Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

6. ΦΑΤΕ ! ΦΑΤΕ ! Και αν πεινάσετε, ΞΑΝΑΦΑΤΕ !



6. ΦΑΤΕ ! ΦΑΤΕ ! Και αν πεινάσετε, ΞΑΝΑΦΑΤΕ !
Για προβληματισμό απο έναν φίλο...
Γιάννης Ζάχος
    Μέρες  που είναι και επιστρέφοντας από μία διήμερη κραιπάλη είπα να γράψω κάποια πράγματα που κάνουμε σχεδόν όλοι οι Ελληνες το Πάσχα και μας οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις.
    *Τρώμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Οι περισσότεροι έχουν κάνει και νηστεία είτε 40, είτε λιγότερων ημερών και μόλις επιστρέφουν από την Ανάσταση , η την βλέπουν από την τηλεόραση βουρ πέφτουν στο φαί. Από Σάββατο βράδυ μέχρι Δευτέρα βράδυ τρώμε συνέχεια.
    *Την Κυριακή την ώρα του ψησίματος του οβελία , τρώμε γύρω-γύρω διάφορα. Λουκάνικο φρεσκοψημένο, αυγό κομμένο με αλάτι και λαδάκι, κοκορέτσι αν έχει βγει πιο γρήγορα. Και λέμε «πω πω έσκασα, πως θα φάω το αρνί;»
    *Εμείς τα λέμε, εμείς τα ακούμε. Μόλις καθόμαστε στο τραπέζι , τρώμε λες και έχουμε να φάμε μία εβδομάδα. Τελειώνει η μεσημεριανή κραιπάλη και λέμε, ότι «έσκασα δεν τρώω άλλο σήμερα» και το βράδυ ξανακαθόμαστε να φάμε το αρνί, που περίσσεψε από το μεσημέρι.
    *Την Δευτέρα ξυπνάμε με βαρύ στομάχι λέμε, ότι «σήμερα θα φάω ελαφρά δεν την παλεύω» και  μόλις έρχεται το μεσημέρι πάλι τα ίδια. Φαγητό και η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια στα ύψη.
    *Και πάμε στο ποτό. Ξεκινάμε το Σάββατο το βράδυ με καμία βότκα κανένα ουισκάκι μετά την μαγειρίτσα, η στην καλύτερη κανένα κρασάκι και συνεχίζουμε την Κυριακή με κρασί,η μπύρα την ώρα του φαγητού , πάμε στο απόγευμα , για μία χωνευτική κόκα κόλα και το βράδυ πάλι κρασί, πάλι μπύρα και τα συναφή.
    *Το κεφάλι πάει να σπάσει από την μάσα και το πώμα την Δευτέρα το πρωί, αλλά σιγά μην δεν πιούμε πάλι. Ξεκινάμε με έναν καφέ το πρωί, για να ξεγελαστούμε και συνεχίζουμε με κρασί  και μπύρα σαν να έχουμε βάλει στοίχημα ποιος θα πιει τα πιο πολλά με τον διπλανό μας στο τραπέζι.
    *Όταν ξημερώνει η Τρίτη νοιώθουμε όλοι , ότι έχουμε "παλέψει" τις προηγούμενες ημέρες και είμαστε πτώματα από κούραση. Παρόλα αυτά λίγο κοκορετσάκι, λίγο αρνάκι αν έχει μείνει θα το τσιμπήσουμε και την Τρίτη.
    Αποτέλεσμα; Για να συνέλθουμε από το Πάσχα οι περισσότεροι κάνουμε καμία εβδομάδα. Αντε χρόνια πολλά σε όλους και πάνω από όλα ΥΓΕΙΑ σε όλους και μην κάνει το λάθος κανείς να πάει να κάνει εξετάσεις για κανένα μήνα , διότι θα απογοητευτεί από τα αποτελέσματα….
ΥΓ: Τι ωραία που θα ήταν όλοι εμείς, που έχουμε την δυνατότητα και τρώμε αυτές τις ημέρες να τρώγαμε λιγότερο και να μαζεύαμε φαγητό για τους συνανθρώπους μας που πραγματικά πεινάνε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου