Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

6.Κλείδωσε στο 21% η φορολόγηση «μαύρων» καταθέσεων



6.Κλείδωσε στο 21% η φορολόγηση «μαύρων» καταθέσεων
Σίγουρα ψάχνουν για… καλαμάκες !
Αφού κατάφεραν να τα βγάλουν ‘’έξω’’, γιατί να τα δηλώσουν? Από … φιλοπατρία ? Εδώ, υπερισχύει η ..ΦΙΛΟΠΑΡΤΙΑ, όπως είναι φυσικό.
Και να τα δηλώσουν ΤΩΡΑ??? Αυτή τη περίοδο ????
Το ΥΠΟΙΚ μάλλον πρέπει να αρχίσει τις δεήσεις και λιτανείες, αλλοιώς… πάπαλα!
    Στο 21% καταλήγει η κυβέρνηση όσον αφορά στο ύψος του φορολογικού συντελεστή ο οποίος θα επιβληθεί στις μαύρες καταθέσεις του εξωτερικού.
    Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη και όπως δήλωσε ο τελευταίος, «συμφωνήσαμε σε φόρο 21% για την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων».
    Πηγές του υπουργείου οικονομικών αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα, ο ίδιος φορολογικός συντελεστής θα επιβληθεί και σε όσους θέλουν να αποκαλύψουν αδήλωτα κεφάλαια εσωτερικού.
    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο νόμου, το οποίο είχε θέσει σε διαβούλευση η κυβέρνηση, προσανατολιζόταν στην καθιέρωση φόρου δυο ταχυτήτων με συντελεστή 15% για τα αδήλωτα εισοδήματα που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού και 30% για τα αντίστοιχα εισοδήματα στο εσωτερικό της χώρας.
    Μετά τη συμφωνία στο ύψος των συντελεστών, απομένει η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή και η κύρωση πολιτικής διακήρυξης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ελβετία ώστε να υπάρξει συνδρομή των ελβετικών τραπεζών στην αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων Ελλήνων στη χώρα
Συνεχίζονται οι εκροές καταθέσεων
Μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια της προηγουμένης δημοσιεύσεως.
    Συνεχίζουν να αυξάνονται για τρίτη κατά σειρά ημέρα οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.   Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές οι εκροές σήμερα ξεπέρασαν τα 820 εκατ. ευρώ
    Υπενθυμίζεται ότι οι εκροές τη Δευτέρα ανήλθαν στα 300 εκατ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται οι αναλήψεις που έγιναν από το Δημόσιο), ενώ χθες έφτασαν στα περίπου 400 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα και όπως είχε αναφέρει από χθες το Capital.gr οι τράπεζες είναι σε αυξημένη επιφυλακή. 
    Με τη σημερινή παρέμβαση της ΕΚΤ για την ανανέωση του ELA στην πράξη οι ανάγκες των τραπεζών καλύπτονται οριακά, καθώς ενισχύθηκε κατά 1,1 δισ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τα 2,3 δισ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδας. Το νέο όριο του ELA μετά και τη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ διαμορφώνεται στα 84,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου