Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

4.Τουαλέτες «ουδέτερου φύλου» στον Λευκό Οίκο



4.Τουαλέτες «ουδέτερου φύλου» στον Λευκό Οίκο
Μήπως ετοιμάζονται για πούστη ( συγγνώμη, κύναιδο ) πρόεδρο ?
Διόλου απίθανο, στην ‘’γή της ελευθερίας’’
    Τουαλέτες «ουδέτερου φύλου» απέκτησε ο Λευκός Οίκος, σε συμβολική κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης υπέρ της LGBT (lesbians, gay, bisexual, trans) κοινότητας.
    Η λειτουργία τους είχε προαναγγελθεί λίγο μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να βάλει τέλος στις μεθόδους ψυχοθεραπείας, στις οποίες υποβάλλονται πολλοί νέοι της κοινότητας LGBT, προκειμένου να αλλάξουν σεξουαλικό προσανατολισμό.
    Οι τουαλέτες εγκαταστάθηκαν στην Πτέρυγα Αϊζενχάουερ όπου πολλοί εργαζόμενοι έχουν τα γραφεία τους, ενώ είναι πολύ κοντά στη Δυτική Πτέρυγα όπου βρίσκεται το γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ.
    Ο Ομπάμα έχει λάβει ξεκάθαρη θέση κατά της ομοφοβίας και την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε απόφαση με την οποία ζητεί από τις εταιρείες που συνεργάζονται με κρατικές υπηρεσίες να σταματήσουν τις διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλοφίλων.
    Πάντως, το θέμα σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων εγείρει εντάσεις και κόντρες στις ΗΠΑ. Ενώ σε πολλούς εργασιακούς χώρους και κολέγια λειτουργούν τουαλέτες ουδέτερου φύλου, σε κάποιες πολιτείες μελετάται νομοθεσία ώστε να απαγορευτεί το δικαίωμα των διεμφυλικών ατόμων να επιλέγουν εάν θα χρησιμοποιούν ανδρικές ή γυναικείες τουαλέτες.
    Για παράδειγμα, στη Φλόριδα, υπάρχει νόμος που απαγορεύει σε διεμφυλικά άτομα να χρησιμοποιούν τουαλέτες ή ντουλάπια αποδυτηρίων εκτός από αυτά που προβλέπονται για το φύλο τους κατά τη γέννησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου