλλογικές συμβάσεις, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, κτλ γνωστά και το σοβαρότερο με μηδέν Χρηματοδότηση.
    Όταν το ανεκδιήγητο ΣτΕ αποφασίζει και βγάζει φιρμάνι να επιστραφούν οι περικοπείσες συντάξεις, να επαναπροσληφθούν οι απομακρυθέντες ΔΥ κλπ. να, να, να, να, ξέρει ότι αυτά όλα καταλήγουν σε αύξηση Δαπανών κατά 5,5 δισ. ευρώ; Ποιός θα πληρώσει την επιπλέον δαπάνη; Από πού θα βρεθούν τα λεπτά; Μα έτσι ορίζει το Σύνταγμα. ΛΑΘΟΣ! Δεν μπορεί να το ορίζει όταν έχουμε χρεοκοπήσει, να δημιουργούμε... πρωτογενή ελλείμματα;
    Αν δεν υπάρξει άλλος δανεισμός (όπως με την ευκολία που διατυπώνει ό,τι του έρχεται εκείνη την στιγμή στο στόμα του ο Βαρουφάκης το εκστομίζει χωρίς να σκέφτεται, όταν είχε πει (ορθώς) δεν θέλουμε άλλα δανεικά), να καλύψει τα πρωτογενή ελλείμματα που όπου νάναι έρχονται πάλι; Τότε, μόλις τελειώσουν οι φόροι, δεν θα καλυφθούν άλλες δαπάνες! Υπάρχει limit δαπανών καθοριζόμενο από το πόσους φόρους είναι δυνατόν να εισπράξουμε. Έτσι οι Θεσσαλονίκες, οι Κατρούγκαλοι, οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, πώς θα χρηματοδοτηθούν, αν δεν αναπτυχθεί πάλι η Οικονομία, η Παραγωγή, για ν αυξηθούν οι φόροι;
    Ας το χωνέψουμε, χωρίς Παραγωγή Πλούτου, τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Όσο εξακολουθούμε ακόμα να αρνιόμαστε πεισματικά όλοι, gouverna και ο κόσμος όλος, ότι ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε κανονικά, είναι να παράγουμε εμείς μόνοι μας σε Αξία όσα χρειαζόμαστε συν τους τόκους αποπληρωμής, (τα χρεολύσια του Χρέους θα τα ανακυκλώνουμε προς το παρόν), και δεν ισοσκελίζουμε τις Δαπάνες, δηλαδή δεν κουτσουρεύεται το ετήσιο Έλλειμμα των 20 δισ. ευρώ, τόσο όλες οι "θυσίες" θα πηγαίνουν χαμένες στον βρόντο, στις μαύρες τρύπες.
    Είναι κατανοητό και εξηγείται από την αγωνία που διακατέχει τον κόσμο ότι η προπαγάνδα (επικοινωνία, έτσι βαφτίστηκε επί το ευηχότερον ελληνικά) της Κυβέρνησης και η πληροφόρηση από όλα τα ΜΜΕ, περιορίζεται μόνον στην αγωνιώδη παρακολούθηση των τελευταίων σπασμών πριν την κατάρρευση. Διότι προέχει να υπερκερασθεί η απουσία ρευστότητος. Και στις προσπάθειες που γίνονται... να επιβάλλουμε εμείς οι χρεοκοπημένοι και επαιτούντες και άλλη βοήθεια επί πλέον με την μαγκιά με το ένα χέρι να ζητιανεύουμε και με το άλλο να ρίχνουμε την γροθιά μας θεωρώντας ότι είμαστε ισότιμοι και ότι είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν τα λεφτά των φορολογούμενων τους σε μας για να έχουμε συντάξεις και μισθούς υψηλότερους της Σλοβακίας. Ακόμα και ο Renzi είπε: "Για να εξηγήσουμε στους Έλληνες ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις πρόωρες συντάξεις τους από την στιγμή που κοπιάσαμε για να σταματήσουμε να τις δίνουμε στους Ιταλούς, δεν χρειάζεται συνεδρίαση".  Είναι κατανοητό όχι λογικό, να μην φροντίζουμε (να το πούμε απλά, λαϊκά), τι θα φάμε αύριο, μη προβλέποντας ότι από το τέλος της δεκαετίας και μετά, θα πρέπει, όσα χρειαζόμαστε, να τα βγάζουμε μόνοι μας, όταν πρέπει στις δύο-τρεις απομείνασες ημέρες, θέλετε εβδομάδες; να αποφύγουμε τον άμεσο κίνδυνο να μείνουμε ακάλυπτοι.
    Με τα στοιχεία που δόθηκαν πριν μερικές μέρες για τα τοκοχρεολύσια που υποχρεούμαστε να πληρώνουμε μέχρι το 2057, συνολικά 320.000.000 €, καταστρώσαμε ένα υποτυπώδες χονδρικό στην απλούστευση του Cash Flow. Και βγήκε ένα τρομακτικό συμπέρασμα αν στις Εισροές δεν υπάρξουν τόσοι φόροι που να καλύπτουν πλέον των συνήθων κρατικών Δαπανών, όχι τα χρεολύσια, ούτε τους τόκους δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε!
    Ας κλείσουν λοιπόν όποια συμφωνία με τους όρους που ζητούν οι τρεις Δανειστές, για να ασχοληθούν επί τέλους κάποιοι ύστερα από 5 χρόνια χαμένα, στην σύνταξη ενός αναλυτικού ή όχι (αν δεν ξέρουμε ας ζητήσουμε την βοήθεια ξένων ειδικών) ΣΧΕΔΙΟΥ, για τα προ-απαιτούμενα, τον φορολογικό νόμο για τις Επενδύσεις, και ό,τι άλλο χρειασθεί, για να μπει η Οικονομία μπροστά. Δεν είναι τα Δημοσιονομικά η Οικονομία της Χώρας. Είναι η ουσιαστική Παραγωγή σε όλους τους Κλάδους της.
    Συζητάμε ένα 6-μηνο (ένα μέρος του, έπαψε να είναι "νωπή" εντολή), με τους "σκληρούς" ανελέητους "τοκογλύφους", όταν σου ζητούν να μην συνταξιοδοτούνται ΔΥ στα 50 τους, και κόρες στα 40 τους. Είναι σκληρά μέτρα οι απαιτήσεις τους; Το Συνταξιοδοτικό του Γιαννίτση το 2001 και του Σπράου ήταν αντιεργατικές επώδυνες εισηγήσεις; Στα προ-απαιτούμενα εκτός από κάποια επείγοντα που πρέπει να προταχθούν στα επόμενα 3 χρόνια, θα πρέπει να περιληφθούν και όλα τα άλλα που θα κάμουν την Ελλάδα ένα σύγχρονο κράτος. Τα προ-απαιτούμενα είναι ο μέγας ελαστικός σάκος που περιλαμβάνει όλα που αφήσαμε και δεν τα προσαρμόσαμε στην γενική πρόοδο και στα επιτευχθέντα σημαντικά βήματα προόδου της Ε.Ε. Είναι διπλή η ανάγκη εκσυγχρονισμού και συμπόρευσης με την Ευρώπη. Θα πρέπει από τούδε και στο εξής, ό,τι κάνουμε μονομερώς να συμπληρώνεται με την σκέψη ότι είμαστε τμήμα, κομμάτι της Ευρώπης, και η ντόπια περηφάνια της "ιδιομορφίας" των ανεξαρτήτων Ελλήνων (όχι του "λεπτού" και στους τρόπους Πάνου),πρέπει να αμβλύνεται.
    "Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό (??) και τη συνέχεια της υποτέλειας (???), πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο 'όχι' και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια (ποιά;) του λαού και την εθνική μας κυριαρχία (του φαλίδου;)."
    Tι λεονταρισμοί για εσωτερική λαϊκή κατανάλωση των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί; Και τι σχέση έχει το che fece... il gran rifiuto του Καβάφη, (παρόμοια σχέση όπως η προτροπή διαβάστε το Για ποιόν κτυπάει η καμπάνα του Χεμινγουέϊ)  με την επαιτεία; ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΕΡΙΤΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Κε Πρωθυπουργέ. Χωρίς Παραγωγή τι άλλο μπορείς να κάνεις, για να εξαλείψεις τα Ελλείμματα; Και πότε οι Έλληνες Πολιτικοί θα κοιτάξουν να παράγουμε τον πλούτο που συνηθίσαμε να έχουμε με δανεικά; Μήπως με τις κατοχικές αποζημιώσεις; Ή τον δωρεάν πολιτισμό των Αρχαίων προγόνων μας που θα πρέπει να μας καταβάλουν τώρα το αντίτιμο; Ίσως και των Ελληνιστικών χρόνων του Ελληνισμού των Διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
    Και τώρα εκτός της Οπερέτας του Θιάσου της Ριζοσπαστικής Κυβέρνησης. (ψάξτε να δείτε πόσοι κλόουν παριστάνουν τους Υπουργούς). Ένας μόνον ξεχωρίζει με ικανότητες (δεν έγινε τυχαία Πρωθυπουργός). Όμως όπως γράφει στο πρόσφατο προσεκτικό άρθρο του στο Capital.gr ο κ. Πλάμεν Τόντσεφ Γεροντικό πνεύμα σε σαραντάχρονο κορμί, ο κ. Τσίπρας διστάζει ακόμα να αποφασίσει να σωθεί η Χώρα προσπαθώντας να διατηρήσει την ανύπαρκτη συνοχή του απίθανου σούργελου κόμματος, τσούρμου το χαρακτήρισε ο Βαρουφάξ.
    Ο Α. Τσίπρας δεν συμπεριφέρεται σαν πολιτικός εκπρόσωπος της γενιάς του. Η Ελλάδα της γεροντοκρατίας βρήκε τον ιδανικό ηγέτη της. Νέος άνθρωπος 40 μόλις ετών, και πορεύεται με τις ντιρεκτίβες και τα τσιτάτα του 20 αιώνα, για να μην πούμε των μέσων του 19ου ;
    Ο Ηollande και τι σοσιαλιστικό δεν είχε πει προεκλογικά. Και όμως μέσα σε 35 ημέρες είδε, και τα διόρθωσε όλα. Ο κ. Τσίπρας, επισκέφθηκε τόσες φορές, Βρυξέλλες, Βερολίνα, Παρίσια και Φραγκφούρτες, και δεν κατάλαβε τίποτα; Δεν επωφελήθηκε των εμμέσων μαθημάτων της Κας Μερκελ; Τι περιμένει όταν τα 90% του λαού θέλει παραμονή στην Ευρώπη; Όταν το κόμμα του δεν εκφράζει τον Ελληνικό λαό. Είναι το % του % του. Το Πρόγραμμα (έκθεση Ιδεών χωρίς χρηματοδότηση) της Θεσ/νίκης θα επικαλούμεθα; Για Λακεδαιμονίους θα μιλάμε τώρα; Ας αφήσει την Βαρουφακιάδα και ας συγκεντρωθεί στο ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ που 5 χρόνια δεν ξεκίνησε ακόμα. Δεν θα δικαιωθεί με τις ελεημοσύνες του Κρατισμού, προς ορισμένες Συντεχνίες μόνο. Θα καθιερωθεί σαν ο Πρωθυπουργός που υλοποίησε το 2ο Οικονομικό θαύμα όπως το 1952-1970/80, αν τολμήσει τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου