Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

6.Δέκα παραδοσιακά βραζιλιάνικα πιάτα…

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
    Η βραζιλιάνικη κουζίνα έχει ξεπεράσει προ πολλού τα σύνορα της χώρας αφού τα πιάτα της είναι διάσημα σε διάφορες χώρες και οι απανταχού λάτρεις του καλού φαγητού τα τιμούν δεόντως.
    Η χώρα φημίζεται για τη φεζοάδα, φαρόφα, τσουράσκο, βαταπά, και άλλες καταπληκτικές λιχουδιές που ανεβάζουν τη διάθεση, ενώ η καϊπιρινια είναι η πρώτη επιλογή σε κοκτέιλ.
    Ανάλογα με την περιοχή, οι επιρροές ποικίλλουν. Έτσι, στη βόρεια Βραζιλία, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αμαζονίου, η ινδιάνικη κουζίνα είναι σχεδόν ανεπηρέαστη, ενώ κεντροβόρεια κορυφώνονται οι αφρικανικές επιρροές. Νότια, τώρα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, στην κουζίνα κυριαρχεί το τσουράσκο -ας πούμε το βραζιλιάνικο μπάρμπεκιου- με κρέατα και λουκάνικα και οι ευρωπαϊκές επιρροές είναι εμφανέστατες.
    Λίγο πριν αρχίσει λοιπόν το Μουντιάλ στη χώρα αυτή ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά πιάτα της βραζιλιάνικης κουζίνας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου